Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« kdy: Červenec 04, 2011, 08:47:10 » |
|
... tady ji může navštívit aspoň virtuálně 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Červenec 04, 2011, 09:48:25 » |
|
před chvílí jsem to četla. pěkný článek, krásný byt.  ale komentáře akorát na naštvání.  to jsou řeči, že kuchařky vydává dneska každý, že nejlíp naučit vařit umí babička, která nám řekne i ty nejmenší detaily...  to neviděli KPD, v které to všechno je, navíc je krásně a vtipně napsaná  ježiš, ty mě vytočili  pardón, musela jsem si ulevit 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vařit se musí s láskou...
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Červenec 04, 2011, 10:02:46 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Červenec 04, 2011, 10:03:41 » |
|
A tak zase to jsou standardní komentáře na těchto stránkách  Už je ani nečtu, leda by mi mimořádně klesl tlak a došla káva 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Červenec 04, 2011, 14:17:46 » |
|
No ale to je snad úplně normální, ne? My všichni víme, že i babičky učily blbosti, protože to nebyly chemičky a protože každý více či méně opakuje, co ho kdo naučil a nepřemýšlí nad tím (například táta vždycky promne majoránku v dlaních, i když je drcená). A ještě jeden důvod - už v kuchařkách z padesátých let, oněch biblích s babiččinými poznámkami, se píšou hovadiny.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Červenec 06, 2011, 09:16:50 » |
|
Diskusi jsem napoprvé úplně zapomněla rozkliknout, protože do diskusí většinou nelezu. Maminka mi říkala, že se nemám bavit s cizími lidmi  A přitom články dobré. Jen se tam u toho baví lidi, kteří by v jiné situaci řekli "no jó, profesionální kuchař, to se mu to píšou recepty, když doma se vaří jinak než v restauraci." Prostě kdo chce psa bít, vždycky se vůl najde...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
gredy
Commis chef
Bodů: 62
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Červenec 06, 2011, 12:32:52 » |
|
a nepřemýšlí nad tím (například táta vždycky promne majoránku v dlaních, i když je drcená).
Nechci ti brát tvé názory, ale já když používám majoránku (drcenou), tak právě proto, že přemýšlím, ji také promnu v dlaních. Nebudu unavovat teoriemi o voných silicích a dalších složkách, ale zkus si utrhnout lístek některé bylinky, třeba bazalky a přičichni k němu. Pak ten lístek promni mezi prsty a zase přičichni. Snad pak pochopíš, proč to někteří dělají (určitě ne proto, že by nepřemýšleli). U sušených bylinek je to stejné jako s čerstvými, ne-li důležitější. Tak to jen na okraj, i když je diskuse k něčemu jinému, omlouvám se, že ji takhle narušuji. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Červenec 07, 2011, 09:14:28 » |
|
a nepřemýšlí nad tím (například táta vždycky promne majoránku v dlaních, i když je drcená).
Nechci ti brát tvé názory, ale já když používám majoránku (drcenou), tak právě proto, že přemýšlím, ji také promnu v dlaních. Nebudu unavovat teoriemi o voných silicích a dalších složkách, ale zkus si utrhnout lístek některé bylinky, třeba bazalky a přičichni k němu. Pak ten lístek promni mezi prsty a zase přičichni. Snad pak pochopíš, proč to někteří dělají (určitě ne proto, že by nepřemýšleli). U sušených bylinek je to stejné jako s čerstvými, ne-li důležitější. Tak to jen na okraj, i když je diskuse k něčemu jinému, omlouvám se, že ji takhle narušuji.  To je v pohode, o vonnych silicich neco vim,ale myslim, ze tohle promnuti ma smysl jen u susene nedrcene majoranky. Tim, ze je drcena, uz stejne o vetsinu aroma prisla a moc z ni toho nevymacknes.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
gredy
Commis chef
Bodů: 62
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Červenec 07, 2011, 10:03:40 » |
|
Tak hlavně, že je to v pohodě, nechtěl jsem nějak prudit. Chtěl jsem se jen zastat táty, že není jediný, kdo to dělá. A navíc, každá špetka, která požitek z pokrmu zvedne je určitě vítaná, no ne? A když si uděláš ten pokus s tou sušenou, drcenou majoránkou, tak ono tam toho ještě zůstane docela dost  . Já jsem to bral jako dobrou vychytávku a najednou jsem si přečetl, že to je proto, že u vaření nepřemýšlím a to mi pod fousy nešlo.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Červenec 13, 2011, 15:18:16 » |
|
Ja to delam proto, ze se mi libi, jak to v dlanich praska, ale me si nevsimejte, ja jsem inzenyr. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
marmota-b
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Červenec 14, 2011, 21:07:09 » |
|
Já to dělám proto, že mi pak krásně voní prsty.  už v kuchařkách z padesátých let, oněch biblích s babiččinými poznámkami, se píšou hovadiny.
Naše - teda bez babiččiných poznámek - doporučuje k odtučňovací dietě projímadlo. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Červenec 16, 2011, 10:48:31 » |
|
Tak hlavně, že je to v pohodě, nechtěl jsem nějak prudit. Chtěl jsem se jen zastat táty, že není jediný, kdo to dělá. A navíc, každá špetka, která požitek z pokrmu zvedne je určitě vítaná, no ne? A když si uděláš ten pokus s tou sušenou, drcenou majoránkou, tak ono tam toho ještě zůstane docela dost  . Já jsem to bral jako dobrou vychytávku a najednou jsem si přečetl, že to je proto, že u vaření nepřemýšlím a to mi pod fousy nešlo. Ja vim, ze to byla lehce urazliva poznamka, ale nebyla namirena proti vsem, kteri tohle delaji. Jen proti tatovi  ja celkove nemam moc rada, kdyz nekdo neco dela, aniz by vedel, proc vlastne., Uz jen proto, ze se jedna o muj osobni nesvar a rada bych se ho zbavila. Marusko, projimadlo je tezce pwned 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|