|
ovecka
|
 |
« kdy: Leden 23, 2010, 22:52:42 » |
|
Ovečko, já si říkala, kdy se k tomu zelí dostaneš  Ještěže to kysne tak rychle  No jo, já taky, ale v neděli jsem se k němu už nedokopala, v pondělí jsem přišla z práce pozdě a v úterý jsme zjistili havárii v koupelně a voda tekla dvě patra ... Příčinu jsme odstranili ve čtvrtek kolem půlnoci, koupelna vypadala jako po bombardování, takže jsem pouze udržovala základní vitální funkce a krmila hrdiny bourající zdi  Neboj, za tři týdny bude super, dneska už si v hrnci pobrblává. Já jsem ráno rychle uvařila (bramboračku od Florentyny a kuřecí řízky s těstovinovým salátem), odstranila první havárii v ledničce, kdy mi těsto na bagetky odteklo těstopádem přes tři police dolů a vypadla jsem na dlouhou a hodně šouravou vycházku (chodit se fakt ještě moc nedá). Přišla jsem domů až potmě a uvítal mě synek s telefonem, kde měl vyfotografovaný druhý výlet mých bagetek  Operativně je shrnul do misky, tak jsem je radši rychle vytvarovala a upekla, pak ještě tvarohovou bábovku a bylinkovou tvarohovou ponazánku k večeři a teď jsme si uvařili čajíky, otevřeli flašku vínka a je nám dobře! Přikládám obrázek mých bagetek cestovatelek a přimlouvám se o založení vlákna "Cizí neštěstí potěší"
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Leden 26, 2010, 10:08:16 » |
|
Potěšilo. K+ Ale bagetkové cesto je z těch, které když odcestují, nechají se zase usměrnit zpátky. To jsou i horší těsta, co můžou překynout v ledničce 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Leden 26, 2010, 10:12:59 » |
|
Tohle kdybych viděla před týdnem, kdy se pokazilo, co se mohlo, fotila bych jak blázen. Myslím, že tady určitě budu pravidelným přispěvatelem 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Leden 26, 2010, 10:56:26 » |
|
ovecko, pro příště: HRNEČKU DOST! 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Leden 26, 2010, 11:21:11 » |
|
Zkusím zavelet, třeba to pomůže  Je fakt, že kdyby mi takhle překynulo klasické žitné chlebové těsto, bylo by snad efektivnější koupit novou lednici, to je neobyčejně věrné...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Únor 19, 2010, 22:14:39 » |
|
tchýně mi půjčila formu ve tvaru srdce a já se dala do pečení perníku. jen jsem nevěděla, kolik se tam vejde těsta, ale nalila jsem to tam všechno, až po okraj. tušila jsem že kypřící prášek udělá svoje, jen jsem nevěděla jak moc. po hodině pečení jsem do toho píchla špejlí, načež vytvořenou dírkou mi vyteklo kus perníku do trouby, po dvou hodinách pečení se perník z vrchu připálil. smějte se mi, jsem tupec  příště peču nadvakrát 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vařit se musí s láskou...
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Únor 19, 2010, 22:20:59 » |
|
Smát se ani ne, spíš bych dala hlasovat - je tady někdo, komu se to nestalo? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
KatyX
Sous chef

Bodů: 575
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Únor 19, 2010, 22:34:29 » |
|
No jo, mně už se taky povedlo leccos - např. vyrobit z plněných paprik uhlí (nekecám, fakt  ), nahánět kuličky pepře po celé kuchyni (jsou snad živý  ), vysypat moučkový cukr do potravinové skříně (zamést to úplně nešlo a při stírání hadrem to krásně lepilo, naštěstí se mi to povedlo rozsypat jen po okrajích polic, nevyklopila jsem to třeba doprostřed zásoby marmelád a okurek). Těsto mi ale zatím neprchlo, jen asi 2x moc nakynulo a přilepilo se na víko domácí pekárny.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Cookie
Chef de partie

