|
Daniela S.
|
 |
« kdy: Březen 30, 2010, 21:32:22 » |
|
Jak se vám daří kraslice? Já jsem dělala dvě fáze: vyfouknuté kraslice bílé i hnědé v OVO barvách, nemíchaných, abych zjistila, jak fungují samostatně. Uspokojila mě žlutá na bílých vajíčkách a modrá na hnědých. Jinak se vyvedly každé jinak 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Březen 30, 2010, 21:47:57 » |
|
Jedlá fáze byla na váš popud v přírodních barvivech. Prvně jsem chtěla červenou, i zakoupila jsem červené cibule, pravé z Tropee, ať nežerem! Výsledek byl tmavě hnědý, řekla bych kaštanový. Nebyla to medle ta správná červená. Rozhodla jsem se pro drsnější technologii. Šafrán je uváděný jako řádné barvivo, rizoto barví vesele, jako surovina je červený, když ho dám koncentrovaný, bude to ta správná barva! V půlce vaření jsem zkonstatovala, že vajíčka jen lehce zežloutla. A co, žlutá je taky dobrá, ale chtěla by posílit. Jako žlutě barvící byl v článku uvedený kmín. Toho jsem přidala do 300 ml tak lžíci, přece jen se s ním nerada loučím. Nic se nezměnilo. Naštvala jsem se a hodila tam tři sáčky ovocného čaje Červený pomeranč. Nicméně problém červených vajíček přetrvával. Další zdroj radil rozdrcené jalovčinky. Obětovala jsem poslední sáček Kotányi z domova. Barva byla jako voda z prádla, šedožlutá divná. Pro posílení žluté jsem přidala na konci varu jeden sáček černého čaje. Koření nedalo očekávaný výsledek. Mrkev jsem podezřívala, že by karotenoidy bez olejnaté koupele nepustila. Jediný další zdroj byla borůvková marmeláda, vrchovatá lžíce na 300 ml vody.
Ve výsledku mám vajíčka: hnědá - slupky červené cibule zelená - šafrán, kmín a červený čaj béžová - jalovčinky a černý čaj šedá - borůvková marmeláda
Ale jako sranda to byla.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Březen 30, 2010, 22:33:22 » |
|
jako vždy to máš krásné  mě nejvíc zaujala ta borůvková barva a asi jí taky vyzkouším
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vařit se musí s láskou...
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Březen 31, 2010, 09:03:39 » |
|
Nemáš červené zelí, to je zásadní chyba  Ale Zuzanka mi do toho kouká a tvrdí, že jsou hezký. A mně se taky líbí. Víc ty přírodní, i když jsou výsledky zcela neočekávané.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Březen 31, 2010, 09:39:32 » |
|
Jsou pěkný, omotávala jsi je gumičkama?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Březen 31, 2010, 09:45:54 » |
|
Nemáš červené zelí, to je zásadní chyba  Ale Zuzanka mi do toho kouká a tvrdí, že jsou hezký. A mně se taky líbí. Víc ty přírodní, i když jsou výsledky zcela neočekávané. Cervene zeli jsem hledala a nenasla, ale stejne to melo dat modrou barvu, a ja chtela cervenou. Jinak ty vajicka z jalovcinek krasne voni 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Duben 07, 2010, 07:00:20 » |
|
To je všechno, co jsem stihla, ani ty gumičky nemám  Na pokusy jenom vyfouknuté, tolik vařených by tady nikdo nesnědl.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Duben 07, 2010, 09:19:01 » |
|
Dani, pěkné  čím jsi je barvila?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #8 kdy: Duben 07, 2010, 09:39:49 » |
|
Modré zelím, jedny žluté s kari, které mi tady leželo už víc než rok, a druhé žluté špenátem v naději, že by mohli být do zelena 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Duben 07, 2010, 09:47:32 » |
|
a vajíčka jsi měla bílá nebo klasická (žlutá, hnědá? jakou barvu mají vajíčka?  )? já totiž použila domácí a kromě cibulových slupek mi žádná přírodní barva nechytla. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Duben 07, 2010, 09:49:30 » |
|
Modré zelím, jedny žluté s kari, které mi tady leželo už víc než rok, a druhé žluté špenátem v naději, že by mohli být do zelena  Ten špenát tě teda podrazil, i když vajíčka jsou krásný. To by mi bylo líto loupat do salátu 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #11 kdy: Duben 07, 2010, 11:05:24 » |
|
... To by mi bylo líto loupat do salátu  Mně taky, proto jsou to jenom skořápky. A původně bílé, na poslední chvíli jsem sehnala
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Duben 11, 2010, 16:18:12 » |
|
opožděně dodávám velikonoční fotky. beránek, nepovedený mazanec a vajíčka (povedly se jen cibulové šlupky, zbytek jsou chemické barvy)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Duben 11, 2010, 16:52:40 » |
|
nepovedený mazanec? je náhodou sympatický 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #14 kdy: Duben 11, 2010, 17:05:26 » |
|
nepovedený mazanec? je náhodou sympatický  klame tělem (nebo těstem?)  vůbec se mi nedařilo zapracovat všechnu mouku (a zbytečky másla a žloutků) do těsta, pak skoro nevykynul a nakonec byl děsně tvrdý... jen ty mandle navrchu se povedly  a přitom jsem z toho samého těsta dělala o vánocích několik výborných vánoček. EDIT: jo a vlastně jsem ho taky trochu připálila
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|