Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3429
|
 |
« Odpověď #15 kdy: Srpen 04, 2010, 11:02:11 » |
|
Heh  od zítřka jsem 4 dny sama v práci, nic na spaní si neberu 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!
|
 |
« Odpověď #16 kdy: Srpen 04, 2010, 11:16:11 » |
|
Pojedeš rovnou do práce? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #17 kdy: Srpen 04, 2010, 11:21:27 » |
|
No, jestli pojedu vlakem, tak bych neměla čím do práce dojet 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4642
pooky
|
 |
« Odpověď #18 kdy: Srpen 04, 2010, 14:38:27 » |
|
Já bych šla, ale bojím se, že se nenajde čas ani peníze. V pátek odjíždím.
Kam zase odjíždíš?  Do slunné Itálie, z Verony to švihnem pěkně na jih, máme na to tři týdny  ale jedu až v pátek, tak ve čvrtek bychom mohli někam jít (sushi point?). Akorát snad už budou ty finance.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #19 kdy: Srpen 04, 2010, 15:36:49 » |
|
Makinko, budu ti usilovne mavat ze zahrady!
Susi jsem jedla asi petkrat, vzdy velice kvalitni (cti: neplatila jsem ja), chutnalo mi, ale ne az tak, abych se o nej pokousela doma.
Jen mi vadi, ze jsou ty kousky moc velke. A rezte zamotek hulkama.....
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #20 kdy: Srpen 04, 2010, 20:11:58 » |
|
Sushi bylo skvělé. Rozhodla jsem do toho jít i doma, a to kousky, ke kterých není potřeba žádného vybavení, stačí suroviny ( a na těch šetřit nebudu, protože výsledek stojí za to) Zejména tedy Nigiri s avokádem, lososem a tím, co jsem považovala za tofu, ale je to pečená vaječná omeleta, která chutná jako velikonoční syrek. O zbytek se budu pokoušet, až u členů rodiny vypěstuji návyk 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Abies Alba
|
 |
« Odpověď #21 kdy: Srpen 04, 2010, 20:41:44 » |
|
Kde se dá v Brně zajít na dobré suši? Mám ho moc ráda a jsem v Brně. Petra sice neláká, nicméně by si snad mohl dát něco jiného... Pokud to v suši-restauraci jde.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."
Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #22 kdy: Srpen 05, 2010, 07:35:14 » |
|
Danielo, kolem Milána bohužel nepojedeme. Chtěla jsme se na tebe přijet podívat, ale itinerář je neúprosný. Abies, prý tady http://www.koishi.cz/ nebo tady http://www.sushi-point.cz/
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #23 kdy: Srpen 05, 2010, 16:11:53 » |
|
Nojo, ja mam ty vzdalenosti uz posunute  Verona je za rohem.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
olu
Chef de partie

Bodů: 333
|
 |
« Odpověď #24 kdy: Srpen 22, 2010, 17:14:26 » |
|
Na doporučení Michala Sängera jsme včera byli ve Vaňkovce v Boku. Já suši nikdy předtím nejedla, do dražší restaurace bych na to z ekonomických důvodů nešla, pseudosety v chlaďáku v Tescu mi připadají zvrhlé a kupovat suroviny a vybavení na domácí přípravu se mi zas zdálo pracné a toto byla cenově přijatelná alternativa. Dali jsme si set s tuňákem, lososem a krabem (google napovídá, že se jmenují maki:-)) a bylo to STRAŠNĚ DOBRÉ. Na první kousnutí teda zvláštní, ale když jsem jedla poslední z talíře, bylo mi jasné, že to určitě nebude zdaleka poslední v životě:-)) akorát by mohli pro Olinku Plechovou Hubu dávat víc wasabi. (Možná až se naučím pořádně jíst hůlkama:-)).
Takže se přidávám k sušižroutům a Bok aspoň na první ozkoušení určitě doporučuju.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
|
|
|
KatyX
Sous chef

Bodů: 560
|
 |
« Odpověď #25 kdy: Srpen 22, 2010, 19:44:59 » |
|
My byli s manželem v Boku v sobotu na obědě, ne teda na suši, ale měli jsme něco jiného - já ani nevím co, něco z kuřecího (zaujal mě obrázek  a manžel křupavou kachnu ve sladkokyselé omáčce. Obojí moc dobré, přidávám se ke chvále Boku. Plus je, že dávají jídlo na normální porcelánové talíře a ne jako ostatní ve Vaňkovce na plastové talířky.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #26 kdy: Srpen 30, 2010, 08:30:55 » |
|
My byli s manželem v Boku v sobotu na obědě, ne teda na suši, ale měli jsme něco jiného - já ani nevím co, něco z kuřecího (zaujal mě obrázek  a manžel křupavou kachnu ve sladkokyselé omáčce. Obojí moc dobré, přidávám se ke chvále Boku. Plus je, že dávají jídlo na normální porcelánové talíře a ne jako ostatní ve Vaňkovce na plastové talířky. Ve Vaňkovce je ještě italská Tripoli, což je taky restaurace a ne rychlé občerstvení.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Zuska
|
 |
« Odpověď #27 kdy: Srpen 31, 2010, 23:09:29 » |
|
K chvále Boku se musím přidat, zatím jsme se tam stavily se sestrou jen na polévky a závitky, ale bylo to výborné. Sushi tím pádem bude brzy následovat:) A ty jejich kachny mne taky lákají:)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
hérincé
Commis chef
Bodů: 17
|
 |
« Odpověď #28 kdy: Září 04, 2011, 20:54:01 » |
|
Dnes jsem byla (absolutně psychicky nepřipravená) pozvána do Momosushi v Brně na své první sushi a musím teda říct, že to byla láska na první ochutnání a všem, co sushi ještě neochutnali, doporučuji. Měla jsem několik typů s lososem a jinými rybami a opravdu výborné, hůlky byly sice v ruce poprvé, ale myslím, že jsem je zvládla se ctí  Jsem ze sushi opravdu nadšená, příště asi zkusím ve Vaňkovce Bok.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #29 kdy: Září 05, 2011, 08:51:13 » |
|
Dnes jsem byla (absolutně psychicky nepřipravená) pozvána do Momosushi v Brně na své první sushi a musím teda říct, že to byla láska na první ochutnání a všem, co sushi ještě neochutnali, doporučuji. Měla jsem několik typů s lososem a jinými rybami a opravdu výborné, hůlky byly sice v ruce poprvé, ale myslím, že jsem je zvládla se ctí  Jsem ze sushi opravdu nadšená, příště asi zkusím ve Vaňkovce Bok. V momosushi jsem byla a byla jsem spokojená, ale pak jsem zjistila, že stejná kvalita se dá sehnat laciněji nebo že za stejnou cenu seženu lepší kvalitu. Ale nikde jinde nemají jezdící pás 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|