Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 13:33:01 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10   Dolů
Tisk
Autor Téma: Seznamte se :)  (Přečteno 6377 krát)
Andule
Head chef

Bodů: 1130

Políbená na prvního máje

« Odpověď #90 kdy: Duben 08, 2011, 16:19:56 »

miminka jsou hezounká, mě se nejvíc líbí to z poslední fotky, jak je vidět jen vystrčená prdelka. Smích
Zaznamenáno

Vařit se musí s láskou...
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #91 kdy: Duben 08, 2011, 22:20:28 »

Johanko, to si tak nemůžeš brát. Já bych takhle malá mimina taky nemohla - ale to mám blok už od mala. Naštěstí vyrostou. Klukům se nedávají jména a holky se všechny prodají na chov. Mně dělá momentálně daleko větší problém vyřadit staré mámy. Já vím, že už ztrácí zuby a nemohou se najíst, že nemají mléko, ale je to Ufon a Růžena a Alžběta a Kamzoš a Jitka a  začínaly s námi. Všechny poznám "podle ksichtu", šacují mě a rozepínají mi zipy na oblečení (máme prostě důvěrný vztah  Smích) a řekni jim, že už se ti nevyplatí.
Kolik jich máme - no, pořád ještě mají rodit asi čtyři ovečky a dvě kozy, ale momentálně asi 80 jehňat a 30 kůzlat. To černé a flekaté jsou jehňátka - kříženci s masným plemenem suffolk. Bílí andílci jsou kůzlata, chováme masné plemeno búrská koza.
Koukám, že tu mám jen z jednoho andílka prdelku, tak vám ještě přidám dvě fotky s kůzlaty.
« Poslední změna: Duben 08, 2011, 22:24:51 od ovecka » Zaznamenáno
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #92 kdy: Duben 09, 2011, 07:11:00 »

A jsou to krasavci - mají i "náušnice"  Škleb Ne, vážně, je to asi radost,že?
Zaznamenáno
ovecka
Head chef

Peču si doma chleba

« Odpověď #93 kdy: Duben 09, 2011, 16:19:18 »

Radost i starost, to je jasný. Právě jsem se vrátila, strávila jsem čtyři příjemné hodiny ve veterinární nemocnici  Valím oči! Super! s roční kozičkou s podezřením  na nervové onemocnění (tetanus, listerióza.... Nevím co si myslet/Nerozhodný), slintala, kvedlala jí brada, visel jí jazyk z huby a už dva dny nežrala, dnes se začala stáčet doleva...  Nakonec jí na rentgenu našli zlomenou čelist (to by nebylo tak zlé),  ale asi i zlomenou jazylku a pokud se to prokáže, tak to je asi finito... Chjo.
Zaznamenáno
Andule
Head chef

Políbená na prvního máje

« Odpověď #94 kdy: Duben 09, 2011, 16:23:03 »

chudinka kozenka Smutek držíme palce ať to dobře dopadne.
Zaznamenáno

Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #95 kdy: Duben 11, 2011, 08:59:12 »

Taky držím palce kozeně - chápu, že se asi musíš rozhodovat racionálně, ale ta láska ke zvířatům, na které jsi zvyklá, dělá svoje. Vzpomínám kdysi už hodně dávno, když nás z gymplu poslali na praxi do kravínů ( abychom se sblížili s pracujícím lidem a pozbyli jalové pejchy budoucí pracující inteligence ), jak jsem chodila domů s brekem nad tehdejším  způsobem zacházení se zvířaty. Tyhle ovečky i kozy vypadají krásně vymazleně, ale ani si raději nebudu představovat, jaké moře dřiny a starostí za tím vším je.
Zaznamenáno
ovecka
Head chef

Peču si doma chleba

« Odpověď #96 kdy: Duben 13, 2011, 22:41:03 »