Bodů: 218
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Únor 19, 2010, 23:51:32 » |
|
Smát se ani ne, spíš bych dala hlasovat - je tady někdo, komu se to nestalo? ;)
Mně jo, už mi do trouby uteklo ledacos. :o) No a já přihodím dnešní vymalování kuchyně přepouštěným máslem ( http://cookie.bloguje.cz/836300-och-ty-kraso-precista.php). :o) To jsem ovšem nefotila, to jsem jen zachraňovala. :o)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
I pravila Cookie: "Kuchyň, toť ráj plný zázraků. Ochutnala jsem a uvěřila!"
|
|
|
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Únor 20, 2010, 01:51:57 » |
|
 karma by to nespravila?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Únor 20, 2010, 10:01:04 » |
|
A víš kolik spálených a přitom vevnitř syrových chlebů už jsem udělala? V asi tak 80% případů si zachovám dost duchapřítomnosti, abych to nejpozději po půlhodině přikryla alobalem, ale to zas tak dobře nefunguje u tekutých těst, kde se alobal suverénně přilepí i když už to vypadalo dost upečeně, aby zůstala oddělená vrstva těsta a alobalu... Zatím si říkám, že můžu být ráda, že mi v troubě nic nevybuchlo 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Únor 20, 2010, 10:07:03 » |
|
a nejlepší u takových katastrof je, jak to zbytek rodiny jí..má takový ten vyděšený výraz, křečovitý úsměv a VELMI pomalu tu katastrofu žvýká a na otázku, jak mu to chutná, řekne: vynikající, jako vždy, ale já mám takovou chuť na obyčejnej chleba s máslem 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
olu
Junior sous chef

Bodů: 381
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Únor 20, 2010, 10:26:20 » |
|
Někdy po podobných katastrofách se tluču do hlavy, že jsem se radši neřídila heslem "Kdo nic nedělá, ten nic nezkazí". A nejhorší je, když si, hrdinka, řeknu, že to budu dělat všechno zaráz - takže se zároveň pálí buchta v troubě, přetéká polévka na plotně a do toho ještě třeba překypí mléko v mikrovlnce... Asi nejhorší průser zatím byl, když jsem zapomněla osolit lasagne. Jo a jednou chleba. Tam to jde hodně poznat, bohužel. Když zapomenu osolit polívku nebo omáčku na těstoviny, dá se to ještě zvrátit. Ale s těma lasagnema - rodina u oběda měla vytřepané ruky, jak nad talířem furt mávali solničkou  Jo a když Cookie zmínila to cezení přes kávový filtr, já zas cedila hovězí vývar přes papírovou utěrku danou v hooodně hustém sítu. No nechtělo se tomu téct ani omylem. Takže jsem vývar musela přelít zpátky do hrnce, vyndat utěrky, dvakrát ho přecedit jen přes to sítko a až napotřetí i přes papírové utěrky (které jsem musela asi 3x stejně vyměnit, protože se okamžitě zanesly těma nečistotama z vývaru). Polívečka sice jak z pohádky, ale těch zašpiněných hrnců...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
|
|
|
KatyX
Sous chef

Bodů: 575
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Únor 20, 2010, 15:15:55 » |
|
Mmmm, máslo je prevít, tento týden se mi taky zadařilo - rozehřívala jsem kousek másla v hrnku v mikrovlnce, vlnila jsem to asi o chlup dýl, než bylo potřeba. Krásně to vyprsklo doprovázeno zvukovým efektem malého výbuchu, kupodivu hrnek přežil, ... zato máslo bylo po celé mikrovlnce.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
-Kamila-
Commis chef
Bodů: 14
|
 |
« Odpověď #14 kdy: Únor 20, 2010, 16:37:18 » |
|
Katy, tak něco podobného, co se stalo Tobě s máslem v mikrowelle se stalo v týdnu mně, ale s červeným vínem v kuchyni. Dělala jsem vinnou zavařeninu a udělala naprosto žákovskou chybu a nasypala cukr do vřícího vína. A prsk! Vinný ohňostroj po celé kuchyni! Takže mám linku po "jarním" úklidu a zavařeninka bude holt jindy. Snad ;-).
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|