|
Andule
|
 |
« Odpověď #15 kdy: Březen 22, 2011, 14:33:48 » |
|
Mixovat mandle je dobré s cukrem, ten pohltí hodně tuku, které pustí a neudělá se z nich pasta. Zbytek, co neprojde sítem opět mixovat. S odpadem se samozřejmě počítá A šlo by to udělat obyčejným mixovacím nástavcem na ruční šlehač? (v případě, že ty mandle koupím už namleté). Minule jsem jím mixovala ovesné vločky na korpus cheesecaku a šlo to bez problémů, mandle mi ale přijdou přeci jen dost tvrdší... Tomu neverim. Vlastne bych rekla, ze to je jedna z veci, na kterych muzes ten nastavec odvarit. Ale jestli ses odvazna, zkus to. a mě se to povedlo. chtěla jsem nasekat mandle na marcipán, měli jsme zrovna nový mixér s nástavcem. mixovala jsem pár vteřin, mixér začal smrdět, okolo té čepele se omotal nějaký plast, který nevím, kde se tam vzal, mandle se nerozmixovaly a byly na vyhození, protože smrděly tím spáleným. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vařit se musí s láskou...
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #16 kdy: Březen 22, 2011, 17:24:28 » |
|
V Anuši Kejřové jsem našla: Sněhový kopec - 4 bílky ušlehat tolika lžícemi cukru, kolik je bílků. Půl bílku utřít s marmeládou a šťávou z poloviny citronu třeme čtvrt hodiny. Spojíme se sněhem. Na vymazané a vysypané talířky navršíme hmotu do kopečků. Lžící namočenou v másle uděláme dolíček a do něj vsypeme mandle. Talířky dáme na plech vysypaný solí (aby nepopraskaly) a pečeme v prohřáté troubě 10 - 15 minut. Takže takové pusinky 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #17 kdy: Březen 22, 2011, 18:15:36 » |
|
To vypadá moc hezky, Efko. Vzpomínám ještě na rybízovou pěnu, kterou dělávala moje babička, když jsme byly se sestrou malé - bílkový sníh s cukrem a propasírovaná čerstvá dřeň z červeného rybízu. Bylo to pikantní a osvěžující a my jsme se po tom mohly utlouct.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Moderator
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #18 kdy: Březen 22, 2011, 20:11:05 » |
|
To vypadá moc hezky, Efko. Vzpomínám ještě na rybízovou pěnu, kterou dělávala moje babička, když jsme byly se sestrou malé - bílkový sníh s cukrem a propasírovaná čerstvá dřeň z červeného rybízu. Bylo to pikantní a osvěžující a my jsme se po tom mohly utlouct.
A co teprv s malinami, jen my to nepasírovali, zrníčka mi nevadí, dětem taky ne a drahý má příležitost plivat  Léta se chystám na aljašku, ale zmrzlina se pokaždé sní dřív, než se k tomu dostanu. Pokud seženu zítra aspoň trošku slušnou zmrzlinu, tak to vyzkouším 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
Daniela
Moderator
Head chef

|
 |
« Odpověď #19 kdy: Březen 22, 2011, 20:16:00 » |
|
a mě se to povedlo. chtěla jsem nasekat mandle na marcipán, měli jsme zrovna nový mixér s nástavcem. mixovala jsem pár vteřin, mixér začal smrdět, okolo té čepele se omotal nějaký plast, který nevím, kde se tam vzal, mandle se nerozmixovaly a byly na vyhození, protože smrděly tím spáleným.  A to byl nějaký moc cimprlich mixér, to už je na reklamaci
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #20 kdy: Březen 22, 2011, 21:03:17 » |
|
a mě se to povedlo. chtěla jsem nasekat mandle na marcipán, měli jsme zrovna nový mixér s nástavcem. mixovala jsem pár vteřin, mixér začal smrdět, okolo té čepele se omotal nějaký plast, který nevím, kde se tam vzal, mandle se nerozmixovaly a byly na vyhození, protože smrděly tím spáleným.  A to byl nějaký moc cimprlich mixér, to už je na reklamaci je to ruční přístroj od ety s nástavcem na šlehání, hnětení a tyčový mixér. stál něco okolo 800, přesný typ nevím. já to přičítala vlastní neznalosti a nešikovnosti a ani mě reklamace nenapadla. ale stejně ten nástavec nepoužíváme.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vařit se musí s láskou...
|
|
|
Daniela
Moderator
Head chef