Dnes jsem jako každý den navštívila maroda ve špitále, protože nemocné sluší se navštěvovati, nejlépe s kyticí v ruce. Ulomila jsem jí větvičku z lípy s narašenými lístky. Koza mě očuchala, vyškubla mi pugét z ruky, sežvýkala ho a polkla a dávala mi najevo, že už by snesla i větší kytku. Jazylku má snad naštěstí v pořádku, poslední diagnóza je něco jako těžký otřes mozku, tekutina na mozku. Asi se ty naše blbky zase trkaly tak dlouho, až jedna z nich padla. Tolik k mírumilovnosti zvířátek.... Ale dneska jsem z ní měla opravdu radost, snad se to už k horšímu nezvrtne.
Praxi ve velkokapacitním kravíně jsem samozřejmě absolvovala nejednou, já jsem měla ale spíš pocit bezmoci při setkání s bezcitnou technologií, které se měla zvířata prizpůsobit. Ty babky, co tam se mnou pracovaly, z toho byly nešťastné stejně jako my. Jsem ráda, že to byla technologie tak drahá, neekologická a neekonomická, že se dneska nepoužívá.
Zaznamenáno
Andule
Head chef

Políbená na prvního máje

« Odpověď #97 kdy: Duben 13, 2011, 22:53:31 »

Koza mě očuchala, vyškubla mi pugét z ruky, sežvýkala ho a polkla a dávala mi najevo, že už by snesla i větší kytku.

Smích to je dobré znamení, pacientovi se vrací chuť k jídlu Úsměv
Zaznamenáno

Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #98 kdy: Duben 14, 2011, 17:37:26 »

Mám radost z uzdravující se pacientky i ze zprávy, že se ta nelidskost z chovu zvířat pomaličku vytrácí..už jen ten termín "živočišná výroba" byl příšerný, brrr.
Zaznamenáno
ovecka
Head chef

Peču si doma chleba

« Odpověď #99 kdy: Květen 05, 2011, 16:51:19 »

Uzavírám seriál o koze Jazylce (pracovní název  Smích ), včera se mi ji podařilo vyfotit ve chvíli, kdy se s požitkem pásla, na poslední fotce se dere s ostatními k větvi lísky - to je obrovské lákadlo. Vždycky to tak dobře nedopadne, v Brně na Veterině prostě UMÍ!
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #100 kdy: Květen 05, 2011, 17:59:33 »

Na té poslední ji vůbec nerozeznám, přijdou mi tak nějak stejné Úsměv Stejně nádherné Úsměv
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
olu
Junior sous chef

Bodů: 381

Piju vodu z vodovodu

« Odpověď #101 kdy: Květen 05, 2011, 20:19:44 »

Jojo, brněnská veterina - taky nemůžu než chválit:-)) (přece nebudu plivat do sousedových řad:-))

Kozénky i ovčátka jsou nádherné, ale že s nima musí být práce, to věřím. Ale na barák plánujeme dvě malé ovečky jako živé sekačky. Jenže na zimu jim budeme muset zajišťovat krmivo, protože to budou miláčci (a žádné na podzim sněst a na jaře koupit nové!). Sice se to asi dost prodraží, ale za tu radost to stojí, ne?
Zaznamenáno

kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
ovecka
Head chef

Peču si doma chleba

« Odpověď #102 kdy: Květen 05, 2011, 20:25:00 »

Jazylka je to rozevláté ucho druhé zleva.
Akorát, Olu, Ti ty ovečky stejně jednou vyrostou  Škleb pokud si teda nekoupíš zakrslé plemeno, to je dneska móda.
Zaznamenáno
olu
Junior sous chef

Bodů: 381

Piju vodu z vodovodu

« Odpověď #103 kdy: Květen 06, 2011, 13:10:45 »

No vyrostou - však ty ovce nejsou zas tak velké, ne. Furt menší jak má jiná oblíbená zvířátka - kráva a osel:-)) Kozu mít nemůžeme, poněvadž ta je moc chytrá a otevřela by si vrátka do zeleninové/květinové zahrádky a babičku by klepla pepka.
Zaznamenáno

kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
ovecka
Head chef

Peču si doma chleba

« Odpověď #104 kdy: Červenec 14, 2011, 11:27:50 »

Volně navazuji na předchozí text - posílám pár fotek koz v ovocném sadu. Tohle teda není sad, to jsou plané třešně. Ale takhle by se bavila koza v babbiččině zahrádce  Škleb
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.123 sekund, 17 dotazů.