vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« kdy: Říjen 13, 2009, 12:42:29 » |
|
Tak tady je máte. A když už chcete začít, napište mi sem, co komu dáte, ať se můžu inspirovat. Já vykopávám - =http://bistro.florentyna.cz/index.php/priloha/darky-nejdrazsimluciančin vaječný koňak je tady už tradice (ač jsme ho ještě neochutnaly... lucianko, navrhni vaječňákové setkání  ), od Makinky jsem loni dostala vlastnoručně míchané čaje ve vlastnoručně šitých pytlíčcích  (ostatně čaj mě potěší i když není vlastnoručně motaný, Merlin má ve vybírání čajů taky značnou praxi, taktéž  ). A já bych letos konečně ráda stihla vlastnoruční horkou čokoládu.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
|
Abies Alba
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Říjen 13, 2009, 12:56:42 » |
|
Tohleto, jako už téměř každý rok: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=13685A višně v rumu.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."
Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
|
|
|
Cookie
Chef de partie

Bodů: 218
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Říjen 13, 2009, 13:06:36 » |
|
Abies, myslí se tím rumem tuzemský, že? :o) To musím určitě vyzkoušet! Jinak nadělovávám kamarádce "kokokule", nepečené kokosové kuličky. Letos budou prvně s vlastním máslem, to jsem na to věru zvědavá. :o) Chystám se taky na pralinky a možná si zopakuju nakládaný sýr feta.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
I pravila Cookie: "Kuchyň, toť ráj plný zázraků. Ochutnala jsem a uvěřila!"
|
|
|
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Říjen 13, 2009, 13:13:59 » |
|
Přemýšlím o domácích směsích koření, ať to není zas něco sladkého, toho jsou plné Vánoce i tak. Hezké skleničky nebo pytlíčky, trocha dobrých surovin, mlýnek mám. Pak si taky myslím, že i dobré labužnické suroviny udělají své: dítě by možná zaplakalo, ale já bych pytel s dobrými domácími bramborami považovala za hezký dárek 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Říjen 13, 2009, 13:18:58 » |
|
Hromadne nadelime pulkilove pytlicky vlastni mouky (usiju obaly s vanocnim motivem). Loni jsem zkusila brusinkovy liker, ale moc nechutnal. A taky orechovou smes: orechy vsech druhu se oprazi v troube a za horka promichaji se smesi masla se soli, hnedym cukrem a korenim. Sem jsem se dostala; k fazi "naplnime do sklenenych lahvicek a prevazeme masli" uz ne. Vsechny jsem je sezrala 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Říjen 13, 2009, 14:00:07 » |
|
U nás se každopádně bude dávat vlastní čajová směs opět ve vlastním pytlíčku nebo v cizí plechovce. Ovšem neprozradím dárky, které by se mohly týkat některých členů fóra.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Říjen 13, 2009, 14:04:06 » |
|
U nás se každopádně bude dávat vlastní čajová směs opět ve vlastním pytlíčku nebo v cizí plechovce. Ovšem neprozradím dárky, které by se mohly týkat některých členů fóra.
Aspon do soukrome zpravy! Letos FAKT nebudu stihat kupovat darky v obchodech. A budu mit na obdarovani same mlsouny: tchyni (ja nic nechci, deti, vsechno mam, hlavne at jsme vsichni zdravi), svagra, tehotnou svagrovou a jeji rodice, ktere jsem videla jednou na svatbe. A babo rad. Jidlo nikdy nezklame 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3567
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Říjen 13, 2009, 14:10:27 » |
|
Aspon do soukrome zpravy! Pro mně taky  Myslím PM, ne dárek 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Říjen 13, 2009, 14:39:02 » |
|
dárky vlastní výroby jsme si nikdy nedávali a navíc poslední 2 roky si nedáváme dárky vůbec... vaječňák ale udělám, abychom měli o vánocích u pohádek co upíjet.  kaštanový likér vypadá lahodně, takže ho taktéž připisuji na seznam... no a vlaďčinu horkou čokoládu si musím nejdřív přeložit  studuju sice angličtinu a dokázala bych vám odvyprávět např. středověkou náboženskou poezii, ale základní slovíčka zapomínám... 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vařit se musí s láskou...
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Říjen 13, 2009, 14:39:46 » |
|
Danušky moje, zklamu vás, ale ani pro vlaďku ani pro merlina ještě nic vymyšleného nemám a určitě to nebude nic lepšího než na co byste přišly samy 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Říjen 13, 2009, 14:42:15 » |
|
kaštanový likér vypadá lahodně, takže ho taktéž připisuji na seznam
Já ho zkoušela a musela jsme zdvojnásobit smetanu a z poloviny ubrat rum, protože je šíleně alkoholický a stejně jsem tam necítila ty kaštany, ale jen a jen ten rum.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Abies Alba
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Říjen 13, 2009, 14:47:19 » |
|
Abies, myslí se tím rumem tuzemský, že?  ) To musím určitě vyzkoušet! Tuzemský, přesně tak. Vsechny jsem je sezrala  K+ :-D kaštanový likér vypadá lahodně, takže ho taktéž připisuji na seznam
Já ho zkoušela a musela jsme zdvojnásobit smetanu a z poloviny ubrat rum, protože je šíleně alkoholický a stejně jsem tam necítila ty kaštany, ale jen a jen ten rum. Zajímavé, nikdy mi nepřišel šíleně alkoholický. Ale každý máme jinou míru.  Ovšem je velice hustý (myslím složením, nikoliv přeneseným významem slova hustý, který nejlépe vyjadřuje asi anglické cool).
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Říjen 13, 2009, 14:49:59 » |
|
kaštanový likér vypadá lahodně, takže ho taktéž připisuji na seznam
Já ho zkoušela a musela jsme zdvojnásobit smetanu a z poloviny ubrat rum, protože je šíleně alkoholický a stejně jsem tam necítila ty kaštany, ale jen a jen ten rum. dík za radu, rum mi nechutná, jen pěkně voní.  jenže mi to asi nedá a udělám obě varianty - na porovnání 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vařit se musí s láskou...
|
|
|
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Říjen 13, 2009, 14:57:52 » |
|
On je tam hlavně jako konzervační prostředek, protože se uvádí, že domácí smetanové (případně vaječné) likéry zůstanou v pohodě až při obsahu destilátu nad 40 procent objemu surovin. Proto si nikdo odpovědný netroufne publikovat recept, kde je alkoholu jen trochu na chuť. Takže je lepší udělat silnější likér pro uložení a před konzumací část naředit. Anebo ho vypít hodně rychle 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
|
|
|
|
Abies Alba
|
 |
« Odpověď #14 kdy: Říjen 13, 2009, 15:02:26 » |
|
dík za radu, rum mi nechutná, jen pěkně voní.  jenže mi to asi nedá a udělám obě varianty - na porovnání  Anebo nahradit bílým rumem, má jinou chuť.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|