Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Únor 09, 2012, 16:48:16 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Anketa
Otázka: Jaký je váš vztah k sushi?
mám sushi rád
nemám sushi rád
nejedl jsem
nechci ani zkusit

Stran: 1 [2] 3 4   Dolů
Tisk
Autor Téma: Sushi  (Přečteno 3426 krát)
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3429

« Odpověď #15 kdy: Srpen 04, 2010, 11:02:11 »

Heh Úsměv od zítřka jsem 4 dny sama v práci, nic na spaní si neberu Úsměv
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710

Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!

Jsem čarodějnicePiju vodu z vodovoduPeču si doma chlebaUž mám upečené vánoční rohlíčky

« Odpověď #16 kdy: Srpen 04, 2010, 11:16:11 »

Pojedeš rovnou do práce?  Polibek
Zaznamenáno

Citace: Robert Frost
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #17 kdy: Srpen 04, 2010, 11:21:27 »

No, jestli pojedu vlakem, tak bych neměla čím do práce dojet Úsměv
Zaznamenáno

Diderot
Makinka
Head chef

Bodů: 4642

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #18 kdy: Srpen 04, 2010, 14:38:27 »

Já bych  šla, ale bojím se, že se nenajde čas ani peníze. V pátek odjíždím.

Kam zase odjíždíš? Úsměv
Do slunné Itálie, z Verony to švihnem pěkně na jih, máme na to tři týdny Úsměv ale jedu až v pátek, tak ve čvrtek bychom mohli někam jít (sushi point?). Akorát snad už budou ty finance.
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Daniela S.
Head chef

Bodů: 1140

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #19 kdy: Srpen 04, 2010, 15:36:49 »

Makinko, budu ti usilovne mavat ze zahrady!

Susi jsem jedla asi petkrat, vzdy velice kvalitni (cti: neplatila jsem ja), chutnalo mi, ale ne az tak, abych se o nej pokousela doma.

Jen mi vadi, ze jsou ty kousky moc velke. A rezte zamotek hulkama.....
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #20 kdy: Srpen 04, 2010, 20:11:58 »

Sushi bylo skvělé. Rozhodla jsem do toho jít i doma, a to kousky, ke kterých není potřeba žádného vybavení, stačí suroviny ( a na těch šetřit nebudu, protože výsledek stojí za to) Zejména tedy Nigiri s avokádem, lososem a tím, co jsem považovala za tofu, ale je to pečená vaječná omeleta, která chutná jako velikonoční syrek. O zbytek se budu pokoušet, až u členů rodiny vypěstuji návyk  Valím oči! Super!
Zaznamenáno

Diderot
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1681

« Odpověď #21 kdy: Srpen 04, 2010, 20:41:44 »

Kde se dá v Brně zajít na dobré suši? Mám ho moc ráda a jsem v Brně. Petra sice neláká, nicméně by si snad mohl dát něco jiného... Pokud to v suši-restauraci jde.
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
Makinka
Head chef

pooky

« Odpověď #22 kdy: Srpen 05, 2010, 07:35:14 »

Danielo, kolem Milána bohužel nepojedeme. Chtěla jsme se na tebe přijet podívat, ale itinerář je neúprosný.

Abies, prý tady http://www.koishi.cz/ nebo tady http://www.sushi-point.cz/
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Daniela S.
Head chef

Bodů: 1140

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #23 kdy: Srpen 05, 2010, 16:11:53 »

Nojo, ja mam ty vzdalenosti uz posunute  Škleb Verona je za rohem.
Zaznamenáno
olu
Chef de partie

Bodů: 333

Piju vodu z vodovodu

« Odpověď #24 kdy: Srpen 22, 2010, 17:14:26 »

Na doporučení Michala Sängera jsme včera byli ve Vaňkovce v Boku. Já suši nikdy předtím nejedla, do dražší restaurace bych na to z ekonomických důvodů nešla, pseudosety v chlaďáku v Tescu mi připadají zvrhlé a kupovat suroviny a vybavení na domácí přípravu se mi zas zdálo pracné a toto byla cenově přijatelná alternativa. Dali jsme si set s tuňákem, lososem a krabem (google napovídá, že se jmenují maki:-)) a bylo to STRAŠNĚ DOBRÉ. Na první kousnutí teda zvláštní, ale když jsem jedla poslední z talíře, bylo mi jasné, že to určitě nebude zdaleka poslední v životě:-)) akorát by mohli pro Olinku Plechovou Hubu dávat víc wasabi. (Možná až se naučím pořádně jíst hůlkama:-)).

