Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!
|
 |
« kdy: Duben 18, 2010, 17:54:44 » |
|
Mám pocit, že tohle musíte vidět. Dejte vědět, pokud byste se do toho někdo pustil. http://www.instructables.com/id/VERTICAL-VEGETABLES-quotGrow-upquot-in-a-smal/
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
|
|
|
Farinam
Chef de partie

Bodů: 347
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Duben 18, 2010, 18:09:14 » |
|
Jéé, to vypadá zajímavě. Ovšem jsou bylinky, které bych se tam bála dát - taková bazalka, pokud má malý prostor, je docela chudák. No ale zkoušet to jistě nebudu, protože během léta si budu zakládat před terasou bylinkovou skalkuuuuuuuuuu
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Duben 18, 2010, 20:09:56 » |
|
Hihi, a ja zase znam kocky, ktere by to vzaly jako vyzvu, kampak na nas s kapsama! A just by vyhrabavaly, zavesene na trech drapkach.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Duben 18, 2010, 21:16:48 » |
|
Mám pocit, že tohle musíte vidět. Dejte vědět, pokud byste se do toho někdo pustil.
Ty jsi ale provokatér 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
|
Ginevra
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Duben 18, 2010, 21:17:52 » |
|
Je to výzva  Akorát nevím, jak to připevním na zeď 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Duben 18, 2010, 21:28:12 » |
|
sice jsem nečetla návod, ale tak nějak tuším, že není v mých silách to vyrobit.  od loňska máme bylinkovou skalku, ale na příští rok je to dobrá inspirace na Markův balkon. jen nevím jestli by tam některé rostlinky nedostaly úpal. balkon je totiž na jih a celý den tam paří slunce.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vařit se musí s láskou...
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Duben 19, 2010, 08:50:33 » |
|
Taky máme balkón na jih, takže u nás by to spíš nešlo. Navíc chci bylinky pěkně v kuchyni a kočka nám je nevyhrabává. Ovšem dívala jsem se na návod a přímo na zeď bych to spíš nevěšela, pokud bych si nechtěla založit i parádní plíseň. Vlastně to celkově úplně nechápu, čekala jsem, že závěs bude muset být z nějaké celty, aby vodu nepropouštěl a ono je to právě naopak. Ale co se stane s vodou, kterou bylinky nevypijou? Vyteče na zem? Vsákne se do zdi, na které to visí? Nejspíš obojí a právě to je děsně nepraktické pro byty
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
|
Ginevra
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Duben 19, 2010, 09:11:02 » |
|
Tak jsem to vymyslela úplně jinak :-) až se probudím, tak vám ukážu fotku :-D
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Duben 19, 2010, 09:23:17 » |
|
Na ten balkon by to šlo. Balkon je nepropustnější než zeď. Ale jenom do přízemí, kde přebytečná voda nenakape k sousedům  A já už mám plantáž, ačkoliv tam letos nejspíš nic nebude a ještě i ty fíkovníky, co jsme vyndali, tam umřou. Jsou moc zhýčkané, čeká je léčba šokem. Pokud je to náhodou nezabije, může je to jenom posílit 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Duben 19, 2010, 09:36:06 » |
|
Na ten balkon by to šlo. Balkon je nepropustnější než zeď. Ale jenom do přízemí, kde přebytečná voda nenakape k sousedům To jsem právě myslela. Na balkón jsem brala jako v rámci prostoru toho balkónu, ne na zábradlí.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Květen 20, 2010, 19:54:26 » |
|
Zdravím na bylinkovém vlákně. Článeček o stevii na BF jsem si s ráda přečetla a pokusím se lístečky přimíchat dětem k čaji - uvidíme, co ony na to. Te´d musím ještě zjistit, jak rostlina přezimuje, dala jsem ji normálně do záhonku. Další bylina, o které bych ráda věděla více, je pupalka dvouletá. Tahle kouzelná a vonící kráska se nám samovýsevem velice rozmnožila na zahradě. Četla jsem v Bylináři od Lesley Bremnesové že jejímu kořenu, který se jedl vařený, kdysi říkali šunkový kořen. Máte někdo zkušenost?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Květen 21, 2010, 08:34:52 » |
|
Stevii pestuju v květináči, přes léto přežívá v pohodě venku na zahradě, ale na zimu ji schovávám na okenní parapet - samozřejmě zevnitř.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #12 kdy: Květen 21, 2010, 08:52:29 » |
|
Z pupalky znám jenom olej v tobolkách  Ale byla bych vděčná za radu, co s meduňkou, z které dělám jenom čaj a roste rychleji, než ji stihnu spotřebovat.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Květen 21, 2010, 11:46:45 » |
|
Z pupalky znám jenom olej v tobolkách  Ale byla bych vděčná za radu, co s meduňkou, z které dělám jenom čaj a roste rychleji, než ji stihnu spotřebovat. Tak to vim diky bajecne rade merlinove - do pecene ryby  Taky se mi hodi do tvarohovych dezertu. Vsude, kde chces mit svezi chut.  EDIT: Jeste jsem kvuli tobe zagoolovala a zjistila, ze se vyrabi i medunkovy liker. V litru palenky nechas mesic macerovat hrst listku a pak doslazujes cukrovym sirupem. Ale nezarucuju se za to.
|
|
|
|
« Poslední změna: Květen 21, 2010, 11:52:06 od Makinka »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #14 kdy: Květen 21, 2010, 12:27:45 » |
|
Likéry už dělat nebudu, po zkušenostech s ořechovkou, která záhadně zmizela, aniž bych ochutnala. A všichni zapírají, tak je možné, že se jednoho hezkého dne najde (možná v psí boudě?) Do ryby cpu vše možné, ale meduňku jsem nezkoušela 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|