Blongie007
Chef de partie

Bodů: 217
|
 |
« kdy: Září 24, 2010, 09:29:35 » |
|
Tak a teď se ukážu jako naprosto neschopná,ale mám dotaz ze kterým si nevím dlouhodobě rady. Když něco zapíkám ve šlehačce, třeba maso, nebo chci gratinovat nbrambory, tak se mi něco stane s tou šlehajdou. jakoby se srazí. Peču, peču a pak místo krásné smetanové ,,omáčky" mám spustu tuku s bílýma sraženýma cuckama. A pusťte se do mě, kde je chyba.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Lucou$ek
|
|
|
|
Abies Alba
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Září 24, 2010, 15:52:31 » |
|
Mně to taky tak udělá, ale za problém to nepovažuju...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."
Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
|
|
|
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Září 24, 2010, 16:07:34 » |
|
Podle mě se tak zredukuje, až se oddělí tuk od mléčné složky, totéž se stane, když se příliš svaří šlehačka na smetanovou omáčku k těstovinám. Ale ten tuk má máslovou chuť a kromě vizuální stránky to až tak moc na závadu není.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
|
|
|
Blongie007
Chef de partie

|
 |
« Odpověď #3 kdy: Září 24, 2010, 20:34:42 » |
|
U omáčky se mi to ještě nikdy nestalo.... je pravda, že na chuť je to jakože dobrý,ale chtěla bych souvislou omáčku a nemám, nevypadá to pěkně.Co dělat,aby se to teda neoddělilo? Menší teplota, nebo jak.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Lucou$ek
|
|
|
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Září 24, 2010, 20:55:17 » |
|
Myslím si, že se s tím nedá nic dělat, z másla a podmáslí už šlehačka taky nevznikne. Nevím, jestli je to sražené vysokou teplotou, nebo něčím jiným, pokud bys trvala na hladké doprovodné omáčce, slij co se dá do čerstvé smetany, povař, trochu zredukuj, dochuť a rozmixuj. I bešamel by mohl takhle zafungovat. Obojí bez záruky. Možná ještě něco Vlaďka zjistí od Harolda, já ho teď nemám po ruce.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
|
|
|
Blongie007
Chef de partie

|
 |
« Odpověď #5 kdy: Září 24, 2010, 21:03:30 » |
|
Nevím, ve středečním díle prostřeno dělala paní maso s bramborama ve šlehačce a měla to bezcuckový,tím mě vlastně donutila k tomuto zamyšlení a dotazu, proč já mám cucky
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Lucou$ek
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Září 24, 2010, 21:08:14 » |
|
Dávala jsi tam vajíčko? Mě se to zdrcne jak kdy, ale když chceš hladkou smetanovou omá´čku baz cucků ,zkus něco jako bešamel 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Blongie007
Chef de partie

|
 |
« Odpověď #7 kdy: Září 24, 2010, 21:11:32 » |
|
bez vajíčka a jsem asi expert,ale mě už se takto oddělil při zapíkání i ten bešamel.... 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Lucou$ek
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Září 25, 2010, 07:49:13 » |
|
Svou roli tam hraje určitě i délka zpracování, po určité době to udělá jak mléko, tak smetana. Na tom principu je založená i pečeně v mléce, maso a omáčka nemá mléčnou, ale příjemně máslovou chuť. Jestli chceš nesraženou smetanu, tak přilít až na závěr a vařit nebo péct už jenom krátce.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
Blongie007
Chef de partie

|
 |
« Odpověď #9 kdy: Září 25, 2010, 08:31:55 » |
|
No to jo, maso v mléce má takto výt a ty omáčka je super,ale toto vždyčky vyloženě plave v tuku a vypadá hrozně. Když to tam dám až nakonec, tak to zase bude moc řídký, nezredukovaný.....
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Lucou$ek
|
|
|
|
Alneka
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Září 25, 2010, 23:51:51 » |
|
Babička vždy radila, že smetana, mléko, šlehačka nesmí jít rovnou z lednice do teplého jídla nebo vyhřáté trouby. Takže ráno šlehačku vyndat, k obědu už můžeš vařit. Pak se mi nikdy nesrazila. Vytažená z lednice už jo. A samozřejmě ji nevařit, když už, tak ne prudce, ale jen zlehka, sotva znatleně probublávat.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Září 27, 2010, 14:42:36 » |
|
Anbo kdyz je potreba spechat, tak prvne do smetany z lednice vmichat nekolik lzic vypeku/toho, co tekuteho se v pekaci nachazi, aby se prohrala a ten teplotni sok nebyl tak drsny.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Blongie007
Chef de partie