Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 01:40:32 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1] 2 3   Dolů
Tisk
Autor Téma: Kořeněné zimní čaje Alnatura  (Přečteno 4598 krát)
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710

Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!

Jsem čarodějnicePiju vodu z vodovoduPeču si doma chlebaUž mám upečené vánoční rohlíčky

« kdy: Říjen 19, 2009, 16:45:47 »

Objevila jsem v DM Drogerii moc zajímavé čaje do podzimní zimy:

* Chili-kakaový čaj (kakaové skořápky, máta, skořice, lékořice, kardamom, chili, černý pepř a další)
* Čaj pro štěstí (kakaové skořápky, rooibos, vanilka a další)
* Kořeněná čaj (lékořice, skořice, anýz, pomeranč)
* Čaj pro energii (citronová tráva, zázvror, máta, verbena, lékořice, citronová kůra)

Vesměs jsou to bio suroviny a aspoň pro mě příjemné chutě do stávajícího počasí. Minimálně sama sobě doporučuju Úsměv
Zaznamenáno

Citace: Robert Frost
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
Andule
Head chef

Bodů: 1130

Políbená na prvního máje

« Odpověď #1 kdy: Říjen 19, 2009, 16:52:45 »

hmm, lákavé... zítra to omrknu  Mrknutí ochutnala jsi ten chilli-kakaový?
Zaznamenáno

Vařit se musí s láskou...
Florentyna
Executive chef
Head chef

Jsem čarodějnicePiju vodu z vodovoduPeču si doma chlebaUž mám upečené vánoční rohlíčky

« Odpověď #2 kdy: Říjen 19, 2009, 17:07:23 »

Ano, ten mě z termosky zahříval celou sobotu ve škole. Lehce pálivý, nasládlý, voněl přes celou třídu (a všichni mi ho jistě záviděli!). Úsměv
Zaznamenáno

There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1711

« Odpověď #3 kdy: Říjen 19, 2009, 17:27:50 »

Takový dobrý podzimně - zimní čaj je Yogi Masala:

http://www.svet-darku.cz/_c10034_l3_p33159_/sypane-caje/koreni-yogi-masala-50g.aspx

Ale pozor, nedávejte si ho večer, je velmi povzbudivý! Tuto chybu jsem udělala jen jednou a ještě ve dvě v noci jsem se vrtěla v posteli a téměř jsem šla vařit višňovou marmeládu. Poprvé v životě jsem tak zažila hyperaktivitu.
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
schnytlik
Head chef

Bodů: 1414

« Odpověď #4 kdy: Říjen 19, 2009, 17:30:51 »

Takový dobrý podzimně - zimní čaj je Yogi Masala:

http://www.svet-darku.cz/_c10034_l3_p33159_/sypane-caje/koreni-yogi-masala-50g.aspx

Ale pozor, nedávejte si ho večer, je velmi povzbudivý! Tuto chybu jsem udělala jen jednou a ještě ve dvě v noci jsem se vrtěla v posteli a téměř jsem šla vařit višňovou marmeládu. Poprvé v životě jsem tak zažila hyperaktivitu.

za to K+  Škleb
Zaznamenáno
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #5 kdy: Říjen 19, 2009, 20:43:48 »

Zajímavé. Ve dvou je lékořice a v jednom z nich ještě navíc anýz. Aha, ve třech je lékořice. To vám tu ta chuť nikomu nevadí? Zase budu sama podněcovač nesouhlasů? (od čeho bych vám tu taky jinak byla, že? Mrknutí )
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Florentyna
Executive chef
Head chef

« Odpověď #6 kdy: Říjen 19, 2009, 20:56:59 »

Je jí tam velmi málo, nevadí tam. Jinak ji ovšem vůbec nemám ráda.
Zaznamenáno

Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3567

« Odpověď #7 kdy: Říjen 19, 2009, 21:00:50 »

Zajímavé. Ve dvou je lékořice a v jednom z nich ještě navíc anýz. Aha, ve třech je lékořice. To vám tu ta chuť nikomu nevadí?
Je jí tam velmi málo, nevadí tam. Jinak ji ovšem vůbec nemám ráda.

To ja ji ráda mám hodně Úsměv Nejoblíbenější bonbóny mám lekorky, a ty si nikdy nekupuji - sním je vždy téměř okamžitě a to vůbec nepotřebuji. Na čaje se zítra podívám - kakaové skořápky jsem nekoštovala Úsměv
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Florentyna
Executive chef
Head chef

« Odpověď #8 kdy: Říjen 19, 2009, 21:03:30 »

Výborný je taky čaj z kávových skořápek. Jenomže ten tu asi k sehnání nebude vůbec.
Zaznamenáno

marmota-b
Head chef

Bodů: 1316

Piju vodu z vodovoduMiluji škvarky.

« Odpověď #9 kdy: Říjen 19, 2009, 23:49:10 »

Já lékořici taky moc ráda, a táta taky, což má za následek zkoušení různých pendreků a podobných... stejně jako toho, že táta poslední dobou, když trpěl děsným kašlem, docela s oblibou pil čaj Kašel a průdušky od Teekanne, kde je lékořice taky. Smích - No, tím mířím k tomu, že tyhle čaje vážně vypadají jako přesně to pravé ořechové do současného počasí.
Zaznamenáno
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1711

« Odpověď #10 kdy: Říjen 20, 2009, 08:54:27 »

Nejoblíbenější bonbóny mám lekorky, a ty si nikdy nekupuji - sním je vždy téměř okamžitě a to vůbec nepotřebuji.

Cítím to stejně!  Smích

A lékořici miluju, škoda, že není lékořicový parfém...
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #11 kdy: Říjen 20, 2009, 09:19:46 »

Schválně si dneska udělám procházku kolem DM, takový čaj by se mi do práce hodil.
edit: Hlásím, že jsem se v polední pauze vydala i do DM a v intersparu na Vídeňské je nemají - kdybyste se někdo chystal tam vydat. Tak jsem se utěšila aspoň alnatura čokoládou Smích
« Poslední změna: Říjen 20, 2009, 12:50:37 od Makinka » Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
vlaďka
Bistro
Head chef

« Odpověď #12 kdy: Říjen 22, 2009, 18:59:29 »

Zato na masaryčce mají ten šťastný, ten pro energii a rooibos chai masala. Takže jsem koupila šťastný a rooibos a ani jeden necítím Smutek A to jsem si říkala, že to budou tak výrazné vůně, že se přes mou rýmu dostanou. Asi budu muset počkat.
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #13 kdy: Říjen 22, 2009, 20:33:41 »

Zato na masaryčce mají ten šťastný, ten pro energii a rooibos chai masala. Takže jsem koupila šťastný a rooibos a ani jeden necítím Smutek A to jsem si říkala, že to budou tak výrazné vůně, že se přes mou rýmu dostanou. Asi budu muset počkat.
no nevím na co chceš čekat, rooibos v sáčcích prostě nebývá tak výrazný. Ať už chceme nebo ne, do sáčků nejde ten nejkvalitnější čaj, i když je bio, to byl byl výrobce sám proti sobě
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
vlaďka
Bistro
Head chef

« Odpověď #14 kdy: Říjen 22, 2009, 21:25:32 »

Nejde o ten rooibos, ale ta směs koření, co tam je, by měla porazit slona. Aspoň všichni okolo ji cítí.
Zaznamenáno

C. S. Lewis
Stran: [1] 2 3   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.084 sekund, 18 dotazů.