lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« kdy: Květen 06, 2011, 19:16:48 » |
|
Dostalo se mi do kuchyně hovězí srdce a pátrám co s ním. Snad to nebude špatné maso, když je to sval, ne? Už jste ho někdy vařili? Šla by z něj polévka? Zatím čeká v lednici na své uplatnění...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Květen 09, 2011, 19:34:08 » |
|
Nevím, jestli už nepíšu pozdě. Hovězí srdce chce dlouhé vaření, určitě to není minutkové maso. Po uvaření ho můžeš třeba podávat jako zadělávané, nebo myslím, že se dá i rozkrájet, obalit a usmažit. Kouknu se večer do chytrých knížek, k čemu vlastně je dobré.
Polévky z vnitřností se obecně moc nepoužívají, spíš se občas vnitřnosti v malé trošce přidají do základu jiného vývaru.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
|
|
|
Merlin
Administrator
Head chef

Bodů: 1736
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Květen 09, 2011, 22:03:01 » |
|
Osobně bych ho dlouze vařil a pak použil nakrájené do nudličkové polévky ...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Autobusová zastávka (stanice) je místo, kde zastavuje autobus. Železniční stanice je místo, kde zastavuje vlak. Na svém stole mám pracovní stanici...
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #3 kdy: Květen 09, 2011, 22:19:50 » |
|
Osobně bych ho dlouze vařil a pak použil nakrájené do nudličkové polévky ...
Úplně tak to dopadlo.  Trefa, kostlivče * ... zadělávané, nebo myslím, že se dá i rozkrájet, obalit a usmažit. Kouknu se večer do chytrých knížek, k čemu vlastně je dobré.
nicméně, nezklamalo mě tak, že bych se mu vyhýbala, takže díky Flo za inspiraci!
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Květen 10, 2011, 17:20:18 » |
|
Lucianko, když máš čerstvou zkušenost s vařením hovězího srdce, chci se zeptat, jestli je nějaký velký rozdíl mezi délkou vaření hovězího a vepřového srdce a jestli je i tomu vepřovému podobné chuťově. Občas přidávám jedno vepřové srdce do masa na vývar, ale na hovězí jsem si ještě netroufla s obavou, že bude příliš tuhé.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #5 kdy: Květen 10, 2011, 20:12:45 » |
|
Johanko, vůbec mě nezklamalo. Myslím, že díky tomu, že je to sval, bylo vařené relativně brzo. Nic tuhého, nežvýkatelného se nekonalo. Nicméně, vepřové srdce jsem nikdy nejedla, tak nemohu soudit.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Květen 11, 2011, 07:26:00 » |
|
Děkuji, zapisuji si hovězí srdce na seznam k zítřejšímu nákupu a vyzkouším 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Květen 11, 2011, 10:04:43 » |
|
Dělám ze srdcat guláš - z vepřového je hotový cobydup, hovězí se musí vařit dlouho, ale zase je chutnější. Přidávám k nim kousek slaniny na rozdíl od masového guláše, jinak kořením stejně.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #8 kdy: Květen 11, 2011, 19:50:54 » |
|
Koupila jsem na zkoušku vepřové, takže dnes večer srovnávací zkoušky 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
tornado-lou
Commis chef
Bodů: 56
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Listopad 05, 2011, 15:20:37 » |
|
Ha. zrovna sem chtěla založit téma srdce. takže díky za rady. z našeho srdce bude hádám koprovka.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|