lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4035
|
 |
« kdy: Srpen 29, 2010, 18:50:14 » |
|
Jejda, škola je tu. Copak vysázíte kromě prvních poznámek do notýsků a žákovských knížek na talíř? Na mě se smějou dvě hokaido dýně 
|
|
|
|
« Poslední změna: Srpen 30, 2010, 12:05:23 od lucianka »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4642
pooky
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Srpen 30, 2010, 08:45:31 » |
|
My jsme byli v sobotu na houbách, dneska je zbyteček houbového guláše. Taky máme doma nějaké mleté maso a kukuřici, tak přemýšlím, co by se dalo udělat
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
olu
Chef de partie

Bodů: 333
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Srpen 30, 2010, 11:07:29 » |
|
Zatracené počasí! Ve středu se stěhuju, oblečení až na pár kousků (zaplaťpánbů jsem si nechala venku aspoň jedny džíny a svetr) v pytlích, většina nádobí už taky pobalena. A podle pořekadla, že všechno zlé je pro něco dobré - od pátku nemám ledničku, ale že je taková zima, ve špajzu se mi těch pár věcí snad nezkazí:-) Dala bych si tak gulášovou polívku na zahřátí, ale asi skončím jen u bezglutamanové pytlíkačky s mořskou řasou. A pak zeleninový salát s tuňákem a pohankou, na který mám chuť už od pátku:-)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Srpen 30, 2010, 14:07:02 » |
|
Dneska pečená krkovice a dušená zelenina, jako doprovod brambory restované na másle. A něco na rozpuštění pravé školní deprese.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Srpen 30, 2010, 14:26:53 » |
|
Beru zpět, dneska svatební cukroví a rozlučkové sladkosti. K večeři si asi fakt jen udusím nějakou zeleninu 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Srpen 30, 2010, 17:38:19 » |
|
Maki - k tomu mletému masu: měli jsme o víkendu kapustové karbanátky a MŇAM  taky jsem tam přidala zbytek hub (jenom babky) a bylo to! Dneska jsme u babičky bourali komín a dostali jsme buřtguláš - ten byl!  Pěkné nešizené buřtíky, spousta majoránky, dělaný na hodně cibulce a zahuštěný chlebem! A po té dřině nám bábi ještě přibalila její mramorovou bábovku.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Srpen 31, 2010, 07:38:47 » |
|
Z mletýho masa je nakonec boloňská omáčka a k večeři máme nakoupený kuřecí stehna a zeleninu, snad konečně najedu na normální jídelníček.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Srpen 31, 2010, 08:50:10 » |
|
Precliky se salamem od farmare a prvnimi letosnimi fiky. Predtim pizzky z koupeneho listoveho testa.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Blongie007
Chef de partie

Bodů: 217
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Srpen 31, 2010, 08:53:12 » |
|
Včera rizoto klasický český, červený, zapečený, předevčírem krkovice a pečený brambory, k večeři zeleninový balíčky- zelenina,maso brambory v alobalovým balíčku- mňamika
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Lucou$ek
|
|
|
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4035
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Srpen 31, 2010, 09:07:34 » |
|
Na mě dnes čeká večer doma květák, takže podle momentální nálady buď zapečený nebo převlečený do polévkového. Uvidí se *
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4106
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Srpen 31, 2010, 09:43:09 » |
|
Fíky už nás letos taky čekají. Celé čtyři tam jsou  Včera šťouchaný brambory a fazolky, děti bez fazolek a tvrdila jsem jim, že to je kaše  Dneska se podívám, co ze zeleniny musím spotřebovat. Řekla bych, že bude polévka. Mám tu brokolici, mrkev, petržel, žampiony a zbytek pasírovaných rajčat. Rajčata možná nechám dětem na omáčku k těstovinám, se žampiony taky vymyslím ještě něco. Borůvky jsem chtěla nacpat do tvarohového koláče, ale sotva jsem si ušlehala vajíčka, zjistila jsem, že tvaroh se mi zkazil. Takže něco piškotovitého s borůvkami.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Srpen 31, 2010, 10:05:49 » |
|
Zvu vsechny bistraky na cesani fiku v sobotu! Je jich tam pro cely regiment!
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Srpen 31, 2010, 11:29:15 » |
|
Kdybys to nahlásila o sobotu dřív, měla bys mě tam jak na koni 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3429
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Srpen 31, 2010, 13:21:34 » |
|
V sobotu mám volno, budu o tom přemýšlet. Možná dokonce pojedu do Budějovic, pár kilometrů navíc dole na jih mně nezabije  V lednici mám naložené vepřové řízky určené k rychlému opečení, kuřecí v jogurtu do trojoobalu, a vařit budu bramborové gnocchi do mrazáku, malou část si připravím na večeři se šalvějovým máslem a parmezánem. K masu krátce předsmažené a následně upečené hranolky - vítězná varianta minulých dnů  Teď jen co si drahý vybere...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #14 kdy: Srpen 31, 2010, 13:22:49 » |
|
Fíky už nás letos taky čekají. Celé čtyři tam jsou  Včera šťouchaný brambory a fazolky, děti bez fazolek a tvrdila jsem jim, že to je kaše  Dneska se podívám, co ze zeleniny musím spotřebovat. Řekla bych, že bude polévka. Mám tu brokolici, mrkev, petržel, žampiony a zbytek pasírovaných rajčat. Rajčata možná nechám dětem na omáčku k těstovinám, se žampiony taky vymyslím ještě něco. Borůvky jsem chtěla nacpat do tvarohového koláče, ale sotva jsem si ušlehala vajíčka, zjistila jsem, že tvaroh se mi zkazil. Takže něco piškotovitého s borůvkami. Plujeme na podobných vlnách. U nás dnes na lehký oběd kuřecí polévka ze včerejška a kynutý koláč s borůvkami, politý piškotem.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|