lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« kdy: Září 26, 2011, 17:05:09 » |
|
První celý podzimní týden. Jak se změna ročního období projeví na Vašem talíři?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
schnytlik
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Září 26, 2011, 17:08:47 » |
|
V barvach podzimu bude dnesni vecere pro hosty: kastanova polevka, srnci wellington s dynovym pyre misto brkase a white russian panna cotta (diky, Makinko, za navedeni). Deti testoviny s rajskou.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Abies Alba
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Září 26, 2011, 17:34:14 » |
|
Zapečené těstoviny s cuketami, mrkví, patizónem a s kari kořením na zeleninu ze Srí Lanky.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."
Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
|
|
|
olu
Junior sous chef

Bodů: 381
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Září 26, 2011, 19:22:52 » |
|
K snídani výborné čermné hrozny od taťky, které ovšem byly tak ožrané od vos, že jsem půlku musela vyhodit. K obědu grilovaná pepřová kotletka a grilovaná rajčata (ovšem na kontaktním grilu) a zbytek zapečených brambor ze soboty. Zítra bude zřejmě to samé. A k večeři oblíbený šopský salát.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Září 26, 2011, 20:19:53 » |
|
nudle jako od číňana s uzeným tofu. A taky krambl se švestkama a vanilkovou zmrzkou
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Září 26, 2011, 21:47:13 » |
|
k obědu víkendové zbytky, k večeři jsme si dali Markův oběd co mu přivezli z práce - nějaká polévka a palačinky.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vařit se musí s láskou...
|
|
|
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Září 27, 2011, 06:34:30 » |
|
Včera děti jáhlová kaše a Tomáš fazolový salát, dnes všichni komplet hrachová kaše. Holky s párkem, co je dostáváme od Tomova táty a je v nich fakt maso a Tomáš s vařenou uzenou krkovicí. Já si asi usmažím vajíčka. Když to není na oleji, je to smažení?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Září 27, 2011, 08:50:54 » |
|
Když to není na oleji, mohlo by to asi být opékání. Pečená vajíčka  Včera jsem do zelňačky z čerstvého zelí přidala trochu dýňové pomazánky na obarvení a nebylo to špatné. Dneska je drakiáda a chtěla jsem udělat palačinky, ale sešlo se tu tolik jablek a hrušek, že by to třeba bylo i na ty lívanečky. A bramboračku s hlívou. A pak už zas abych dělala další vývar. Čím víc je zima, tím víc polívkuju.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
|
marmota-b
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Září 27, 2011, 09:38:21 » |
|
To znamená, že když smažím palačinky na másle, je to vlastně opékání?
Nevím, co bude k večeři. Něco na způsob pečených brambor, asi.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Září 27, 2011, 11:46:24 » |
|
Já to napsala nepřesně - myslela jsem obecně, bez tuku. Pardooon
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
schnytlik
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Září 27, 2011, 12:14:25 » |
|
noky se spenatem a lososem, pro ty co muzou se smetanou, pro kvicalu s rajcatovou omackou, kterou ma stejne radeji.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Září 27, 2011, 12:46:37 » |
|
U nás to vypadá dnes či zítra na domácí šunku s br kaší. Snad jsem masu dopřála v lednici více času a nebude to znovu taková (šunko-tlačenka"  Uvidí se.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Září 27, 2011, 21:03:05 » |
|
večeři dělal Marek a měli jsme něco jako čínu. kuřecí prsa okořeněná kari, nejdřív osmahnout, pak podlít, podusit, přidat zeleninu a je skoro hotovo. já vařím na zítra bramboračku.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vařit se musí s láskou...
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Září 28, 2011, 21:30:57 » |
|
U nás to vypadá dnes či zítra na domácí šunku s br kaší. Snad jsem masu dopřála v lednici více času a nebude to znovu taková (šunko-tlačenka"  Uvidí se. Vidělo se?  Docela bych ráda, kdybych věděla dřív, než vystoupím z auta, kolik strávníků na mně čeká. Měla bych si promyslet a připravit nouzový plán, aby mně nechával klidnou požadavek nakrmit vyšší počet osob po příchodu z práce, když jsem ve stavu "tupě zírat na pohádku a pomalounku se přesouvat do postele". Včera byl k dispozici zbytek kuřete s rajčaty, paprikou a houbami, který jsem spáchala ráno a dnes jsem stihla bramborový salát, řízky a palačinky. Moc na mně nezbylo - něco salátu a kousek chleba, který jsem pekla v naději na zítřejší chlebíčky. Zítra tomu nechám volný průběh, něco si koupí a možná si i něco uvaří 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #14 kdy: Září 28, 2011, 22:55:09 » |
|
Celý den jsem byla mimo (najeli jsme za dnešek přes 800 km  ), takže ráno kafe na pumpě. v poledne skopová klobása a večer polívka opět na pumpě.... Teď jsme dojeli, tak jsem si nalila skleničku červeného, tupě tady zírám a přemýšlím, kdo se za mě umyje a půjde spát. Zítra nastane čas domácí paštiky a musím upéct nějaké smysluplné pečivo, opět jsem byla vyškolena z nedostatku času chlebem ze superhyper. Dovezla jsem si z cest jehněčí párečky, ovčí jogurt, ovčí a kozí sýry - farma Pulíček Pěnčín, vše v biokvalitě. A asi kilo skleněných korálků.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|