|
Abies Alba
|
 |
« kdy: Leden 07, 2010, 16:15:56 » |
|
Do rukou se mi kdysi dostal komix Asterix v Helvetii. Příběh byl fajn, ale zmínka o sýrovém fondue mě nadchla. Od té doby jsem snila o maličkatém kotlíku, ve kterém probublává sýrová omáčka, a jak s přáteli tenkou vidličkou napichujeme kostky bagetky. Sýrové fondue mě zatím minuly, pozapomněla jsem na ně, ale masové si vytáhneme přibližně 2x do roka. Je to úžasně pomalé jídlo, provokativně konkuruje rychlé době. Rozhodla jsem se fondue řádně prostudovat, sebrat nové recepty na omáčky k masu a hlavně se chci pustit do těch sýrových!
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."
Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Leden 07, 2010, 16:21:06 » |
|
Rozhodla jsem se fondue řádně prostudovat
to tě šlechtí, k+  taky si chceme nějaký kotlík na fondue jednou pořídit... aaach (zasněný smajlík)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vařit se musí s láskou...
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Leden 07, 2010, 16:42:03 » |
|
Fondue má přesně ten princip, který na jídlech miluju - family style  Všichni z jednoho. Ale taky se u toho člověk dovede šíleně přejíst, pokud je tak nedisciplinovaný jako já 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
|
marmota-b
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Leden 07, 2010, 16:57:24 » |
|
Hehe, koukám, že známe fondue ze stejného zdroje.  Ovšem já se ještě nepropracovala k vyzkoušení...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Leden 08, 2010, 00:40:21 » |
|
No, milé dámy, a jak byste se stavěly k fondue nasladko - co čokoládová varianta? Namáčet do hnědé slaďoučké hmoty kousky ovoce...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Leden 08, 2010, 01:35:57 » |
|
No, milé dámy, a jak byste se stavěly k fondue nasladko - co čokoládová varianta? Namáčet do hnědé slaďoučké hmoty kousky ovoce...
to je jedivá varianta, kterou jsem ochutnala  skorošvagrová vytáhla o prázdninách malinké fondue ze skříně a rozpustila v něm čokoládové zajíce a další figurky co její kluci dostali k velikonocům (a že toho měli hodně  ) a namáčeli jsme do toho snad všechno možné ovoce. chutnalo nám to i když velikonoční zajíci asi nejsou nejvhodnější čokoláda
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vařit se musí s láskou...
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Leden 08, 2010, 09:56:47 » |
|
u toho sladkého - přimícháváte k čokoládě i smetanu?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Moderator
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Leden 08, 2010, 10:26:07 » |
|
Smetanu ne. Olej. Lucianka vysvětlí, má s tím zkušenosti 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
|
Abies Alba
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Leden 08, 2010, 11:15:26 » |
|
My jsme si čokoládové fondue udělali z toho, jak se to jmenuje... nemůžu si zapamatovat pořád název - smetana a čokoláda - spojí se to, teplé je to hustě tekuté a z lednice je to tuhé. TAk do této čokoládové "omáčky" jsme namáčeli s dětma kousky ananasu a bylo výborné. Nicméně fondue ostatních druhů mě uchvacuje více.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Moderator
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Leden 08, 2010, 11:42:42 » |
|
Mně se taky nejvíc líbí to sýrové 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
|
marmota-b
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Leden 08, 2010, 12:25:56 » |
|
My jsme si čokoládové fondue udělali z toho, jak se to jmenuje... nemůžu si zapamatovat pořád název - smetana a čokoláda - spojí se to, teplé je to hustě tekuté a z lednice je to tuhé. TAk do této čokoládové "omáčky" jsme namáčeli s dětma kousky ananasu a bylo výborné. Nicméně fondue ostatních druhů mě uchvacuje více.
Ganache. Já taky zkoušela (tedy sestra kdysi dávno) jen to čokoládové fondue - bez vybavení, jen na sporáku, myslím, že z čokolády na vaření.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Abies Alba
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Leden 08, 2010, 12:26:48 » |
|
Díky marmoto - k+
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
noemmi
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Leden 08, 2010, 13:43:55 » |
|
My máme na čokoládové fondue takové romantické udělátko. Je to porcelánový, čokoláda se v tom sice začne připalovat, ale na sýrové, nebo olejové, kde se to amso smaží by to asi nestačilo.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Leden 08, 2010, 23:26:53 » |
|
Smetanu ne. Olej. Lucianka vysvětlí, má s tím zkušenosti  nemusim vysvetlovat  vlaďka poslala odkaz za mě. zkušenost a zážitek k nezaplacení 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Efka .ka