Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 15:22:49 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Kdo ještě nebyl u Flo...  (Přečteno 521 krát)
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« kdy: Červenec 04, 2011, 08:47:10 »

...tady ji může navštívit aspoň virtuálně  Mrknutí
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Andule
Head chef

Bodů: 1130

Políbená na prvního máje

« Odpověď #1 kdy: Červenec 04, 2011, 09:48:25 »

před chvílí jsem to četla. pěkný článek, krásný byt. Úsměv ale komentáře akorát na naštvání. Hněv to jsou řeči, že kuchařky vydává dneska každý, že nejlíp naučit vařit umí babička, která nám řekne i ty nejmenší detaily... Vyplazuji jazyk to neviděli KPD, v které to všechno je, navíc je krásně a vtipně napsaná Vyplazuji jazyk ježiš, ty mě vytočili Nevím co si myslet/Nerozhodný pardón, musela jsem si ulevit Úsměv
Zaznamenáno

Vařit se musí s láskou...
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #2 kdy: Červenec 04, 2011, 10:02:46 »

Tyhle komentáře píší jen zakomplexovaní závistivci, co v životě dokázali --------.

Na idnes.cz jsem našla: http://ona.idnes.cz/prvni-gulas-jsem-delala-tri-dny-priznava-autorka-kucharky-p3u-/recepty.aspx?c=A110629_181900_recepty_jup
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #3 kdy: Červenec 04, 2011, 10:03:41 »

A tak zase to jsou standardní komentáře na těchto stránkách  Mrknutí Už je ani nečtu, leda by mi mimořádně klesl tlak a došla káva  Valím oči! Super!
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #4 kdy: Červenec 04, 2011, 14:17:46 »

No ale to je snad úplně normální, ne? My všichni víme, že i babičky učily blbosti, protože to nebyly chemičky a protože každý více či méně opakuje, co ho kdo naučil a nepřemýšlí nad tím (například táta vždycky promne majoránku v dlaních, i když je drcená). A ještě jeden důvod - už v kuchařkách z padesátých let, oněch biblích s babiččinými poznámkami, se píšou hovadiny. 
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #5 kdy: Červenec 06, 2011, 09:16:50 »

Diskusi jsem napoprvé úplně zapomněla rozkliknout, protože do diskusí většinou nelezu. Maminka mi říkala, že se nemám bavit s cizími lidmi Smích
A přitom články dobré. Jen se tam u toho baví lidi, kteří by v jiné situaci řekli "no jó, profesionální kuchař, to se mu to píšou recepty, když doma se vaří jinak než v restauraci." Prostě kdo chce psa bít, vždycky se vůl najde...
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
gredy
Commis chef
*

Bodů: 62

« Odpověď #6 kdy: Červenec 06, 2011, 12:32:52 »

a nepřemýšlí nad tím (například táta vždycky promne majoránku v dlaních, i když je drcená).
Nechci ti brát tvé názory, ale já když používám majoránku (drcenou), tak právě proto, že přemýšlím, ji také promnu v dlaních. Nebudu unavovat teoriemi o voných silicích a dalších složkách, ale zkus si utrhnout lístek některé bylinky, třeba bazalky a přičichni k němu. Pak ten lístek promni mezi prsty a zase přičichni. Snad pak pochopíš, proč to někteří dělají (určitě ne proto, že by nepřemýšleli). U sušených bylinek je to stejné jako s čerstvými, ne-li důležitější.
Tak to jen na okraj, i když je diskuse k něčemu jinému, omlouvám se, že ji takhle narušuji.  Úsměv
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

pooky

« Odpověď #7 kdy: Červenec 07, 2011, 09:14:28 »

a nepřemýšlí nad tím (například táta vždycky promne majoránku v dlaních, i když je drcená).
Nechci ti brát tvé názory, ale já když používám majoránku (drcenou), tak právě proto, že přemýšlím, ji také promnu v dlaních. Nebudu unavovat teoriemi o voných silicích a dalších složkách, ale zkus si utrhnout lístek některé bylinky, třeba bazalky a přičichni k němu. Pak ten lístek promni mezi prsty a zase přičichni. Snad pak pochopíš, proč to někteří dělají (určitě ne proto, že by nepřemýšleli). U sušených bylinek je to stejné jako s čerstvými, ne-li důležitější.
Tak to jen na okraj, i když je diskuse k něčemu jinému, omlouvám se, že ji takhle narušuji.  Úsměv
To je v pohode, o vonnych silicich neco vim,ale myslim, ze tohle promnuti ma smysl jen u susene nedrcene majoranky. Tim, ze je drcena, uz stejne o vetsinu aroma prisla a moc z ni toho nevymacknes.
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
gredy
Commis chef
*

Bodů: 62

« Odpověď #8 kdy: Červenec 07, 2011, 10:03:40 »

Tak hlavně, že je to v pohodě, nechtěl jsem nějak prudit. Chtěl jsem se jen zastat táty, že není jediný, kdo to dělá. A navíc, každá špetka, která požitek z pokrmu zvedne je určitě vítaná, no ne? A když si uděláš ten pokus s tou sušenou, drcenou majoránkou, tak ono tam toho ještě zůstane docela dost  Mrknutí . Já jsem to bral jako dobrou vychytávku a najednou jsem si přečetl, že to je proto, že u vaření nepřemýšlím a to mi pod fousy nešlo.
Zaznamenáno
Daniela S.
Head chef

Bodů: 1204

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #9 kdy: Červenec 13, 2011, 15:18:16 »

Ja to delam proto, ze se mi libi, jak to v dlanich praska, ale me si nevsimejte, ja jsem inzenyr.  Škleb
Zaznamenáno
marmota-b
Head chef

Bodů: 1316

Piju vodu z vodovoduMiluji škvarky.

« Odpověď #10 kdy: Červenec 14, 2011, 21:07:09 »

Já to dělám proto, že mi pak krásně voní prsty. Škleb

už v kuchařkách z padesátých let, oněch biblích s babiččinými poznámkami, se píšou hovadiny. 

Naše - teda bez babiččiných poznámek - doporučuje k odtučňovací dietě projímadlo. Kroutím očima
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

pooky

« Odpověď #11 kdy: Červenec 16, 2011, 10:48:31 »

Tak hlavně, že je to v pohodě, nechtěl jsem nějak prudit. Chtěl jsem se jen zastat táty, že není jediný, kdo to dělá. A navíc, každá špetka, která požitek z pokrmu zvedne je určitě vítaná, no ne? A když si uděláš ten pokus s tou sušenou, drcenou majoránkou, tak ono tam toho ještě zůstane docela dost  Mrknutí . Já jsem to bral jako dobrou vychytávku a najednou jsem si přečetl, že to je proto, že u vaření nepřemýšlím a to mi pod fousy nešlo.
Ja vim, ze to byla lehce urazliva poznamka, ale nebyla namirena proti vsem, kteri tohle delaji. Jen proti tatovi  Úsměv ja celkove nemam moc rada, kdyz nekdo neco dela, aniz by vedel, proc vlastne., Uz jen proto, ze se jedna o muj osobni nesvar a rada bych se ho zbavila.

Marusko, projimadlo je tezce pwned  Škleb
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Stran: [1]   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.062 sekund, 17 dotazů.