lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« kdy: Říjen 10, 2011, 18:08:50 » |
|
To je zima, brrrrrrrrrrrrr. Hustá brokolicová polévka to snad trošku vylepší. Co u Vás?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Říjen 10, 2011, 18:46:02 » |
|
U nás prší a cesta na kole to nevylepšila. Není čas vařit, ale studené jídlo už mě tak nějak neuspokojuje jako dřív.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
|
Abies Alba
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Říjen 10, 2011, 19:27:56 » |
|
Přemýšlím, že na zítřejší večeři by se hodila fazolová polévka. Nebo zelňačka. Nemůžu se rozhodnout.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."
Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
|
|
|
|
marmota-b
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Říjen 10, 2011, 20:33:05 » |
|
Dneska jsem to flákala, ale zítra budu vařit zelňačku se sušenými švestkami, heč! Ještě přemýšlím, jestli do ní mám kupovat i klobásu, nebo ne...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
olu
Junior sous chef

Bodů: 381
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Říjen 10, 2011, 21:14:48 » |
|
To je zima, brrrrrrrrrrrrr. Hustá brokolicová polévka to snad trošku vylepší. Co u Vás?
Já dnes k večeři jen vařenou brokolici s máslem a parmazánem, ale ještě jeden a půl hlavy čekají v ledničce, polívka by bodla. Dnes jsem třikrát zmokla, sice ne moc, ale i jen trocha ledových kapek udělá svoje:-/ Taky nastává čas spaní s Hajánkem (to je můj nahřívací obilný polštářek, vřele doporučuju). Jak já ten podzim nenávidím (zvláštní, že do minulého týdne mi nevadil).
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Říjen 10, 2011, 22:16:43 » |
|
Pečlivě jsem vyslechla členy domácnosti za účelem zjištění, kdo vlastně bude na večeři a využila plánovanou nepřítomnost dcery nákupem ryb. Dcera s návštěvou budou tedy mít sýrovou pomazánku a včera upečený chléb (spíš tedy na přelomu včera a dneška,) a příště ať poskytují správné informace. K snídani si vybrali smaženou brokolici a bramborovou kaši, k tomu udělám jablečný kompot a místo na Moravu pojedu do práce Zdá s mi to, nebo je brokolice skoro u všech? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Říjen 10, 2011, 22:34:08 » |
|
U nás byla zelňačka včera, bez klobásy, ale s bramborami. Dnes jsem pekla jablečný závin ze šlehačkového těsta, byla toho velikánská nohavice přes celý plech. Dělali jsme také rybí pomazánku s obrovským množstvím cibule na manželovu žádost ( cibule je jeho letošní panaceum  , dává si ji snad do všeho a na všecko) s čerstvými bagetami.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Říjen 11, 2011, 08:22:24 » |
|
Zdá s mi to, nebo je brokolice skoro u všech?  Nezdá, ještě chvíli a ukecají mě taky  Včera jsem přišla domů v devět, to už se člověku nechce ani jíst, natož pak vařit. Ale už mi to vaření pomalu začíná chybět, chtělo by to něco skutečně kulinářského, rychlovek už mám plné zuby. Beztak ale ve středu udělám kapustovou polívku
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
|
Alneka
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Říjen 11, 2011, 10:12:42 » |
|
Zdá s mi to, nebo je brokolice skoro u všech?  Skoro, u mne padl příbuzný květák. Část statečně do polévky, zbytek jako mozeček do krabičky na dnes do práce.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Říjen 11, 2011, 14:27:13 » |
|
V planu byly domaci tagliatelle s houbovym ragu. Z prace jsem odchazela v devet, domu dojela pred desatou, vycistila si zuby a sla spat. Buduju kapitalismus, no.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Říjen 11, 2011, 15:18:23 » |
|
Holčička má zase skoro čtyřicítku teplotu, takže dostává čaje a čerstvé hrozny, upekla jsem jí čerstvou tvarohovou žemlovku, snědla kousínek. Vývar s nudlemi je další chod pro maroda. Na večeři připravuji sekanou, ta asi bude spíš pro nás dospěláky. Nna zítřek mám namočený hrách na polívčičku. Doufám, že marodek zabere a sní aspoň něco z toho.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
schnytlik
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Říjen 11, 2011, 17:54:05 » |
|
Johanko, tak at je brzy lepe.
U nas segedin s knedlikem, akorat se mi ta bezlaktozova smetana zdrcla :-(
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Říjen 11, 2011, 18:23:20 » |
|
Johanko, tak at je brzy lepe.
U nas segedin s knedlikem, akorat se mi ta bezlaktozova smetana zdrcla :-(
Díky, Schnytli. Nakonec snědla akorát kousek jahodové dřeně. Společnost mi dělala moje maminka, která se vrátila z výletu po okolí města velice promrzlá a horká polívka i to ostatní jí přišlo vhod.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Říjen 11, 2011, 21:25:08 » |
|
Zbytek králíka jsem udělala na paprice a k němu hráškovou rýži. Už včera. Synek dietář pohrdl ohřívaným jídlem a ohřál si klobásu. To jsou okamžiky, kdy pochybuju o smyslu svého konání a vzpomínám na teorii relativity Ermy Bombeckové: Na tenhle svět jsem tě přivedla a můžu tě z něj kdykoliv zase sprovodit. Škvařím sádlo a vařím vývar, dosušila jsem další křížaly. A zdolala jsem právě s žehličkou dva koše prádla. V práci vrcholí "žňová sezóna" a jsem z telefonů a dalších opruzů tak osypaná, že se mi nechce vůbec nic.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #14 kdy: Říjen 11, 2011, 21:56:34 » |
|
...vzpomínám na teorii relativity Ermy Bombeckové: Na tenhle svět jsem tě přivedla a můžu tě z něj kdykoliv zase sprovodit.
Já odolala a doufám, že nebudu nikdy litovat Mládež kolem oběda odmítla vstát k jídlu, prý je brzo a ohřejí si to. Pozdě odpoledne následoval telefonát, jak si to mají ohřát. Poradila jsem jim, aby to snědli studené... K večeři jsme se domluvili na rizotu s liškami, koupila jsem Arborio, lišky, víno, máslo, parmezán a doma nikdo. Jestli čekají, že budu kuchtit po půlnoci, čeká je hluboké zklamání. Rizoto bude tudíž zítra k snídani na Moravě 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
|