|
ovecka
|
 |
« Odpověď #45 kdy: Duben 01, 2011, 20:26:26 » |
|
To víš že jo a ještě budeš čelit dotazům, jak jsi dosáhla té zajímavé karamelové příchutě 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
marmota-b
|
 |
« Odpověď #46 kdy: Červen 24, 2011, 09:30:38 » |
|
To mi připomíná zážitek z tábora: trochu se připekla krupičná kaše a vedoucí říkal, že když se jim to stalo s menšími dětmi, tvrdili jim, že je to skořice. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #47 kdy: Červen 25, 2011, 17:56:44 » |
|
... s těm starším, že spálený je na krásu 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #48 kdy: Květen 05, 2012, 13:29:46 » |
|
Čelím jarní invazi myší do baráku a už mi z toho hrabe. Lustruju každé upadlé zrnko kmínu, jestli to náhodou není myší hovínko, natahuju pastičky a lítám tu s desinfekčním sprejem a hadrem. Dnes jsem objevila ďoury kolem vyústění odpadu a kolem něj hovňousy, tak mi bylo jasné, že toto je vchod do pekla. Vytáhla jsem ze zásob instalační pěnu, že jim to tam zatmelím a ucpu, ale poslední uživatel neočistil ventilek a ten zatvrdl. Vzbudila jsem tedy synka, aby pomohl hysterické matce. Nemohlo to dopadnout jinak. Synek zabral dvakrát velkou Kubí silou, ventilek se roztrhl a v tu ránu byla všude pěna. Prý nerozpínavá, cháááá. Na podlaze, na synkovi, všude. Likvidaci ekologické katastrofy jsem provedla acetonovým ředidlem, synek po koupeli v ředidle zalezl do pokoje s nevraživým brbláním a já si asi půjdu nalít panáka.....
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #49 kdy: Květen 05, 2012, 15:33:52 » |
|
To je skvělé  Doufám, že sis nalila rovnou dvojitýho U nás dneska jenom takové ty normální provozní jako že peču chleba na grilovačku, volá mi Merlin. Přece nebudu máčka a nebudu jenom telefonovat, že? Tolik nevyužitého času. Tak jsem začala vyklízet myčku, samozřejmě jednou rukou nemám uklízet koktejlové sklenice do nejvyšší poličky. Děti se z pokojíku okamžitě přiběhly podívat, na kolik střepů se ta sklenička rozbila. Tak jsem típla telefon, odehnala děti, ani jsem se nepořezala, aby mi zatím začala pípat minutka na troubě. Vytahuju ho jak jinak než mokrou utěrkou, takže jsem si spálila prst, chleba odhodila na odkládací plochu vedle dřezu a samozřejmě jsem u toho drbla do plecháčku s vodou. Jak na to tak koukám, ještě jsem se mohla i opařit. Krásné odpoledne před námi, ještěže se griluje na cizí zahradě. Mimochodem pěna funguje? Myši ji neprožerou? Teda kdyby byla skončila na správném místě ...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #50 kdy: Květen 05, 2012, 16:24:45 » |
|
Nakonec jsem to ucpala silikonem (pěna žádná nezbyla, všechna byla po kuchyni  ), stejně jsem potřebovala utěsnit stěnu za vanou a už jsem ho měla koupený. Ale myslím si, že ta pěna je takový humáč, že by ji myši neměly zdolat. Ovšem protože jsem se pustila do deratizačních opatření v době, kdy mi kynulo těsto na chleba a měla jsem poskládané těsto na croissanty v ledničce (taky jsem musela využít čas, že....), musela jsem ihned po koupeli v acetonu zpracovat těsta a vše upéct, protože, jak známo, těsto nepočká. Trošku jsem se sama ocitla v pěnách, pravda.... Teď mám odtažený sporák a zkoumám šachtu za nim a vidím to už opravdu na pořádnou vrstvu pěny . Té instalační ovšem. Mrchy hlodavý. Když ji najdu v pastičce, je mě jí líto, ale doma je nechci.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #51 kdy: Květen 05, 2012, 21:19:06 » |
|
Já ti nevím, čelíme invazi každý podzim a nemají problém ani s polystyrénem či skelnou vatou, beton se ukázal jako nejspolehlivější. Ale příběhy jsou to zajímavé, jenže mi to všechno cosi konkrétního připomíná... taky mám sérii pokaděných dnů 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #52 kdy: Květen 05, 2012, 23:40:32 » |
|
Nestraš! Právě mi tvrdne pěna za sporákem. A je jí pořádná vrstva!!! Jestli se do ní myš pustí, tak se jí zcela jistě ucpe střívko 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Merlin
Administrator
Head chef

Bodů: 1736
|
 |
« Odpověď #53 kdy: Květen 06, 2012, 22:04:55 » |
|
Loni mi úplně nová nepoužitá nerozpínavá pěna bouchla do obličeje. Byla všude. Ale úplně všude. Takže bych to na posledního uživatele neházel  PS: Na to konto jsem si pořídil na pěnu pistoli a je klid.
|
|
|
|
« Poslední změna: Květen 06, 2012, 22:06:58 od Merlin »
|
Zaznamenáno
|
Autobusová zastávka (stanice) je místo, kde zastavuje autobus. Železniční stanice je místo, kde zastavuje vlak. Na svém stole mám pracovní stanici...
