Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« kdy: Červenec 30, 2010, 19:52:55 » |
|
Dnes mi vydržel těch prvých pět minut. Jsem jenom zvědavá, jestli mám doma tak mimořádně talentované jedince, nebo je to běžná realita  Tak hlasujte 
|
|
|
|
« Poslední změna: Červenec 30, 2010, 19:54:45 od Daniela »
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Červenec 30, 2010, 19:58:14 » |
|
Taky občas zariskuju a dám ubrus. A i vydrží. Ale většinou stolujeme bez, to proto, že Tom upravil stůl po babičce, dřevěný, se šuplíke, obložil desku dlaždicema a tak nějak ubrusu netřeba. Takže tak.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Červenec 30, 2010, 20:12:06 » |
|
Jsem na tom podobně jako Kecka. Máme krásný "starý" dřevěný stůl alá venkov. Byla by škoda ho schovávat pod ubrus. Jen když je nějaká slavnostní příležitost, tak se vytáhně božihodový ubrus, ale ten je za chvíli zmazaný A těch igelitových se přímo děsím. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Milina
Commis chef
Bodů: 70
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Červenec 30, 2010, 21:28:13 » |
|
Máme to taky podobně, stůl z kvalitního dřeva, škoda ho schovávat pod ubrus. Takže to řešíme max. nějakým centrálním malým ubrusem, případně běhounem a ty čisté většinou zůstanou, protože se přímo na nich nestoluje, resp. dítko si z mís samo nenakládá, tak nehrozí újma  . Velký ubrus jen výjimečně, když jsou nějaké svátky a prostírá se i tradičnějším sklem a porcelánem. V běžných dnech preferujeme spíš praktičtější úpravu - třeba ve středu stolu jen velký ovál pletený ze slámy - prostě něco, co se dá v případě hrnku převráceného na stůl rychle odsunout  .
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Červenec 30, 2010, 21:58:03 » |
|
Já ubrusy používám, pro běžné stolování dávám pod talíře korkové podložky. Nemám problém. Igelit jsem zamítla hned v začátcích, radši jsem prala ubrusy. Maminka se tloukla do čela, ale když viděla, že to jde u nás s malýni dětmi, přešla na můj systém taky.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Červenec 31, 2010, 00:19:34 » |
|
my ubrus máme, protože náš stůl už něco pamatuje a na kráse mu to zrovna nepřidává. ale jestli někdy budu mít pěkný masivní stůl, tak ubrus uklidím. jinak s čistotou je to u nás jak kdy. jednou vydrží čistý 2 týdny (často jíme u tchýně nebo u našich) a nebo je špinavý okamžitě (stůl je pěkně rozviklaný, takže stačí malinké drknutí a je to).
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vařit se musí s láskou...
|
|
|
KatyX
Sous chef

Bodů: 575
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Červenec 31, 2010, 10:12:01 » |
|
My stolujeme bez ubrusu, slavnostní příležitosti řeším prostíráním (to pak vydrží čisté tak půl dne). Manžel je zvyklý z domova na igelitový ubrus, u mě to neprošlo hned v začátku, než igelit, tak to radši nic  .
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Červenec 31, 2010, 11:37:37 » |
|
Zásadně bez ubrusu. Ten prostírám jen na Vánoce. Čtyři děti u stolu ho sice okamžitě nezašpiní, ale zato za něj nevědomky tahají a shrnují ho a nepřidává to k pohodlnosti ani klidu stolování.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
|
|
|
|
Abies Alba
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Červenec 31, 2010, 12:20:08 » |
|
TAké bez ubrusu, ten pouze na Vánoce a jen takový pseudo - není to plný ubrus. Přesně, jak píše Flo, není pohodlné, když Vítek za ubrus tahá, poposedává a shrnuje.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."
Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Červenec 31, 2010, 23:53:33 » |
|
Stejne jako Abies, ubrus jen na Vanoce. S tim rozdilem, ze je poctive mnou sity i vysivany, ladi s prostranim a ubrousky, zasterou a chnapkami. Kazdopadne pro prakticky kazdodenni zivot hlasuji pro variantu "BEZ".
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Srpen 02, 2010, 09:06:14 » |
|
Teď nevím, jak hlasovat, protože mně vydrží čistej ubrus minimálně týden, ale u čmeláka se to počítá na mikrosekundy.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Srpen 02, 2010, 09:17:22 » |
|
Vzhledem k zarizeni "co pratele darovali za odvoz" stul velmi rada pod ubrus schovavam. Mam tri a tak akorat to vystaci na kolobeh mezi stolem, prackou a susakem. Takze opravdu CISTY je jen do prvniho jidla, unosny tak 4 dny a dalsi 3 dny se snazim na nej nedivat, pripadne schovat nejhorsi fleky pod talire.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Alneka
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Srpen 02, 2010, 11:40:18 » |
|
Bez ubrusu, sehnali jsme stůj, co nám ladí jak k renovovaným židlím, tak k lince. Dohodli jsme se, že ubru bude jen na Vánoce, ideální 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
noemmi
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Srpen 02, 2010, 23:22:15 » |
|
Vlastně ani nevím, jestli by naše děti tahaly za ubrus. U babičky ubrus obkládáme prostírkami, a stejně se zašpiní. Ovšem nejen od dětí.
Máme krásný stůl a když chci hezky prostřít, ušila jsem nějaké prostírky a centrální prostírku:) Ovšem takové jarní je to(asi jsem, pod vlivem jarních nálad, plánovala ušít jich vícero).
Na vánoce musím něco sehnat. Jo, jo.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #14 kdy: Srpen 03, 2010, 09:44:39 » |
|
Naše známá, co mí tři děti a poměrně často hostí více než dost kamarádů svých dětí, praktikuje i papírové ubrusy. Nebojí se tak, že stůl bude poškrábaný, od modelíny a spol. Navíc je každou návštěvu jiný , takže sklízí chválu i u dětí  Po návštěvě jednoduše ubrus i s obsahem stáhne, a vyhodí do koše! 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|