Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 13:57:16 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1] 2 3   Dolů
Tisk
Autor Téma: Hamburgery- jak na ně  (Přečteno 2538 krát)
Blongie007
Chef de partie

Bodů: 217

Dělám si svoje másloMiluji škvarky.Bojkot špatných restauracíPeču si doma chleba

« kdy: Duben 27, 2010, 15:42:32 »

Co všechno patří do správnýho hamburgeru, dostala jsem žádost, ale sama jsem nikdy žádnej nejedla. A nemyslím hambáče od Meka, ty placatý. Myslím takový ty na který nejde ani otevřít pusa:-)
A upekla bych i ty housky, jestli někod (Daniela) ví jak na ně. Díky
Zaznamenáno

Lucou$ek
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #1 kdy: Duben 27, 2010, 15:53:23 »

To záleží na tom, jaké housky chceš Úsměv Jestli sladké, jaké vyžadují moje děti, nebo normální. Ale stejně je nemám navážené, tak bys musela počkat do víkendu  Mrknutí
Jinak si myslím, že tam můžeš dát všechno, co spolu ladí a máte rádi. U nás vede Coleslaw, nebo smažená cibule, sýr roztavený na hamburgru, různá grilovaná zelenina, nebo naopak čerstvá. Pokud ovšem nechceš dělat přímo originál, který -mezi námi- vypadá dost nechutně  Mrknutí
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
KatyX
Sous chef

Bodů: 575

Piju vodu z vodovoduPeču skvělé rohlíky

« Odpověď #2 kdy: Duben 27, 2010, 16:37:52 »

Hamburger - tedy maso jako takové: já dávám jen mleté hovězí (ale ne moc libové, to by byly hamburgery suché), sůl, pepř, někdy trošku cibulky, vajíčko ani nic dalšího netřeba. Pak už jen opéct vytvarované maso skoro nasucho na grilovací pánvi. Rozkrojené housky (můžou výt lehce potřené máslem) na řezných plochách opéct pod grilem v troubě nebo dřív než maso na grilovací pánvi. A dovnitř pak cibulku (buď kolečka bílé, nebo kousky jarní cibulky), trošku hořčice a kečupu, plátek čedaru, když je chuť, tak i pár tenkých plátků domácích kyselých okurek nebo rajčat. A komu je málo bíkovin, tak ještě volské okoa/nebo dokřupava opečený plátek či víc slaniny. Listový salát nedávám, neboť se "rozblemtne".

EDIT:
Tak a teď jsem "rozslintala" sama sebe  Mrknutí. Pomóóóc, já chci domácí hamburger.
« Poslední změna: Duben 27, 2010, 19:29:31 od KatyX » Zaznamenáno
Blongie007
Chef de partie

Bodů: 217

Dělám si svoje másloMiluji škvarky.Bojkot špatných restauracíPeču si doma chleba

« Odpověď #3 kdy: Duben 27, 2010, 16:38:01 »

ono asi je originál a originál. Pokud je originál placatej hnus od Mc Donalda, tak to bych fakt nechtěla. Myslím takový, co jsou v amerických filmech, jak se k tomu dávají ještě hranolky. a je to takový vysoký, skoro neukousnutelný. A  taky z jakýho přesně masa a dočetla jsem se, že to nemá být splácnutý jako karbenátek, ale takový nadýchaný, tak jak na tgo. No a ta bulka, já nevím, sladká nebo lsaná? Jak velkej je rozdíl? Do víkendu klidně počkám, hlavně když se povede.
Zaznamenáno

Lucou$ek
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #4 kdy: Duben 27, 2010, 16:43:36 »

V Americe, co si chuťově pamatuju,  jí hambáče z těch sladkých bulek Mrknutí
Zaznamenáno
KatyX
Sous chef

Bodů: 575

Piju vodu z vodovoduPeču skvělé rohlíky

« Odpověď #5 kdy: Duben 27, 2010, 16:44:00 »

Originál bulka je, myslím, sladká. Jenže mně to po pravdě řečeno nejede. Asi bych udělala domácí bulky nesladké z těsta na rohlíky (doporučuji Vladčiny Obzvláště vypečené rohlíčky).
Maso hovězí z krku? Maso jen lehce vytvarovat, "neuňahňávat".
Zaznamenáno
vlaďka
Moderator
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #6 kdy: Duben 27, 2010, 17:06:34 »

Ono americké pečivo je vůbec sladké, takže originál bulky jsou určitě sladké, přesto bych je udělala normální svoje rohlíkové. Maso má být mleté hovězí, bližší požadavky jsem zatím nikde nepotkala jiné než obecně k mletému masu. Hamburger ani nemá být úplně propečený, ale tady je otázka, nakolik věříš svému řezníkovi, nebo jestli si maso nameleš sama. Kromě masa patří i do toho "originálu" kdeco, takže bych se řídila Danielinou radou a dala tam to, co vám chutná (něco jako sendvič se smaženkou, chilli a čatní Mrknutí )
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710

Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!

