Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 14:13:49 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Pekařská sobota  (Přečteno 1027 krát)
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« kdy: Červenec 15, 2010, 13:47:21 »

Tenhle týden se v Rožnově pod Radhoštěm koná Pekařská sobota.
http://www.vmp.cz/cs/programy-a-vystavy/valassky-rok-2010/pekarska-sobota-17-rocnik.html
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #1 kdy: Červenec 15, 2010, 21:05:12 »

Ten obří koláč vypadá náramně,  škoda, že to je daleko.  Smutek
Zaznamenáno
Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #2 kdy: Červenec 15, 2010, 22:11:23 »

To je krása, srdce moravské patriotky se ve mě dme pýchou. Díky za tip na hezkou akci. Když ne letos, tak napřesrok.
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #3 kdy: Červenec 19, 2010, 08:56:59 »

Asi je jasné, že nejvíc frčely frgály. Některé byly předem balené a ty se prodávaly ze všeho nejmíň. Já jsem taky dala přednost nebaleným z pekárny v Novém Jičíně. Můj mlsný jazyk ocenil možnost koupit si čtvrtky frgálu, takže jsem si v krabici odvezla makový, s tvarohem a povidlím, s tvarohem a borůvkami a s hruškovým povidlím (jasný favorit). Líbila se mi soutěž o nejlepší chleba a nejlepší rohlík. Bohužel jsem měla tu smůlu, že kde dělali čistě kváskový chleba, tam ho neprodávali a kde chleba prodávali, zase nebyl kváskový. Tomu, kdo mě zná, je hned jasné, že jsem si prodavačům postěžovala. Jedni mi vysvětlili, že jsou na soutěži poprvé, ale příště už díky velkému zájmu chleba prodávat budou. Druzí zase slíbili, že můj požadavek na kváskový chleba výrobci vyřídí. Přiznám se, že ta ochota mě dost překvapila  Úsměv

Milino, pekařství z Hrachovce jsem si bohužel nevšimla, ale bude to spíš mou slepotou, protože účast byla - jak se říká - hojná, našla jsem tam dokonce i pekařství MaJa z Dolních Dunajovic (velmi jižní Morava)
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Milina
Commis chef
*

Bodů: 70

« Odpověď #4 kdy: Červenec 19, 2010, 13:31:37 »

Makinko, to musela být skvělá akce - příští rok se ji budem snažit nevynechat. Co se týče frgálů - těch dobrých pekáren je určitě víc, asi je to na osobních preferencích. Netuším, jestli se Cyrilovo pekařství účastní - předpokládat se to dá, ale co já vím Kroutím očima Smích. Taky obvykle bereme po čtvrtkách a ochutnáváme - hruškové nemají chybu, že? Mrknutí Tak třeba tam příští rok už ten kváskový chleba bude ke koupení, když jsi zalobovala.
« Poslední změna: Červenec 19, 2010, 13:33:30 od Milina » Zaznamenáno
Efka .ka
Head chef

« Odpověď #5 kdy: Červenec 19, 2010, 13:34:32 »

Těm hruškovým povidlům se nějak říká ne? Něco jako prachanda?Už nevím.. Nevím co si myslet/Nerozhodný
Zaznamenáno
Milina
Commis chef
*

Bodů: 70

« Odpověď #6 kdy: Červenec 19, 2010, 13:47:16 »

Efko, pracharanda je, tuším, záležitostí spíš podkrkonoší - jsou to rozdrcené sušené hrušky, které se dál používají třeba na posypání sladkých jídel, nebo se nějak míchají s dalšími těkutějšími surovinami (třeba mlékem, povidly apod.). Hrušková povidla na frgály se dělají ze sušených hrušek, které se nejdřív povaří a až posléze umelou - takže trochu jiný technologický postup výroby. Co by udělala na frgálu náplň z pracharandy, netuším, nezkoušela jsem, možná že by to taky šlo - ale pokud vím, tak ten odvar z povařených hrušek je v náplni důležitý a to by asi s pracharandou moc nešlo Nevím co si myslet/Nerozhodný.
« Poslední změna: Červenec 19, 2010, 13:50:28 od Milina » Zaznamenáno
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710

Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!

Jsem čarodějnicePiju vodu z vodovoduPeču si doma chlebaUž mám upečené vánoční rohlíčky

« Odpověď #7 kdy: Červenec 19, 2010, 17:36:23 »

potvrzuju, pracharanda jsou sušené a rozdrcené hrušky, kterými se poté sypalo kdejaké jídlo. například škubánky.
Zaznamenáno

Citace: Robert Frost
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
Efka .ka
Head chef

« Odpověď #8 kdy: Červenec 19, 2010, 20:30:49 »

Díky za vyjasnění, měla jsem v tom guláš  Mrknutí
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.092 sekund, 17 dotazů.