Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 14:22:55 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: 1 2 3 [4]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Kaiserky  (Přečteno 3695 krát)
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #45 kdy: Září 26, 2010, 22:43:50 »

No jo, je to tak. Zítra tu mouku vezmu slepičkám, než mi pokazí další práci. 
Zaznamenáno
ovecka
Head chef

Peču si doma chleba

« Odpověď #46 kdy: Září 27, 2010, 13:40:33 »

Dotaz: Jak dlouho nechávat dokynout na plechu, než je šoupnete do trouby? Jak dlouho necháváte kynout těsto po smíchání?

Do vykynutí  Valím oči! Super! A teď nejsem škodolibá, ale na to žádný univerzální čas neexistuje. Záleží to na teplotě těsta, teplotě okolí, aktivitě droždí, kvalitě mouky, fázi měsíce...

O francouzské bagetky se čas od času pokouším, ale je to hodně zdlouhavé a zatím se mi nepovedli natolik, abych byla spokojená. A taky mi chybí nějaká forma nebo to plátno, do kterého se dá tvarovat a v něm i péct - je to hodně řídké těsto a musí před pečením kynout, volně se rozteče - potřebuje oporu. Snad se to jednou povede  Úsměv

Nemáte někdo zkušenosti s těmito či podobnými formami? Než si pořídím další krám.....
http://obchod.urybicky.cz/products-page/pec-formy-a-plechy/plechy/plech-na-bagety-mensi-hlubsi/
nebo třeba http://www.magnet-blanche-porte.cz/domov/kuchyn-37/plech-na-bagety-237100.aspx

Docela mě láká vyzkoušet bagety podle Rose Levy, ale právě to chce tu formu.....
Zaznamenáno
Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #47 kdy: Září 27, 2010, 15:48:38 »

Co se týče doby kynutí na plechu, já nechávám kolem půl hodiny. Jak to tady procházím, vidím, že peču sice docela dost, ale ne úplně poučeně - recepty z nepříliš ověřených zdrojů, někdy to vyjde, jindy zas moc ne. Proto se chci zeptat: máte nějakou knížku kuchařku ( či spíš pekařku), na kterou co se týče pečiva přísaháte?
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #48 kdy: Září 27, 2010, 16:00:31 »

Mám hned dvě - tuhle a tuhle. Z té druhé jsou i kaiserky a cuketkovy fermentované bagetky Úsměv
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Johanka
Head chef

« Odpověď #49 kdy: Září 27, 2010, 16:07:40 »

Děkuji, Danielo. Ta druhá kniha je asi jenom v angličtině, že ano. Už jsem se i dívala po krámech, ale nechtěla jsem nic koupit bez doporučení .
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #50 kdy: Září 27, 2010, 16:16:54 »

Ano, jenom v angličtině. Moje má do plynulého čtení hodně daleko, ale tohle jsem ochotná číst i s překladačem Úsměv Největším problémem jsou ale váhové jednotky a podezřívám autora i z jiné mouky, než mám k dispozici já. Ale jak je vidět na kaiserkách, dá se s tím domluvit a mírně upravit na naše podmínky  Mrknutí
Zaznamenáno

Diderot
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #51 kdy: Září 28, 2010, 10:27:43 »

Danielo, onlineconversions.com - má to i cooking sekci, kde se dá objem převést na váhu (a naopak), mají slušně zastoupenou škálu používaných surovin, takže těm přepočtům věřím. Zatím to vždycky prošlo.
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #52 kdy: Září 28, 2010, 11:04:00 »

Ale jo, nějakou stránku taky používám, ale nechce se mi to dělat pokaždé, když peču, tak mám knížku už z poloviny počmáranou  Valím oči! Super!
Zaznamenáno

Diderot
Johanka
Head chef

« Odpověď #53 kdy: Září 28, 2010, 16:55:34 »

Ano, jenom v angličtině. Moje má do plynulého čtení hodně daleko, ale tohle jsem ochotná číst i s překladačem Úsměv Největším problémem jsou ale váhové jednotky a podezřívám autora i z jiné mouky, než mám k dispozici já. Ale jak je vidět na kaiserkách, dá se s tím domluvit a mírně upravit na naše podmínky  Mrknutí
Snad bych se textem také nějak s pomocí slovníku prokousala, větší obavu mám, jak říkáš, ze surovin, které jsou jiné než naše a převod měr a vah taky není moc příjemný. Podívala jsem se na obě knížky na internetu, jedna z nich to bude, ale jak se rozhodnout...nechce se mi zase pořizovat obě. Kdybys si měla vybrat jednu z nich, se všemi zkušenostmi, které s nimi máš, na kterou by volba padla?
Zaznamenáno
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #54 kdy: Září 28, 2010, 19:33:47 »

Já zatím bez pořádné trouby zůstávám u Rose. Pokud chceš louskat se slovníkem, pořiď si ji taky, protože je česky. Hodnota doprovodných textů je nezměrná a bylo by škoda o ni přijít jen proto, že se ti nebude chtít překládat obsáhlejší sekce.
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #55 kdy: Září 28, 2010, 21:42:36 »

Kdybys si měla vybrat jednu z nich, se všemi zkušenostmi, které s nimi máš, na kterou by volba padla?

Teď se cítím jak pověstný oslík mezi dvěma hromádkami sena  Valím oči! Super! Vlaďka má asi pravdu, kup si nejdřív Rose Úsměv
Zaznamenáno

Diderot
ovecka
Head chef

Peču si doma chleba

« Odpověď #56 kdy: Září 28, 2010, 22:08:10 »

Nejsi oslík, i když být oslíkem není žádné neštěstí (viz obrázek).  Rose Levy mám a mám ji moc ráda.
« Poslední změna: Září 28, 2010, 22:13:00 od ovecka » Zaznamenáno
Johanka
Head chef

« Odpověď #57 kdy: Září 29, 2010, 09:28:52 »

Vlaďko, Danielo, Ovečko, děkuji za vaše názory a rady. A těším se na "biblické" pečení podle paní Rose Beranbaum - Levy Úsměv
Zaznamenáno
olu
Junior sous chef

Bodů: 381

Piju vodu z vodovodu

« Odpověď #58 kdy: Září 29, 2010, 17:50:01 »

Nejsi oslík, i když být oslíkem není žádné neštěstí (viz obrázek).  Rose Levy mám a mám ji moc ráda.
Jéje, jak já bych chtěla oslíka... nebo aspoň ovečku... zatím se musím spokojit s plyšovýma:-( Ale třeba jednou, na stará kolena... ;-)
Zaznamenáno

kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
ovecka
Head chef

Peču si doma chleba

« Odpověď #59 kdy: Září 29, 2010, 20:42:06 »

Tak se někdy přijeď podívat  Škleb Ráda tě uvidím. Můžeš se pomazlit s oslíkem (ale bacha, začíná z něj být pěkný lumpák) nebo s ovečkama (ty jsou teď zamilované, i kozy, ale na jaře budou mimina  Mrknutí )
Zaznamenáno
Stran: 1 2 3 [4]   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.087 sekund, 18 dotazů.