Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 14:46:48 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Mandlové stromečky/srdíčka  (Přečteno 956 krát)
KatyX
Sous chef

Bodů: 575

Piju vodu z vodovoduPeču skvělé rohlíky

« kdy: Listopad 24, 2010, 20:45:39 »

Mandlové stromečky/srdíčka
- 70 g hladké mouky, 65 g másla, 50 g mletých loupaných mandlí, 40 g moučkového cukru, špetka strouhané citrónové kůry, 1 žloutek, 1 lžička rumu, 6 lžic mandlových lupínků
Mouku smícháme s mletými mandlemi, cukrem, citrónovou kůrou a máslem a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a uložíme na hodinu do ledničky. Pak těsto rozválíme na tloušťku 4 mm a vykrájíme stromečky (nebo srdíčka, jak je libo). Potřeme je žloutkem rozmíchaným s rumem, posypeme mandlovými lupínky a pečeme při 180°C.

Zelené měsíčky
- 70 g hladké mouky, 65 g másla, 50 g mletých nesolených pistácií, 40 g moučkového cukru, špetka strouhané citrónové kůry, poleva z hořké čokolády,  na hrubo nasekané nesolené pistácie
Mouku smícháme s mletými pistáciemi, cukrem, citrónovou kůrou a máslem a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a uložíme na hodinu do ledničky. Pak těsto rozválíme na tloušťku 4 mm a vykrájíme měsíčky a pečeme při 180°C. Vychládlé měsíčky potíráme čokoládovou polevou a sypeme sekanými pistáciemi.

EDIT:

Ještě jsem zapomněla napsat, že těsto je potřeba rozvalovat velmi jemně a ideálně mezi fóliemi a taky vykrajovat, pokud možno, nepříliš složité tvary (je za syrova docela křehké a při razantnějším zacházení plát těsta praská). I upečené je za tepla celkem křehké, takže je potřeba nechat vychladnout na plechu.
« Poslední změna: Listopad 25, 2010, 15:46:49 od KatyX » Zaznamenáno
Daniela S.
Head chef

Bodů: 1204

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #1 kdy: Listopad 25, 2010, 18:21:00 »

Super, zkusim. Ale asi bych spis zelene udelala ty stromecky!
Zaznamenáno
KatyX
Sous chef

Bodů: 575

Piju vodu z vodovoduPeču skvělé rohlíky

« Odpověď #2 kdy: Listopad 25, 2010, 19:46:48 »

No jooo, zelený by asi měly být vážně spíš stromečky Škleb. Já mám někdy fakt ty mý nápady nedomyšlený.
Zaznamenáno
Daniela S.
Head chef

Bodů: 1204

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #3 kdy: Leden 06, 2011, 22:00:46 »

Tady je modifikovany pokus z kastanove mouky (bilek navic).
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.028 sekund, 17 dotazů.