Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 15:36:36 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: 1 2 3 [4]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Týden 10.10.-16.10.  (Přečteno 783 krát)
Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #45 kdy: Říjen 16, 2011, 15:59:30 »

My se stále ne a ne uzdravit, u mě začíná třetí kolo téhož onemocnění - co to dnes s těmi bacily je? Anebo s námi? Už je to hodně o nervy. Takže, obě děti doma, mezi klidněním jejich vzájemných půtek se snažím pracovat Škleb.
Naložili jsme a pekli vepřovou kýtu jako svíčkovou, omáčka byla čistě zeleninová se zakysanou smetanou. Místo knedlí rýže, protože letní zeštíhlení nás s manželem nenápadně opustilo. Vyzkoušela jsem třenou práškovou bábovku od Sandtnerky a ukázala se být docela dobrou - taková buchta na všednodenní snídani. Chce pravou vanilku a biocitron kvůli kůře. Právě přemýšlím, co spáchat příští týden a gulášovka, kterou vařila Abies  bude určitě horkým tipem.
Zaznamenáno
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #46 kdy: Říjen 16, 2011, 16:36:41 »

Bábí se zbláznila. Upekla búčkovou roládu.  Mrknutí V noci mě vzbudily křeče v břiše - prostě mi mastné nedělá dobře. Ale dobrota to byla, to joooo  Škleb

Takže dneska pěkně kupované rohíky (gumáky - ty jsou nej  Smích) a mrkvový salát.
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #47 kdy: Říjen 16, 2011, 16:45:43 »

Včera jsem se u vlaďky nehorázně přejedla kuřete s dýňovou kaší. A dneska jsem byla pozvaná na oběd, uvařily jsme s kamarádkou čevapčiči, k tomu brambory a okurkovo rajčatový salát. Kuchař, který měl původně uvařit nám, se nakonec oběd sotva dotkl, protože včera nezvážil míru alkoholu a už jen pohled na jídlo mu obrátil žaludek několikrát naruby. Ale nesl to statečně a každý jsme udělali něco.
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Johanka
Head chef

« Odpověď #48 kdy: Říjen 16, 2011, 16:50:06 »

Bábí se zbláznila. Upekla búčkovou roládu.  Mrknutí V noci mě vzbudily křeče v břiše - prostě mi mastné nedělá dobře. Ale dobrota to byla, to joooo  Škleb

Takže dneska pěkně kupované rohíky (gumáky - ty jsou nej  Smích) a mrkvový salát.
Jo Evi, tyhle tučné a kořeněné dobroty. Mám velmi útlou až éterickou kamarádku, která peče bůčkové rolády s česnekem naveliko. Ani jí z toho není zle, ani nepřibírá, taktéž její rodina..to jsou záhady. Mně by to asi přizabilo.
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #49 kdy: Říjen 17, 2011, 17:43:48 »

Moc jsem se k vaření nedostala. Ale jeden pozitivní efekt to má Úsměv Včera večer po práci jsem upekla kuře, k tomu bramborový knedlík (trvá to přesně 70 minut a ještě u toho stihnete probrat politickou situaci), a jak si všichni pochvalovali Smích
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Johanka
Head chef

« Odpověď #50 kdy: Říjen 17, 2011, 18:29:22 »

Moc jsem se k vaření nedostala. Ale jeden pozitivní efekt to má Úsměv Včera večer po práci jsem upekla kuře, k tomu bramborový knedlík (trvá to přesně 70 minut a ještě u toho stihnete probrat politickou situaci), a jak si všichni pochvalovali Smích
Pochvalovali si politickou situaci ?!?!
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #51 kdy: Říjen 17, 2011, 18:41:32 »

Pochvalovali si jídlo!!  Vyplazuji jazyk Bohužel se nedá to samé říct o politice..
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #52 kdy: Říjen 18, 2011, 09:44:52 »

Pochvalovali si jídlo!!  Vyplazuji jazyk Bohužel se nedá to samé říct o politice..
Politika je něco, co se zásadně chválí pouze v minulém čase. Líp už bylo Úsměv
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
marmota-b
Head chef

Bodů: 1316

Piju vodu z vodovoduMiluji škvarky.

« Odpověď #53 kdy: Říjen 18, 2011, 15:35:59 »

Jo Evi, tyhle tučné a kořeněné dobroty. Mám velmi útlou až éterickou kamarádku, která peče bůčkové rolády s česnekem naveliko. Ani jí z toho není zle, ani nepřibírá, taktéž její rodina..to jsou záhady. Mně by to asi přizabilo.

Já mám taky takovou kamarádku. Teda s bůčkovou roládou jsem ji ještě nepřistihla, ale jinak baští všelicos, a to ji přitom ve věku náctiletém učitelé podezřívali, že je anorektička - což pro mě, která jsem ji doma sledovala, co všechno zblajzne a s jakou chutí si jídlo připravuje, byla směšná představa. Před časem jsem jí nadělila Kuchařku pro dceru. Mrknutí

Bůčkovou roládu s česnekem bych sama asi nezvládla, ale takovou krkovici... V Pobaltí jsem si dávala takové děsně dobré estonské plátky vepřového, snad sušené, bylo to taky pěkně mastné, a jak jsme to poprvé koupili, táta povídal: "Hanička má maso a už se na něj usmívá," což docela vystihovalo můj duševní stav. Smích
Zaznamenáno
Stran: 1 2 3 [4]   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.074 sekund, 17 dotazů.