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #54 kdy: Květen 06, 2012, 22:17:44 » |
|
No vono možný to je, ale ten ventilek byl pěkně zaprasenej. Možná by bouchla stejně, to máš pravdu. Tyhle věci ke nejlepší otevřít a spotřebovat. Já mám taky sériii, kdy jdu od úspěchu k úspěchu. Tatínek bohužel přišel i o druhou nohu, takže připravujeme příbytek na příchod Meresjeva. Dnes odpoledne jsme dodělávali v kuchyni a v koupelně podlahu, pokládali jsme nové lino, začišťovali to, co bývalo prahy a podobně. Barák je přes padesát let starý, čili stavěný v padesátých letech z toho, co bylo tenkrát k mání. Vysadili jsme dveře od špajzky a odstavili je tak, aby nezavazely. Pak kolem nich někdo profrčel či co, dveře se poroučely na stůl, kde jsem chvíli před tím zalila čaje. Doprčic! Hrnek bude na prach!!!! A nebyl  Trčel ze dveří, akorát uško se mu ulomilo. Při pohledu na hrnek ve dveřích a na to, co vzniklo, když jsem ho vypáčila, jsme všichni chytli takový záchvat smíchu, že jsme doslova čúrali. Na dveřích zel široký, optimistický úsměv. Tak jsem vzala lihovku a přimalovala mu očička a bude mít babička streetartové dveře se smajlíkem - než to vytmelíme, vybrousíme a přelakujeme. Pokud tedy bude chtít, ono se jí to totiž líbí.... Edit: Pistoli máme, ale byla v inkriminované době v práci, kde se s ní minulý týden taky pěnilo. Prosím tě, jak jsi to dostával z obličeje a vlasů?  Když jsem to dřela synkovi z chlupatých nohou, bylo to jako depilace voskem.... Asi dvě hodiny po činu přijel manžel s nějakým odstraňovačem pěny od téže firmy, ale kdybych chudáka kluka nechala v tom do té doby stát, měl sochu (aspoň dolních končetin).
|
|
|
|
« Poslední změna: Květen 06, 2012, 22:44:38 od ovecka »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #55 kdy: Květen 07, 2012, 10:49:19 » |
|
Ovečko, tohle ale nemáš dělat ty. Máš manžela a máš syna. Já chápu, že jsi emancipovaná, ale jen ať ti chlapi makaj.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
Merlin
Administrator
Head chef

Bodů: 1736
|
 |
« Odpověď #56 kdy: Květen 07, 2012, 12:13:28 » |
|
Dolů jsem to dostal jen díky včasné aplikaci rozpouštěče pěny, který mám na čištění pistole a naštěstí jsem si ho pár dnů předtím kupoval do zásoby 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Autobusová zastávka (stanice) je místo, kde zastavuje autobus. Železniční stanice je místo, kde zastavuje vlak. Na svém stole mám pracovní stanici...
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #57 kdy: Květen 08, 2012, 12:04:19 » |
|
Ovečko, tohle ale nemáš dělat ty. Máš manžela a máš syna. Já chápu, že jsi emancipovaná, ale jen ať ti chlapi makaj.
Jeden byl v práci a druhý spal po noční. Ten pak skončil v pěně. Pokud považuješ za vrchol emancipace to, že umím vytmelit vanu a dělám to ráda, dodám ještě, že si nejlíp z rodiny rozumím s malířským válečkem a opravdu si kvůli tomu nepřipadám jako modrá punčocha.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #58 kdy: Květen 09, 2012, 08:07:26 » |
|
Jeden byl v práci a druhý spal po noční. Ten pak skončil v pěně. Pokud považuješ za vrchol emancipace to, že umím vytmelit vanu a dělám to ráda, dodám ještě, že si nejlíp z rodiny rozumím s malířským válečkem a opravdu si kvůli tomu nepřipadám jako modrá punčocha. "A dělám to ráda" je zásadní informace. Neboj, taky jsem vymalovala větší část bytu (i když štuky už mi nahazoval jeden nejmenovaný extrémně šikovný přiženěný člen rodiny). Jrn mi přišlo, že když ta pěna bouchla, tak si toho na sebe nakládáš moc. Ale jak prokázaly komentáře hned nato, nemám pravdu 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
|