Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 13:18:14 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1] 2 3   Dolů
Tisk
Autor Téma: Silvestrovské menu  (Přečteno 2459 krát)
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710

Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!

Jsem čarodějnicePiju vodu z vodovoduPeču si doma chlebaUž mám upečené vánoční rohlíčky

« kdy: Prosinec 27, 2009, 21:26:26 »

Já jsem se letos rozhodla pro naprosto tradiční, tučné, nezdravé silvestrovské menu (chlebíčky, jednohubky, salámová a sýrová mísa pokud možno z tuzemských surovin, nanejvýš surovin z okolních zemí). Vzhledem k tomu, kolik sektu už se chladí, to snad ani nejde jinak Úsměv Co plánujete vy?
Zaznamenáno

Citace: Robert Frost
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #1 kdy: Prosinec 27, 2009, 21:36:53 »

U nás podobně Úsměv Chlebíčky, jednohubky - část bez masa, a indiánky. To v případě, že nevyužijeme nabídky a nenecháme nejmladší členku rodiny hlídat psiska (rozuměj pustit psiska do kuchyně a drbat jim kožichy, aby se uklidnili). To by pak byl jídelníček v jiné režii Úsměv
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436

Bojkot špatných restauracíDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #2 kdy: Prosinec 27, 2009, 21:39:05 »

U nás se ani moc neslaví. Holky jsou domluvený, že budou u babičky s ostatníma dětma a my s Tomem vyrazíme do Krumlova. Tam si dáme svařák, projdem a doma nás pak bude čekat sýrová mísa - budějcký Cheesy(?), vaječný aspik, česneková majda a sýroví šneci. Vychladíme nějaké dobré bubliny a doufám, že v 10 budu tuhá Mrknutí. Nejsem nějak programově proti jakékoli oslavě ani nebrojím proti organizovanému veselí, jen jsem poslední roky nějak čím dál víc ráda sama s vlastním mužem Úsměv. Zvlášť proto, že u našich holčiček platí nomen omen.
« Poslední změna: Prosinec 27, 2009, 21:43:05 od Kecka » Zaznamenáno
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1711

« Odpověď #3 kdy: Prosinec 27, 2009, 21:54:41 »

Silvestrovské menu - je úplně fuk, co bude. Petr bude v období, kdy nabídka jakéhokoliv jídla pro něj znamená: "Máš chuť na červený plast nebo na modrý plast?"
Takže možná pro slavící jedince (kteří budou mít celé spodní patro naší fary) asi udělám krabí salát a nám z něj trochu zůstane. Pokud budou děti něco chtít, tak to společně uvaříme, upečeme, ukuchtíme.  A určitě upeču další vánočku, už jsem zjistila, že nejvíc nám chutná z hladké mouky, takže budu dál experimentovat s poměry mouky, a mléka, v tuku a žloutcích mám poměrně jasno. Navíc mě děsně baví to pletení z šesti, musím si to utužit.

Edit: Jo a před půlnocí zbudíme Vítka a podíváme se na rachejtle.
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
noemmi
Head chef

Bodů: 966

Bojkot špatných restauracíPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #4 kdy: Prosinec 27, 2009, 23:19:09 »

uaaaa, já nechci slavit silvestra. Unavená jsem každý večer, ale když vím, že MUSÍM vydržet do půlnoci... fakt bych nejraděj šla spát, ale můj drahý by byl rád, abych vydržela, tak to zkusím:)

Nakonec budem sami (teda večer ne, ale v noci jo, s dětam budem doma), hrát hry po síti...

Já vím, na program se nikdo neptal:)

Dostala jsem k vánocům donutovač... chci zkusit udělat ze slaného těsta a z toho jednohubky. sekt nemáme žádný, umícháme si nealko koktejl:)

Já se vlastně vůbec netěším:( bude to znamenat konec volna, od toho pondělí pak zas standartní režim.
Jen teda volnější než dosud, už mám svů věk a nejsem daniela, to tempo nezvládám:) (a taky jsem teď kvůli tomu patrně nemocná, bylo toho moc)
Zaznamenáno

Jídlo je pro žaludek a žaludek pro jídlo. (I.Kor 6:13)

http://malevicovi.net
Ariadna
Commis chef
*

Bodů: 2

Peču si doma chleba

« Odpověď #5 kdy: Prosinec 28, 2009, 14:59:12 »

