Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 15:04:20 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Kapra zpracování - citlivé duše prosím nečíst!  (Přečteno 499 krát)
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041

« kdy: Únor 25, 2011, 20:06:39 »

Mám problém. Docela často si jezdím pro rybu rovnou na sádky, kde mi ji rybář usmrtí (to bych asi, kromě ulovení, sama nezvládla). Poslední dobou se mi stává, že ač ji klepne a vykrví, kapřík sebou mlátí ještě 4 hodiny po smrti, kdy ho kuchám, čistím a (!) bezhlavého filetuji. Co dělám špatně? Proč mi najednou odskáče ryba bez hlavy, obsahu břicha a všech ploutví z kuchyňské desky do dřezu?
Zaznamenáno

Merlin
Administrator
Head chef

Bodů: 1736

« Odpověď #1 kdy: Únor 25, 2011, 22:14:21 »

Přičítej to mladému a silnému kusu. To jsou prostě zbytky impulsů nervů. Když se při čištění vyhneš tlaku na páteř nebo postraní čáru, bude vyvádět méně. Už mi ale takhle škubalo i maso na pekáči v troubě. Je to normální, s tím nic neuděláš. Rozhodně už nic necítí, neboj Úsměv
Zaznamenáno

Autobusová zastávka (stanice) je místo, kde zastavuje autobus. Železniční stanice je místo, kde zastavuje vlak. Na svém stole mám pracovní stanici...
Andule
Head chef

Bodů: 1130

Políbená na prvního máje

« Odpověď #2 kdy: Únor 25, 2011, 22:27:23 »

taky se nám to celkem pravidelně stává. souhlasím s Merlinem. nejvíc se nám škube (teda Markovi, já to neumím) když ho čistíme od šupin, odřezáváme ploutve nebo filetujeme. no a nebo když je potřeba mu uříznout hlavu. Mrknutí
Zaznamenáno

Vařit se musí s láskou...
Daniela S.
Head chef

Bodů: 1204

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #3 kdy: Únor 26, 2011, 15:36:27 »

Mám problém. Docela často si jezdím pro rybu rovnou na sádky, kde mi ji rybář usmrtí (to bych asi, kromě ulovení, sama nezvládla). Poslední dobou se mi stává, že ač ji klepne a vykrví, kapřík sebou mlátí ještě 4 hodiny po smrti, kdy ho kuchám, čistím a (!) bezhlavého filetuji. Co dělám špatně? Proč mi najednou odskáče ryba bez hlavy, obsahu břicha a všech ploutví z kuchyňské desky do dřezu?

Nic neděláš špatně, je to skutečně čerstvá ryba a má ještě aktivní nervové dráhy. Jestli se ti to ekluje, měla by ses vyhnout jejich nadměrnému dráždění, tedy netlačit na postranní čáru, nespařovat kůži, ale jak v takovém případě rybu upravit, to babo raď.
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #4 kdy: Březen 01, 2011, 10:11:28 »

Ježiš, to je teda vostrý, měla jsem dát na varování (já vždycky přecením své síly). Uf. Obdivuju všechny, kterým se při přípravě ryba cukala a neměli z toho kolaps.
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Stran: [1]   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.063 sekund, 18 dotazů.