Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 13:20:52 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: 1 2 [3]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Silvestrovské menu  (Přečteno 2459 krát)
Mariebobr
Head chef

Bodů: 1352

Bistro jízda 5.3.2009Dělám si svoje másloBistro jízda 16.3.2009

« Odpověď #30 kdy: Prosinec 30, 2009, 23:41:27 »

Na ten sýr s citronovou šťávou je tu někde článek.

Noemmi, taky je dobrá česnekovo-šunková. Jedla jsem ji nedávno s mandarinkou a byla to úplná mana... vlastně nechápu, proč jsem nekoupila mandarinky Nevím co si myslet/Nerozhodný  Mrknutí
Zaznamenáno

"I always thought the Bible was more of a salad thing, but it isn't. It is a chocolate thing."  - Donald Miller: Blue Like Jazz
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #31 kdy: Prosinec 31, 2009, 06:30:35 »

U nás nakonec třetí varianta ze dvou - už se to stává téměř pravidlem  Co??? Drahý opět v práci a nejmladší má tady návštěvu ze Slovenska a půjdou slavit do Prahy. Nadšená nejsem ani trošku, ale jsou ve věku, kdy jsou jim nějaké mé starosti na míle vzdálené a dočkala jsem se jenom "Ale mami! Nejsme malé holky!" Takže chlebíčky už dopoledne, za tuto variantu zahlasoval i drahý, který mi vzápětí vypsal časy, jak bude projíždět kolem a nějaké by si dal. Takže večeře se náhle zcvrkla na kostičky sýra, olivy, hrozny a ořechy, protože tohle jde uchovat v relativně čerstvém stavu pro pozdní navrátilce a chuť je na to vždy. Měla bych být smutná, že tady budu celou noc sama, ale kupodivu mně tato vyhlídka těší  Mrknutí
Vlastně sama nebudu, společnost mi budou dělat tři chlupatci, tento jediný den v roku tráví v domě. Raději budu na nový rok odchlupovat celé přízemí, než opět řešit potopu v kotelně...Ještě musím zabarikádovat všechny skuliny, za které by se mohli v panice nacpat a způsobit škody.
Přeji všem krásného a veselého Silvestra a ještě krásnější celý příští rok  Polibek
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Mariebobr
Head chef

« Odpověď #32 kdy: Prosinec 31, 2009, 12:25:20 »

Dnes jsem od kolegyne slysela (asi obecne znamy) napad na oblozeny chleba - nakrajeny na krajice, ale ne uplne - jako vejir, mezi ne se vlozi ruzna napln (sunka, syr, zelenina...) a zapece se to cele v alobalu. Pry je to vyborne a bude to delat na dnesni vecer. Ja bych to zkusila, ale uz mam nachystano jine jidlo, tak snad jindy nebo se treba necha inspirovat nekdo jiny Úsměv
Zaznamenáno

"I always thought the Bible was more of a salad thing, but it isn't. It is a chocolate thing."  - Donald Miller: Blue Like Jazz
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1711

« Odpověď #33 kdy: Prosinec 31, 2009, 14:14:42 »

Nakonec budeme mít opravdu krabí salát a fazolovou polévku s uzeným a kaviár a obložené talíře se sýy a šunkou a masíčkem. A vejce se šlehačkou k tomu kaviáru.
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
Andule
Head chef

Bodů: 1130

Políbená na prvního máje

« Odpověď #34 kdy: Prosinec 31, 2009, 14:38:13 »

u nás se chystá ovar s křenem a křenovou omáčkou (kterou tímto konečně vyzkouším), chlebíčky, jednohubky, nějaké chipsy a tyčky, zbytky cukroví a možná si uděláme svařák (ale já s Markem máme vodku, mamka víno a ostatní - táta, brácha a jeho kamarád - by to asi nepili, takže uvidíme).
Zaznamenáno

Vařit se musí s láskou...
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #35 kdy: Prosinec 31, 2009, 19:16:23 »

Dnes jsem od kolegyne slysela (asi obecne znamy) napad na oblozeny chleba - nakrajeny na krajice, ale ne uplne - jako vejir, mezi ne se vlozi ruzna napln (sunka, syr, zelenina...) a zapece se to cele v alobalu. Pry je to vyborne a bude to delat na dnesni vecer. Ja bych to zkusila, ale uz mam nachystano jine jidlo, tak snad jindy nebo se treba necha inspirovat nekdo jiny Úsměv
to mi připomíná plněnou veku - myslím, že se jmenuje harlekýn?
Zaznamenáno
noemmi
Head chef

Bodů: 966

Bojkot špatných restauracíPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #36 kdy: Prosinec 31, 2009, 20:15:44 »

Drahý donesl lososa a prý se na něj v noci moc těší:)
Zaznamenáno

Jídlo je pro žaludek a žaludek pro jídlo. (I.Kor 6:13)

http://malevicovi.net
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #37 kdy: Prosinec 31, 2009, 21:53:05 »

Tak to se u nás nemůže stát  Nevím co si myslet/Nerozhodný
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041

« Odpověď #38 kdy: Leden 01, 2010, 00:41:34 »

Tak to se u nás nemůže stát  Nevím co si myslet/Nerozhodný

Úsměv mlčím, ale o to víc souhlasím
Zaznamenáno

Mariebobr
Head chef

« Odpověď #39 kdy: Leden 02, 2010, 13:33:01 »

to mi připomíná plněnou veku - myslím, že se jmenuje harlekýn?

Viděla jsem na netu recepty s chlebem i s vekou, obojí může být moc dobré Úsměv
Zaznamenáno

Snehurka
Commis chef
*

Bodů: 2

« Odpověď #40 kdy: Leden 05, 2010, 14:46:19 »

Možná se vám bude hodit trocha inspirace pro nadcházející Silvestry nebo nějaké slavnostní příležitosti.
Já jsem slavila Silvestra 2009 s rodinou a přáteli, kteří jsou naladěni na stejnou notu. Je tedy pravda, že jsme se neomezili na jeden večer, protože to k sobě máme kus cesty a navíc před námi bylo několik volných dní, ale naše menu je možné "roztrhat" a vybrat jednotlivé dobroty podle chuti stolujících.
http://olivovakucharka.webgarden.cz/recepty/vydarena-novorocni-oslava.html

P.S. Florentýna už zažila, co dokážeme připravit na novoroční večírek za jedno odpoledne  Valím oči! Super!
« Poslední změna: Leden 05, 2010, 14:54:17 od Snehurka » Zaznamenáno
Stran: 1 2 [3]   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.101 sekund, 19 dotazů.