|
 |
« Odpověď #21 kdy: Březen 22, 2011, 21:39:23 » |
|
je to ruční přístroj od ety s nástavcem na šlehání, hnětení a tyčový mixér. stál něco okolo 800, přesný typ nevím. já to přičítala vlastní neznalosti a nešikovnosti a ani mě reklamace nenapadla. ale stejně ten nástavec nepoužíváme.
Jóóó ETA!  S tou mám jenom špatné zkušenosti, a to v počtu, které už nepřičítám náhodě. Poslední výrobek (a tentokrát opravdu od nich poslední!) - taková šlehací metla s tenkými drátky mi přednedávnem poškrábala tvář a málem vypíchla oko, když se jeden z nich v plné rychlosti jednostranně uvolnil. Rázem se z toho stala strunová sekačka. Uštípla jsem i druhý konec, ale v krátkém čase se uvolnil další drát, tak letěl do koše.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
olu
Junior sous chef

Bodů: 381
|
 |
« Odpověď #22 kdy: Březen 22, 2011, 22:38:59 » |
|
No když jsem s tím chtěla mixovat zázvorové sušenky z M&S, tak hódně stávkoval, ale ony jsou fakt tvrdé, nakonec jsem je dala do pytlíku a bušila do nich válečkem - šílený kravál, ještěže nikdo nebyl doma, ale zadařilo se;-)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #23 kdy: Březen 23, 2011, 11:58:26 » |
|
Andule, presne to se mi podarilo s podobnym pristrojem na necem vyrazne mekkcim, nez jsou orechy. Bylo to me prvni zjisteni, ze hmota je pomijiva.
Efko, Danielo, tolik krasnych receptu aj a tu zrovna zadne bilky navic nemam. No rozhodne schovavam do archivu a po nejakem zloutkovem utoku prijde jejich cas. Danielo, dobra zmrzlina je podle me za rozumnou cenu skoro nesehnatelna? Co kupujes? Ja jsem ted byla pomerne spokojena s Albert Excellence (nebo jak), protoze obsahuje predevsim smetanu, ovsem cenove se dost blizi Haagen-Dasz, coz je na me moc a pak jeste Spar Bio, ale tu jsem kupovala tak pul roku zpatky, takze jeji slozeni uz ted neznam.
Hele, nedalo by se v bilcich obalovat?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
|
Alneka
|
 |
« Odpověď #24 kdy: Březen 23, 2011, 13:57:53 » |
|
Maki, já v bílcích obaluju. Ne teda klasický trojobal, ale těstíčka všeho druhu, tempura, takové to klasické na fish and chips. Obal je křupavější, což mi víc chutná, než buchta, co vznikne z celého vajíčka.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #25 kdy: Březen 23, 2011, 13:59:42 » |
|
Maki, já v bílcích obaluju. Ne teda klasický trojobal, ale těstíčka všeho druhu, tempura, takové to klasické na fish and chips. Obal je křupavější, což mi víc chutná, než buchta, co vznikne z celého vajíčka.
Diky, myslela jsem, ze by to slo. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Moderator
Head chef

|
 |
« Odpověď #26 kdy: Březen 23, 2011, 18:56:26 » |
|
Danielo, dobra zmrzlina je podle me za rozumnou cenu skoro nesehnatelna? Co kupujes? Ja jsem ted byla pomerne spokojena s Albert Excellence (nebo jak), protoze obsahuje predevsim smetanu, ovsem cenove se dost blizi Haagen-Dasz, coz je na me moc a pak jeste Spar Bio, ale tu jsem kupovala tak pul roku zpatky, takze jeji slozeni uz ted neznam.
No...popravdě jsem minulé léto pochopila, že sehnat kvalitní cenově přijatelnou zmrzlinu je skoro nemožné, navíc nebydlím tak blízko civilizace, aby v rozpáleném autě přežila hodinovou jízdu z Prahy, tak si dělám vlastní  Dnes jsem skončila bez zmrzliny, protože na nadějně vypadající s názvem smetanová zmrzlina byla smetana pouze jako příchuť. Bílky obaluji také, jen pozor, snadno se rozšlehají do pěny a ta pak praská a v strouhankovém kabátku jsou dírky 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
tornado-lou
Commis chef
Bodů: 56
|
 |
« Odpověď #27 kdy: Březen 25, 2011, 20:43:51 » |
|
To je ono! Paráda, použiju.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #28 kdy: Březen 27, 2011, 13:39:40 » |
|
To je ono! Paráda, použiju. Jooo, Makinka FTW  ale ne, jsem ráda, že jsme tu přišly na tolik věcí, sem budu chodit asi často, abych si ty rady připomněla
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|