Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« kdy: Září 20, 2011, 11:48:01 » |
|
Ahoj, potřebuju na 4.10. dort pro hodně (50) lidí. Kde se dá sehnat takový, co nebude umělohmotný? Preferuju Brno, ale jestli se tohle téma ujme, určitě radu ocení i mimobrňáci
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Září 20, 2011, 12:01:45 » |
|
Maki, četla jsem hezké recenze na brněnské cukrářské duo Kokino - zkus kouknout na jejich stránky, jestli by to byl šálek tvého čaje.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Zuska
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Září 20, 2011, 12:59:15 » |
|
Přesně to mne taky napadlo - zkusila bych napsat holkám z Kokina. Určitě se s nimi bude dát domluvit:) Ovšem - pro padesát lidí? To bude MEGA dort, ne? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Září 20, 2011, 13:02:39 » |
|
Kokino podle mě nedělá na zakázku, jen dodává do pekáren a cukráren. ale jako líbilo by se mi to, samozřejmě. Dává se prý kilo na 9 lidí, takže to bude šest kilo s rezervou, to mi přijde jako normální svatební dort našla jsem tohle http://www.dorty-brno.cz/dorty-cukrarenska-vyroba-nabidka.html Máte s nimi někdo zkušenosti? Jinak bych ještě potřebovala zajistit další catering. Zákusky bych asi objednala taky u nich, ale potřebujeme i nějaké slané, kanapky nebo chlebíčky. Víte o něčem?
|
|
|
|
« Poslední změna: Září 20, 2011, 14:45:29 od Makinka »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Září 21, 2011, 18:00:48 » |
|
Z opravdove slehacky a masla delavala Pusinka.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
KatyX
Sous chef

Bodů: 575
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Září 21, 2011, 19:20:10 » |
|
Kokino podle mě dělá i na zakázku, za zeptání nic nedáš  . Jinak ještě mám kromě již uvedené cukrárny Rozprým uložený ze stejné doby tenhle odkaz: http://www.cvkuncovi.wz.cz/uvod.htm, ale osobní zkušenost nemám (odkazy jsem si uložila na základě zkušeností jiných zhruba před 2-2,5 roky, když jsem hledala, kde nechat upéct dort na vlastní svatbu, ale nakonec jsme ho objednali přes catering, který dodával všechno jídlo - Gastro Full servis, koukám, že web jim nejde, tak nevím, jestli ještě vůbec fungují). Chlebíčky dělají moooc dobré tady: http://www.emachlebicek.cz/ a víc než slušné tady: http://www.lahudkybrno.cz/chlebicky
|
|
|
|
« Poslední změna: Září 21, 2011, 19:26:50 od KatyX »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Září 22, 2011, 15:49:12 » |
|
Z opravdove slehacky a masla delavala Pusinka.
Jo, to bejvaly doby. Děkuji za informace, zařídím se podle toho 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Září 23, 2011, 10:58:33 » |
|
Uz nedela? Nebo uz neexistuje?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Září 23, 2011, 19:27:14 » |
|
Uz nedela? Nebo uz neexistuje?
Existuje a stále se tím chlubí, ale nevěřím, že je to pravda. Jejich cukroví není dobré.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Září 24, 2011, 20:34:50 » |
|
Maki, a co zkusit něco upéct sama - určitě jsi skvělá pekařka a cukrářka. Jeden větěí dort, a pak nějaké mufinky, a pak je třeba hezky nazdobit? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Moderator
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Září 25, 2011, 09:11:29 » |
|
Když to bude v úterý a pro padesát lidí, vidím to na firemní akci. To je jednodušší předložit firmě fakturu, než věnovat jí svůj osobní čas a ještě se obávat, že nějaký chytrák přijde s tím, že doma určitě nemám podmínky podle HACCP. Takže zpět k těm cukrárnám  Já tady sice mám po ruce cukrářky, co pořád dělají perníčky na jakékoliv slavnosti, co tu jsou, ale dort je úplně jiná liga než perníčky. Dokud jsem nevyzkoušela, nehodlám doporučovat naslepo.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Září 26, 2011, 13:38:32 » |
|
Všem moc děkuju za rady. Obrátila jsem se na Kuncovy. Výsledek zatím nemáme (ale určitě sem dám výslednou fotku), ale z přístupu jsem vyloženě nadšená. Za třináctikilový dort chtějí 6 - 7 tisíc a absolutně nic není problém. Pan Kunc je ochotný a aktivně navrhuje různé možnosti, dokonce mi dal link, kde se můžu inspirovat ( www.pinkcakebox.com - vypadá to, že budou dorty muset být dost umělohmotné, aby se všechny ty parádičky neroztekly, ale stejně je to rozkošňoučký). Taky prohlásil, že pokud mám svůj vlastní recept, tak ať ho "dovalím" (miluju Moraváky). Za spolupráci u mě jasná jednotka 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
schnytlik
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Září 26, 2011, 14:05:15 » |
|
Makinko, tyhle blbinky se delaji z potahovaci hmoty (fondant-cukr, zelatina, voda a to je snad vsechno), docela to je i jedly a nerozteka se to, spis vysusuje 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Září 26, 2011, 14:09:53 » |
|
Makinko, tyhle blbinky se delaji z potahovaci hmoty (fondant-cukr, zelatina, voda a to je snad vsechno), docela to je i jedly a nerozteka se to, spis vysusuje  Zrovna ta potahovací hmota je něco, co upřímně nenávidím. Samozřejmě není to všechno stejné, ale pamatuju si, co jsme kupovali marušce na svatbu. Potahovali jsme něco marcipánem, něco touhle hmotou a sice ta hmota vypadala líp, ale chutnala jak fimo (já si teda představuju, že takhle fimo chutná). A je jasný, že nebudou potahovat marcipánem, protože ten se hůř barví a hůř se chová.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #14 kdy: Říjen 04, 2011, 13:38:17 » |
|
Dort dopadl na jedničku a můžu všem doporučit. Potahovací hmoty teda bylo hodně (protože byla potřeba), ale nebyla katastrofální a všechno u Kuncových bylo na jedničku, často i s hvězdičkou. Nebyl problém vyzvednout si dort v 6 ráno, jako záloha stačilo 400, udělali by, co mi na očích viděli a hlavně dort opravdu dobře chutnal i vypadal (jen ty fotky jsou hrozné)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|