No Silvestra letos neslavím, na Nový rok musím do práce, takže asi si kolem 22,00 přiťuknem a půjdu do hajan, abych se brzy ráno vůbec vzbudila, ostatním, pokud tedy zůstanou doma, děti jsou už dospělé, udělám chlebíčky a domácí uzené s domácím chlebem Škleb
Zaznamenáno
Florentyna
Executive chef
Head chef

Jsem čarodějnicePiju vodu z vodovoduPeču si doma chlebaUž mám upečené vánoční rohlíčky

« Odpověď #6 kdy: Prosinec 28, 2009, 18:57:56 »

Uááá... domácí uzené? Čtu dobře? [tak trochu závistivý smajlík]
Zaznamenáno

There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041

« Odpověď #7 kdy: Prosinec 28, 2009, 19:41:16 »

Uááá... domácí uzené? Čtu dobře? [tak trochu závistivý smajlík]
No, a ty nebudeš dělat na nový rok domácí šunku?
Zaznamenáno

KatyX
Sous chef

Bodů: 575

Piju vodu z vodovoduPeču skvělé rohlíky

« Odpověď #8 kdy: Prosinec 28, 2009, 21:05:40 »

Hmm, domácí uzené , taky bych si dala. Ale protože nemáme  Smutek, bude na Silvestra k obědu pečené kuře s nádivkou a vařené brambory, večer pak jednoduchá domácí játrová paštika s chlebem ... a pak možná ještě jednohubky se sýrovou pomazánkou.
Zaznamenáno
Florentyna
Executive chef
Head chef

« Odpověď #9 kdy: Prosinec 28, 2009, 21:34:05 »

Na paštiku bych zapomněla! Už se mi v lednici chladí směs, zítra se bude péct a do čtvrtka se krásně rozleží. Jen mám dilema, jestli pistácie a brusinky chuťově dost ladí, ráda bych vystřihla paštiku se zeleno-červeným vzorováním na řezu.  Nevím co si myslet/Nerozhodný
Zaznamenáno

Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #10 kdy: Prosinec 28, 2009, 21:36:42 »

co si pamatuju,tak na silvestra babča usmaží koblížky. je to taková tradice,stejně jako to, že na Nový rok se jí čočka Mrknutí
Zaznamenáno
noemmi
Head chef

Bodů: 966

Bojkot špatných restauracíPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #11 kdy: Prosinec 28, 2009, 22:08:45 »

Na paštiku bych zapomněla! Už se mi v lednici chladí směs, zítra se bude péct a do čtvrtka se krásně rozleží. Jen mám dilema, jestli pistácie a brusinky chuťově dost ladí, ráda bych vystřihla paštiku se zeleno-červeným vzorováním na řezu.  Nevím co si myslet/Nerozhodný
přidat k pistaciím a brusinkám pastelky? VOskovky ideální:)
Vždyť je to silvestr:)

já vás s tím plánováním obdivuji... že bych teda taky něco naplánovala? Něco, co zabere málo času, dá se to udělat dostatečně dopředu, dá se to jíst v posteli... Jak se dělají dobré (!) sýrové tyčinky? Někdo tu o nich psal.
A taky prosím ty zelňáky z čerstvého zelí, Flo, prosím, Já už mám to čerstvé zelí.

dík
Zaznamenáno

Jídlo je pro žaludek a žaludek pro jídlo. (I.Kor 6:13)

http://malevicovi.net
Daniela S.
Head chef

Bodů: 1204

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #12 kdy: Prosinec 29, 2009, 10:10:46 »

My budeme mit u znamych radnou teplou veceri, rozhodne nebude chybet plnena praseci noha s cockou, jinak se hostitelka jeste nerozhodla.
Zaznamenáno
KatyX
Sous chef

Bodů: 575

Piju vodu z vodovoduPeču skvělé rohlíky

« Odpověď #13 kdy: Prosinec 29, 2009, 11:47:09 »

Myslím, že rozinky a pistácie se k sobě chutově hodí dobře. Jen já osobně tyhle nasládlé chutě v mase nemusím.
Do receptové burzy vložím 2 vyzkoušené recepty na sýrový tyčinky  a sýrové pásky, oba jsou vyzkoušené a dobré.
Zaznamenáno
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #14 kdy: Prosinec 29, 2009, 16:47:19 »

jestli ti kousek zbyde, zkus ji s pomerančem - je výborná
Zaznamenáno
Stran: [1] 2 3   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.169 sekund, 20 dotazů.