Jsem čarodějnicePiju vodu z vodovoduPeču si doma chlebaUž mám upečené vánoční rohlíčky

« Odpověď #7 kdy: Duben 27, 2010, 17:25:53 »

Co se týká masa, mám tu svůj pečlivě vypiplaný, značně americký recept, jenomže bohužel ještě není připraven k okamžitému zveřejnění (viděla bych to až na příští grilovací sezónu...). Ten recept používá co nejlibovější maso, klidně i pravou svíčkovou. Cokoli víc prorostlého znamená, že se musí burger dobře propéct. Dobře ve smyslu well done - a to není pokaždé stav, ke kterému mistr grilu/pánve směřuje.
Zaznamenáno

Citace: Robert Frost
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #8 kdy: Duben 27, 2010, 17:40:07 »

Ze svíčkové hlasuji za tatrák, na hamburgry by mi ho bylo líto Úsměv
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #9 kdy: Duben 27, 2010, 18:02:14 »

http://www.praktickekulinarium.com/index.php?option=com_content&view=article&id=73%3Ahamburger-klasicky-i-nov-&catid=38%3Amaso&Itemid=148&lang=cs Trošku tady protřepu cizí peří, tento recept se mi moc líbí.
Zaznamenáno
vlaďka
Moderator
Head chef

« Odpověď #10 kdy: Duben 27, 2010, 18:53:38 »

A v něm se naopak volá po 15-20% tuku, aby to bylo šťavnaté. A úprava medium rare zůstává. A pak se v tom má jeden vyznat.
Ale svíčkové by mi taky bylo líto, přece jenom hamburger považuju za víc lidové jídlo než haute cuisine, takže mi well done nijak nepřekáží.
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #11 kdy: Duben 28, 2010, 09:48:20 »

Mimochodem, to maso se nesolí?
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
vlaďka
Moderator
Head chef

« Odpověď #12 kdy: Duben 28, 2010, 14:55:49 »

Recept tvrdí, že osolíš a opepříš až hotový hamburger, ale vyznívá to tak, že to sypeš přímo na to maso, plus tam jsou všechny ostatní ochucovací přísady, takže mi to připadá celkem schůdné. A vůbec jste mě navnadily. A u Steinhausera jsem si konečně troufla prověřit kvalitu mletého masa a jsem spokojená, takže nebudou hovězí, nebudou originální, ale budou moje. A kroužky smažené cibule nahoru na maso zní lákavě. Přidám sýr, zelenina přijde bokem. Ledový salát mám pořád raději ledový než ohřátý. To bude dnešní večeřová varianta. Jen mi mezitím odešla váha, tak housky, do kterých to nacpu, budou silně "vod voka" (ještěže na máslo a sádlo už mám odhad docela spolehlivý, mouky je půl balíčku, droždí taky, mléka jedna ikeová sklenice. Dobrý recept jsem našla Úsměv ).
Zaznamenáno

C. S. Lewis
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #13 kdy: Duben 28, 2010, 15:09:58 »

Myslím, že Pohlreich má recept na hamburger s karamelizovanou cibulí, kdybys chtěla. Ještě jsem z té jeho kuchařky moc nenavařila.
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
vlaďka
Moderator
Head chef

« Odpověď #14 kdy: Duben 28, 2010, 20:37:33 »

Já si tak nějak v mlžném oparu vzpomínám, že nakonec jsme je smontovali z ještě teplých housek, majonéza, passata, maso, čedar, opečená slanina, rajče. Ledový salát bokem a dostalo se na něj až v druhé fázi. A všichni byli spokojení. Neuvěřitelné Úsměv
Zaznamenáno

C. S. Lewis
Stran: [1] 2 3   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.081 sekund, 19 dotazů.