|
marmota-b
|
 |
« kdy: Říjen 03, 2011, 13:33:16 » |
|
Tak si troufnu a založím vlákno. Co budete vařit v říjnu?
Já se momentálně stravuju ještě zcela letně - ono taky to počasí v Brně... Baštím okurkový salát se smetanovým jogurtem a zajídám sýrovými rohlíky, na nic většího nemám teď chuť ani odvahu...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Říjen 03, 2011, 14:48:35 » |
|
Ahoj na novém vlákně, já dneska vařím v tom úplně největším hrnci silný vývar z vepřového srdce, kuřecího korpusu a kusu hovězího se spoustou kořenové zeleniny. Jíme masové placičky ze včerejška se zeleninou a pečivem. Momentálně listuju v Sandtnerce a hledám recept na tvarohový nákyp, aby bylo taky něco na mlsání, tvaroh a máslo se už temperují na lince.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Říjen 03, 2011, 15:50:02 » |
|
Opet me zahanbujete, po vcerejsim grilovani (zcela klasicke, lilek, cukety a papriky, salamelle a veprova zebra uplne bez niceho, na zaver osolena) byl k veceri hrnek caje. Dnes to vidim na likvidaci posledniho zbytku pastiky, kouknu se, jestli dozraly nejake fiky, dohromady je to dobre.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
schnytlik
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Říjen 03, 2011, 16:36:13 » |
|
Dnes jsem svatecni obed odbyla testovinami s tunakem, k veceri budou zbytky z lednice a chleb. Zitra budou pecena kachni stehynka a k nim pecena dyne. Na pastiku se chystam tento tyden, kuchynskeho pomocnika jsem si konecne premistila.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Abies Alba
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Říjen 03, 2011, 17:41:44 » |
|
K obědu květákové karí a jasmínová rýže. K večeři totéž, jelikož jsem si zbytek zabalila do krabičky s sebou do čajovny - pracuju.  Zítra k obědu bude kuře na paprice s knedlíkem.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."
Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
|
|
|
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Říjen 03, 2011, 21:29:59 » |
|
Tak si troufnu a založím vlákno. Co budete vařit v říjnu?
Děkuji 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Říjen 03, 2011, 21:37:28 » |
|
Přišla návštěva, tak jsem ji postavila k plotně a nechala smažit květákové placičky  Abych vylepšila skóre, umatlala jsem mezitím kaviárové chlebíčky (s takovým tím běžným levným obyčejným kaviárem, nebudeme přehánět), ale teda nic moc, vážení. Pro mě ideální. Kombinovat kaviár s kysanou smetanou nebo uzeným lososem je úplně zbytečné. Kaviár se zcela ztratí. Ještě jsem slyšela o variantě s vařeným vajíčkem a věřím, že to chuť kaviáru zamaskuje úplně podobně. Já teda kaviár nemusím, takže mi to nevadilo. Ale přijde mi, že pitomější je už jenom sypat kaviár na kysané zelí.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
olu
Junior sous chef

Bodů: 381
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Říjen 03, 2011, 21:51:27 » |
|
Udělala jsem óbr horu brsalátu, který by mi mohl jakožto hlavní strava vydržet až do pátku:-)) Doufám, že se už do zítra hezky rozleží:-)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Říjen 04, 2011, 08:20:28 » |
|
Přišla návštěva, tak jsem ji postavila k plotně...
Po dlouhé době, kdy jsem na návštěvě nebyla postavena k plotně, bylo právě u vás, takže to asi není pravidlo?  Kaviár na tenký opečený bagetkový toustík lehce potřený máslem, jinak to nemá smysl, leda tak ještě jíst samotné. Občas si kupuji k obědu se suchým rohlíkem, samozřejmě ten levný a je to docela fajn, ani šampaňské mi k tomu nechybí  Z celé rodiny ale jenom já, aspoň se zase nemusím dělit...
|
|
|
|
« Poslední změna: Říjen 04, 2011, 08:25:14 od Daniela »
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Říjen 04, 2011, 08:57:10 » |
|
Hele vy s tím salátem, vy mi děláte chutě. Kamarád mi posílal fotku sedmikilové mísy salátu. Že bych neudělala kaši, ale salát? Merlin s Danem taky jedí kaviár jen tak samotný a s námi ostatními se dělit nemusejí 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Říjen 04, 2011, 10:03:45 » |
|
Hele vy s tím salátem, vy mi děláte chutě. Kamarád mi posílal fotku sedmikilové mísy salátu. Že bych neudělala kaši, ale salát? Merlin s Danem taky jedí kaviár jen tak samotný a s námi ostatními se dělit nemusejí  Taky jsem si na to vzpomněla. Co všichni máte s tím salátem? Mně teda jednou do roka stačí, kolikrát i to je moc.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
|
marmota-b
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Říjen 04, 2011, 10:35:19 » |
|
Já na ten salát taky dostala chuť. My ho neděláme s majonézou, takže to není taková zátěž... Jenže bych musela čekat, až se rozleží. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Říjen 04, 2011, 11:23:37 » |
|
Já jsem včera dělala úplně lehký bramborový salát, tak jako ho dělají v Rakousku. Uvařené brambory na plátky, čerstvá rajčata, čerstvá okurka, pórek, vše taky natenko, smíchat se sladkokyselou zálivkou, čerstvě umletým pepřem a zakapat oliváčem. Zaležet jsem ho nechala asi pět minut, delší šanci nedostal. Mňam.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Říjen 04, 2011, 11:24:27 » |
|
Včerejší Sandtnerčin tvarohový nákyp příjemně překvapil, akorát jsem musela přidat piškotové drobky, protože jsem měla vlhčí tvaroh, než ten v předpise. Určitě bude repríza. Dnes dělám rizoto - ano, tu českou odrůdu - a konečně i závin z pivního těsta. Začíná se vařit, začíná se žít 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #14 kdy: Říjen 04, 2011, 11:52:32 » |
|
Já si dneska jedu pro bedýnku padaných jablek a domácí křen. Bude štrůdl, jablíčka s křenem, křenová pomazánka..... Letos poprve se dostanu k většímu množství jablek na vaření, zatím mě obcházela obloukem.....
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|