|
marmota-b
|
 |
« Odpověď #90 kdy: Červen 10, 2011, 14:24:54 » |
|
Lemon Curd jsem ještě sterilovala, ale jen krátce (místy trochu spadl, udělaly se v něm mezery, ale nevadilo). Jinak v ledničce vydrží šest týdnů v pohodě - když ho nesmíte, je to i podle kuchařské knihy a násobně ověřené, žádné následky.
Pozdě, leč přece... Ta australská paní, jak jsem zmiňovala její blog, to taky steriluje, takže je to ozkoušené a snad i tradiční. Já se k tomu ovšem ještě nedostala...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #91 kdy: Červen 13, 2011, 09:31:57 » |
|
Lemon Curd jsem ještě sterilovala, ale jen krátce (místy trochu spadl, udělaly se v něm mezery, ale nevadilo). Jinak v ledničce vydrží šest týdnů v pohodě - když ho nesmíte, je to i podle kuchařské knihy a násobně ověřené, žádné následky.
Pozdě, leč přece... Ta australská paní, jak jsem zmiňovala její blog, to taky steriluje, takže je to ozkoušené a snad i tradiční. Já se k tomu ovšem ještě nedostala... Ani já a teď v létě se k tomu ani nedostanu, je horko a na takové těžké věci jako lemon curd člověk nemá ani pomyšlení.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
|
marmota-b
|
 |
« Odpověď #92 kdy: Červen 13, 2011, 11:20:25 » |
|
Chudáci Brňáci!  V Brně je v létě nesnesitelně, to jsem vždycky ráda za náš příšerně oprýskaný českobrodský barák z (asi) osmnáctého století s tlustýma stěnama... Ale teď zrovna až tak vedro není (nevím, jak v Brně), takže jsem i uvažovala, že bych to teda konečně zkusila.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #93 kdy: Červen 14, 2011, 12:00:02 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #94 kdy: Červen 14, 2011, 12:13:28 » |
|
to je dokonalé
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vařit se musí s láskou...
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #95 kdy: Červen 14, 2011, 12:26:42 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
marmota-b
|
 |
« Odpověď #96 kdy: Červen 14, 2011, 13:27:35 » |
|
Ty domečky jsou krásné!  Já asi nebudu mít chuť a čas se s něčím takovým v prosinci piplat, ale jako pohlazení pro duši, byť jen vizuální, to je skvělé...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #97 kdy: Červen 14, 2011, 13:44:15 » |
|
tak tohle je ještě dokonalejší!  odkazy si ukládám. prosím víc takových odkazů 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vařit se musí s láskou...
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #98 kdy: Červen 14, 2011, 15:51:17 » |
|
Obojí skvělý!!!
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
|
Abies Alba
|
 |
« Odpověď #99 kdy: Listopad 21, 2011, 10:54:57 » |
|
Tohle jsem zkoušela - nepodařilo se mi podle uvedených množství nacpat to do menší než velké zavařovací sklenice (750 ml) a při dodržení mokrých a suchých přísad jsem dostala suché drobivé těsto. Musela jsem přidat vejce, kuličky se na plechu nerozjely do placiček, takže jsem jim na druhém výrazně pomohla. Výsledek byl i po ubrání cukru příliš sladký a cookiesky zůstaly hodně tvrdé. Takže jsem ráda, že jsem to vyzkoušela, ale raději si utvořím sklenice podle svého ověřeného receptu.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."
Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #100 kdy: Listopad 21, 2011, 17:01:03 » |
|
Tak nam dej svuj osvedceny!  (vcetne objemu suche smesi, at netapame...)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Abies Alba
|
 |
« Odpověď #101 kdy: Listopad 21, 2011, 18:24:08 » |
|
Cookies
125 g změklého másla 150 g moučkového cukru 1 vejce 150 g HLM Sůl ½ PDP 125 g ořechů (slunečnicových semínek) 175 g hrozinek (rozkrájené sušené meruňky, brusinky apod.)
Vše smícháme hnětačem v ručním šlehači, tvoříme na plechu kopečky, pečeme ve střední troubě 10 – 15 minut. Jsou hotové, když zrůžoví, musí se nechat vychladnout, za tepla se trhají, po vychladnutí ztvrdnou.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."
Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
|
|
|
Farinam
Chef de partie

Bodů: 347
|
 |
« Odpověď #102 kdy: Listopad 22, 2011, 12:23:59 » |
|
To je super nápad, píšu si do svého seznamu vánočních dárků!
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|