Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 15:33:48 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1] 2 3 4   Dolů
Tisk
Autor Téma: Týden 26.9.-2.10.  (Přečteno 785 krát)
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041

« kdy: Září 26, 2011, 17:05:09 »

První celý podzimní týden. Jak se změna ročního období projeví na Vašem talíři?
Zaznamenáno

schnytlik
Head chef

Bodů: 1414

« Odpověď #1 kdy: Září 26, 2011, 17:08:47 »

V barvach podzimu bude dnesni vecere pro hosty: kastanova polevka, srnci wellington s dynovym pyre misto brkase a white russian panna cotta (diky, Makinko, za navedeni). Deti testoviny s rajskou.
Zaznamenáno
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1712

« Odpověď #2 kdy: Září 26, 2011, 17:34:14 »

Zapečené  těstoviny s cuketami, mrkví, patizónem a s kari kořením na zeleninu ze Srí Lanky.
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
olu
Junior sous chef

Bodů: 381

Piju vodu z vodovodu

« Odpověď #3 kdy: Září 26, 2011, 19:22:52 »

K snídani výborné čermné hrozny od taťky, které ovšem byly tak ožrané od vos, že jsem půlku musela vyhodit. K obědu grilovaná pepřová kotletka a grilovaná rajčata (ovšem na kontaktním grilu) a zbytek zapečených brambor ze soboty. Zítra bude zřejmě to samé. A k večeři oblíbený šopský salát.
Zaznamenáno

kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #4 kdy: Září 26, 2011, 20:19:53 »

nudle jako od číňana s uzeným tofu. A taky krambl se švestkama a vanilkovou zmrzkou
Zaznamenáno
Andule
Head chef

Bodů: 1130

Políbená na prvního máje

« Odpověď #5 kdy: Září 26, 2011, 21:47:13 »

k obědu víkendové zbytky, k večeři jsme si dali Markův oběd co mu přivezli z práce - nějaká polévka a palačinky.
Zaznamenáno

Vařit se musí s láskou...
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436

Bojkot špatných restauracíDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #6 kdy: Září 27, 2011, 06:34:30 »

Včera děti jáhlová kaše a Tomáš fazolový salát, dnes všichni komplet hrachová kaše. Holky s párkem, co je dostáváme od Tomova táty a je v nich fakt maso a Tomáš s vařenou uzenou krkovicí. Já si asi usmažím vajíčka. Když to není na oleji, je to smažení?
Zaznamenáno
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #7 kdy: Září 27, 2011, 08:50:54 »

Když to není na oleji, mohlo by to asi být opékání. Pečená vajíčka Úsměv
Včera jsem do zelňačky z čerstvého zelí přidala trochu dýňové pomazánky na obarvení a nebylo to špatné. Dneska je drakiáda a chtěla jsem udělat palačinky, ale sešlo se tu tolik jablek a hrušek, že by to třeba bylo i na ty lívanečky. A bramboračku s hlívou. A pak už zas abych dělala další vývar. Čím víc je zima, tím víc polívkuju.
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
marmota-b
Head chef

Bodů: 1316

Piju vodu z vodovoduMiluji škvarky.

« Odpověď #8 kdy: Září 27, 2011, 09:38:21 »

To znamená, že když smažím palačinky na másle, je to vlastně opékání?

Nevím, co bude k večeři. Něco na způsob pečených brambor, asi.
Zaznamenáno
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436

Bojkot špatných restauracíDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #9 kdy: Září 27, 2011, 11:46:24 »

Já to napsala nepřesně - myslela jsem obecně, bez tuku. Pardooon
Zaznamenáno
schnytlik
Head chef

Bodů: 1414

« Odpověď #10 kdy: Září 27, 2011, 12:14:25 »

noky se spenatem a lososem, pro ty co muzou se smetanou, pro kvicalu s rajcatovou omackou, kterou ma stejne radeji.
Zaznamenáno
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041

« Odpověď #11 kdy: Září 27, 2011, 12:46:37 »

U nás to vypadá dnes či zítra na domácí šunku s br kaší. Snad jsem masu  dopřála v lednici více času a nebude to znovu taková (šunko-tlačenka" Úsměv Uvidí se.
Zaznamenáno

Andule
Head chef

Bodů: 1130

Políbená na prvního máje

« Odpověď #12 kdy: Září 27, 2011, 21:03:05 »

večeři dělal Marek a měli jsme něco jako čínu. kuřecí prsa okořeněná kari, nejdřív osmahnout, pak podlít, podusit, přidat zeleninu a je skoro hotovo. já vařím na zítra bramboračku.
Zaznamenáno

Vařit se musí s láskou...
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #13 kdy: Září 28, 2011, 21:30:57 »

U nás to vypadá dnes či zítra na domácí šunku s br kaší. Snad jsem masu  dopřála v lednici více času a nebude to znovu taková (šunko-tlačenka" Úsměv Uvidí se.

Vidělo se? Úsměv

Docela bych ráda, kdybych věděla dřív, než vystoupím z auta, kolik strávníků na mně čeká. Měla bych si promyslet a připravit nouzový plán, aby mně nechával klidnou požadavek nakrmit vyšší počet osob po příchodu z práce, když jsem ve stavu "tupě zírat na pohádku a pomalounku se přesouvat do postele". Včera byl k dispozici zbytek kuřete s rajčaty, paprikou a houbami, který jsem spáchala ráno a dnes jsem stihla bramborový salát, řízky a palačinky. Moc na mně nezbylo - něco salátu a kousek chleba, který jsem pekla v naději na zítřejší chlebíčky. Zítra tomu nechám volný průběh, něco si koupí a možná si i něco uvaří Úsměv
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #14 kdy: Září 28, 2011, 22:55:09 »

Celý den jsem byla mimo (najeli jsme za dnešek přes 800 km Mrknutí ), takže ráno kafe na pumpě. v poledne skopová klobása a večer polívka opět na pumpě.... Teď jsme dojeli, tak jsem si nalila skleničku červeného, tupě tady zírám a přemýšlím, kdo se za mě umyje a půjde spát. Zítra nastane čas domácí paštiky a musím upéct nějaké smysluplné pečivo, opět jsem byla vyškolena z nedostatku času chlebem ze superhyper. Dovezla jsem si z cest jehněčí párečky, ovčí jogurt, ovčí a kozí sýry - farma Pulíček Pěnčín, vše v biokvalitě. A asi kilo skleněných korálků.
Zaznamenáno
Stran: [1] 2 3 4   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.091 sekund, 19 dotazů.