lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« kdy: Únor 09, 2011, 15:49:41 » |
|
Hlásím přechod od trouby elektrické k plynové. První pokus - bábovka - naprostá tragédie, černá jako bota. Poradíte začátečníkovi, jak se popasovat s plynem?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Moderator
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Únor 09, 2011, 17:33:50 » |
|
Poradila bych ti vyměnit za elektrickou Dávno-pradávno jsem se pokoušela v ní taky péct, trochu to vylepšily pálené tašky na dně. Bábovka se v ní ale nikdy nepropekla 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
vlaďka
Moderator
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Únor 09, 2011, 17:58:27 » |
|
Já to znám jenom z doslechu a dobrovolně nepřejdu na plynovou troubu, dokud mám elektřinu. Takže za nás, co bychom takový skok do temnot nepodnikali, se ptám - co tě motivovalo na plynovou troubu? Jsi od přírody dobrodruh? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #3 kdy: Únor 09, 2011, 19:08:00 » |
|
... - co tě motivovalo na plynovou troubu? Jsi od přírody dobrodruh?  podědila jsem ji 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Únor 09, 2011, 19:35:06 » |
|
Ve starém bytě jsme měli plynovou troubu. Pamatuju si, jak se s ní maminka natrápila. Pořád otáčet plechy, hlídat teplotu a stát u ní jako policajt. Proto když jsem se stěhovali do nového jako první si vydupala elektrickou. Chce to pevné nervy a "vyvařit" se pokusem omylem k ideálnímu stavu 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
tornado-lou
Commis chef
Bodů: 56
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Únor 09, 2011, 23:42:29 » |
|
Radim těžke kladivo nebo sekeru. Plynovou troubu jsem mela asi 4 roky a upřímně sem ji nenáviděla. s masem to ještě jde, ale sladký šlo špatně a cokoliv plochýho - koláč, pizza... skončilo spáleninou zespodu. Jestli nejde vyměnit trouba, tak aspoň remosku.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Abies Alba
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Únor 10, 2011, 13:13:48 » |
|
Z plynové trouby je dokonalý závin z listového těsta. Žádná jiná trouba mi tak pěkně listové nepekla.
A taky maso, to je úplně jiná dimenze pečení. Mám plynovou troubu ráda - máme ji na chatě.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."
Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #7 kdy: Únor 10, 2011, 13:56:28 » |
|
Jestli nejde vyměnit trouba, tak aspoň remosku.
Ta je soucasti nezadaneho dedictvi take. Tu zkusim dnes.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Alneka
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Únor 10, 2011, 20:10:50 » |
|
V plynovce jsem se něco napekla. Ale bábovka je prevít, víc jak ze 4 vajec nikdy upéct nešla. Takže raději menší. A rozhicovat troubu do ruda a pak klidně stáhnout. Jako u všech piškotů. Abies - s listovým těstem máš pravdu. S elektrickou troubou už si docela rozumíme, ale krásné listové těsto z ní je věda. V plynovce vidím ještě jedno plus, jsou z ní krásné hranolky na plechu 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
penda
Sous chef

Bodů: 368
Doma jez co máš, u cizích co ti dají.
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Únor 11, 2011, 18:22:16 » |
|
V plynovce vidím ještě jedno plus, jsou z ní krásné hranolky na plechu  ... a výborně propečené maso...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Únor 11, 2011, 19:46:11 » |
|
V plynovce vidím ještě jedno plus, jsou z ní krásné hranolky na plechu  Opravdu? Jednou jsem měla u kamarádky brambory pečené v plynovce a byly zvenku spálené, uvnitř kožovité - nevěřila jsem, že pečená brambora umí být hnusná, dokud jsem neokusila tuto. Jsem také skálopevný a rozhodný zastánce elektriky (a dřeva, plyn a mikrovlny mi nesmějí přes práh.)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Alneka
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Únor 11, 2011, 21:30:33 » |
|
V plynovce vidím ještě jedno plus, jsou z ní krásné hranolky na plechu  Opravdu? Doteď si pamatuju, jak jsem je milovala. Samozřejmě že ne domácí hranolky, ale koupené hranolky do trouby, které jsou z lektriky tkaové suché. Z plynu úžasně křupavé, ale vevnitř bramborové, k tomu rajčátka a tatarka. Mňam. Mám hlad!
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Merlin
Administrator
Head chef

Bodů: 1736
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Únor 11, 2011, 21:54:23 » |
|
Už jsem to tu myslím kdysi psal - chce to plechovou vložku o tvaru písmene "V" dospodu pod plech. Pak to docela dobře funguje 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Autobusová zastávka (stanice) je místo, kde zastavuje autobus. Železniční stanice je místo, kde zastavuje vlak. Na svém stole mám pracovní stanici...
|
|
|
Daniela
Moderator
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Únor 11, 2011, 22:17:50 » |
|
....koupené hranolky do trouby, které jsou z lektriky tkaové suché. Z plynu úžasně křupavé, ale vevnitř bramborové...
Ono není trouba jako trouba, z té mé si neumím přestavit, jak vytahuji něco vysušené, leda že každou chvíli otevřu dvířka a vyvětrám (a uhnu, pokud nestojím o napaření...)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #14 kdy: Únor 11, 2011, 23:57:25 » |
|
... trochu to vylepšily pálené tašky na dně...
Radim těžke kladivo nebo sekeru.
Fakt? Asi vyrazím na smeťák nebo do sběrného dvora. Čemu tihle pomocníci poslouží? Rovnoměrné teplo? Není zbytí, s plynem se budu muset pokamarádit...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|