Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3429
|
 |
« kdy: Srpen 03, 2010, 12:47:54 » |
|
Poslední dobou čtu hodně o přednostech sushi, jak je to vyvážené jídlo, energeticky i chuťově... Ještě jsem ho neměla, ale určitě v nejbližší době se k tomu dostanu. Zajímá mně ale, jestli jste ho někdo zkoušel dělat doma, a jestli ano, dá se dopracovat ke srovnatelnému s tím restauračním (dobrým restauračním...)? A čeho se vyvarovat?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4642
pooky
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Srpen 03, 2010, 13:10:11 » |
|
Já se už taky dost dlouho chystám. Sama jsem ho ještě nejedla a nebojím se ani dát si syrovou rybu, ale vím jen o dvou místech v Brně, kde bych se do toho pustila. Snažím se ale trochu nastudovat ty názvy, abych tam neseděla jako Alica v krajině zázrakov.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Srpen 03, 2010, 14:12:07 » |
|
Miluju suši! Domácí příprava vyžaduje dost jednoúčelových pomůcek a surovin - bambusové podložky k rolování, ideálně dřevěnou misku a míchačku na zpracování rýže, suši rýži, japonský ocet, sušené řasy, naložený zázvor (rozhodně ne ten levný, není dobrý), sójovou omáčku (taky co nejlepší) a wasabi. A hůlky. A hlavně a především čerstvé ryby v suši kvalitě. Vegetariánské suši je sice fajn, ale na rybu nemá. Shrnuto - o suši jsem se doma pokusila jen jednou, není to těžké, zvládnout se to určitě dá, chuťově i vizuálně odpovídá restauračním vzorům, ale lepší poměr cena/výkon pro mě má návštěva suši baru 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #3 kdy: Srpen 03, 2010, 14:54:42 » |
|
Jenomže poměry se změní v momentě, kdy chceš nakrmit celou rodinu (možná navíc i s návštěvou), kterou musíš do dobré restaurace nějak dopravit, někde poblíž zaparkovat a uvědomíš si, že si pak nedáš ani přípitek. Pominuli fakt, že bychom vyráželi někdy v 21:00 a ráno se jde do práce. To všechno s rizikem, že zachutná a mělo by se to celé realizovat opakovaně.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Alneka
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Srpen 03, 2010, 15:10:08 » |
|
Sushi jsem zkusila (rybí i zvrhlosti typu kalifornská rolka) v jakési vyhlášené restauraci v Torontu, když jsem tam jako studentka pracovala. Fakt už si nepamatuju jméno, každopádně mi nevadí princip, vadí mi chuť rýže (ta zvláštní nakyslost?). Dle znalce to bylo výtečné sushi, dle Alenky to bylo lepší než drátem do voka. Takže pojídač nejsem a už stěží budu. To si radši dám saké k odpolednímu přípitku (taťka přivezl) a rybího tataráčka či carpaccio ze všech možných potvůrek.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #5 kdy: Srpen 03, 2010, 15:31:04 » |
|
No to je taky jedna z možností, že to nebude někomu chutnat. Nebo nikomu...Proto to nejdřív chci zkusit sama, jednak abych věděla, jak má správně vypadat, a pak to třeba přizpůsobit chuti ostatních. Třeba i za cenu, že to se sushi bude mít společnou jenom montáž (Babica hadr )
|
|
|
|
« Poslední změna: Srpen 03, 2010, 15:33:23 od Daniela »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Florentyna
Executive chef
Head chef

|
 |
« Odpověď #6 kdy: Srpen 03, 2010, 16:14:38 » |
|
Danielo, tak pojď zítra odpoledne na suši. Káva nebo saké, to už je jedno 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #7 kdy: Srpen 03, 2010, 16:20:51 » |
|
Tak jo, aspoň mi někdo kompetentní poradí 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Florentyna
Executive chef
Head chef

|
 |
« Odpověď #8 kdy: Srpen 03, 2010, 16:22:52 » |
|
Třeba se někdo přidá? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Merlin
Administrator
Head chef

Bodů: 1717
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Srpen 03, 2010, 17:16:56 » |
|
Třeba se někdo přidá?  Já bych šel  Ale bylo by to asi pěkně drahé suši ... tak leda někdo v Brně? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Autobusová zastávka (stanice) je místo, kde zastavuje autobus. Železniční stanice je místo, kde zastavuje vlak. Na svém stole mám pracovní stanici...
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Srpen 03, 2010, 18:20:24 » |
|
K suši jsem se musela projíst. Nebyla to láska na první ochutnání.  Začala jsem maki sushi - se avokádem, ředkví a okurkou. Pak jsem zkusila i to s krevetou. Na syrovou rybu jsem neměla. Podruhé už jsem šla do lososa a.... nebylo to špatné. Teď se jednou za čas sejdeme taková holčičí parta, a uděláme si tématický večer. 'Třeba Itálie, Mexiko... A hádej, co je nejoblíbenější - Japonsko!  Je pravda, že když si je děláš sama doma, je potřeba investovat docela dost peněz do rýže, octa, wasabi a řas. Poprvé zkus raději restauraci s přáteli a uvidíš. Ale jak říkám, buď se k tomu projíš nebo ne. Jo a bacha! Napoprvé jsem neodhala množtví wasabi a málem mi shořela pusa!  Tak hodně štěstí a dobré chiťové pohárky 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Zuska
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Srpen 03, 2010, 20:32:21 » |
|
Merlin: Tak že by?  Já jsem kupované sushi měla dvakrát, domácí určitě vícekrát...A chutná:)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4642
pooky
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Srpen 04, 2010, 07:39:52 » |
|
Já bych šla, ale bojím se, že se nenajde čas ani peníze. V pátek odjíždím.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
Merlin
Administrator
Head chef

Bodů: 1717
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Srpen 04, 2010, 07:59:20 » |
|
Já bych šla, ale bojím se, že se nenajde čas ani peníze. V pátek odjíždím.
Kam zase odjíždíš? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Autobusová zastávka (stanice) je místo, kde zastavuje autobus. Železniční stanice je místo, kde zastavuje vlak. Na svém stole mám pracovní stanici...
|
|
|
Florentyna
Executive chef
Head chef

|
 |
« Odpověď #14 kdy: Srpen 04, 2010, 10:19:30 » |
|
Kdyby měl tedy někdo chuť, budeme s Danielou dnes od pěti hodin tady: http://www.sushi-house.cz/pobocky.html - pobočka Florenc. Další plán večera je nejasný (tj. kartáček na zuby a tričko na spaní preventivně s sebou) 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|