Takže se přidávám k sušižroutům a Bok aspoň na první ozkoušení určitě doporučuju.
Zaznamenáno

kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
KatyX
Sous chef

Bodů: 560

Piju vodu z vodovoduPeču skvělé rohlíky

« Odpověď #25 kdy: Srpen 22, 2010, 19:44:59 »

My byli s manželem v Boku v sobotu na obědě, ne teda na suši, ale měli jsme něco jiného - já ani nevím co, něco z kuřecího (zaujal mě obrázek  Mrknutí a manžel křupavou kachnu ve sladkokyselé omáčce. Obojí moc dobré, přidávám se ke chvále Boku. Plus je, že dávají jídlo na normální porcelánové talíře a ne jako ostatní ve Vaňkovce na plastové talířky.
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

pooky

« Odpověď #26 kdy: Srpen 30, 2010, 08:30:55 »

My byli s manželem v Boku v sobotu na obědě, ne teda na suši, ale měli jsme něco jiného - já ani nevím co, něco z kuřecího (zaujal mě obrázek  Mrknutí a manžel křupavou kachnu ve sladkokyselé omáčce. Obojí moc dobré, přidávám se ke chvále Boku. Plus je, že dávají jídlo na normální porcelánové talíře a ne jako ostatní ve Vaňkovce na plastové talířky.
Ve Vaňkovce je ještě italská Tripoli, což je taky restaurace a ne rychlé občerstvení.
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Zuska
Head chef

Bodů: 1073

« Odpověď #27 kdy: Srpen 31, 2010, 23:09:29 »

K chvále Boku se musím přidat, zatím jsme se tam stavily se sestrou jen na polévky a závitky, ale bylo to výborné. Sushi tím pádem bude brzy následovat:) A ty jejich kachny mne taky lákají:)
Zaznamenáno
hérincé
Commis chef
*

Bodů: 17

Piju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #28 kdy: Září 04, 2011, 20:54:01 »

Dnes jsem byla (absolutně psychicky nepřipravená) pozvána do Momosushi v Brně na své první sushi a musím teda říct, že to byla láska na první ochutnání a všem, co sushi ještě neochutnali, doporučuji. Měla jsem několik typů s lososem a jinými rybami a opravdu výborné, hůlky byly sice v ruce poprvé, ale myslím, že jsem je zvládla se ctí Úsměv Jsem ze sushi opravdu nadšená, příště asi zkusím ve Vaňkovce Bok.
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

pooky

« Odpověď #29 kdy: Září 05, 2011, 08:51:13 »

Dnes jsem byla (absolutně psychicky nepřipravená) pozvána do Momosushi v Brně na své první sushi a musím teda říct, že to byla láska na první ochutnání a všem, co sushi ještě neochutnali, doporučuji. Měla jsem několik typů s lososem a jinými rybami a opravdu výborné, hůlky byly sice v ruce poprvé, ale myslím, že jsem je zvládla se ctí Úsměv Jsem ze sushi opravdu nadšená, příště asi zkusím ve Vaňkovce Bok.
V momosushi jsem byla a byla jsem spokojená, ale pak jsem zjistila, že stejná kvalita se dá sehnat laciněji nebo že za stejnou cenu seženu lepší kvalitu. Ale nikde jinde nemají jezdící pás Úsměv
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Stran: 1 [2] 3 4   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.091 sekund, 21 dotazů.