Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 15:41:03 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: 1 ... 8 9 [10]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Nejoblíbenější restaurace v Brně.  (Přečteno 38190 krát)
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #135 kdy: Srpen 22, 2011, 07:10:57 »

A mě zase nenadchla vůbec, protože když jsem tam byla, sedli jsme na zahrádce a paní servírka nám nepřinesla lístek. Když jsme ji o něj poprosili, řekla nám , že nabídka je přece na tabuli vevnitř a tvářila se, jako že si to tam máme jít přečíst. Tak jsem se zeptala, co by nám doporučila a ona že kofolu  Hněv kafe měli obstojný, ale za pocit, že jsem neschopnej blbec, mi teda nestálo.
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Zuska
Moderator
Head chef

Bodů: 1075

« Odpověď #136 kdy: Srpen 23, 2011, 19:46:16 »

Jo, s tím lístkem mě taky štvou docela dost, teď jsme to vyřešili tím, že jsme si sedli naproti té tabuli:)
Ale je to prý záměr a lístek vůbec mít neplánují, protože se snaží vařit čerstvě a několikrát za den to mění. A mají prý dodat tabule i na zahrádku a do patra. Ale teda taky si říkám, že to mohli udělat už před otevřením, dvě tabule by je snad nezruinovaly...

Každopádně já jsem byla unešena z jídla, to tam rozhodně má smysl vyzkoušet...
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

pooky

« Odpověď #137 kdy: Srpen 24, 2011, 06:25:15 »

My jsme tam byli jen na kafčo, nápojovej lístek by jim docela určitě neublížil.
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Zuska
Moderator
Head chef

« Odpověď #138 kdy: Srpen 24, 2011, 09:05:56 »

Nápojovej už mají:)
Zaznamenáno
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #139 kdy: Říjen 06, 2011, 17:06:27 »

Dnes po dceruščině promoci jsme byli na Šelepce, opět jsem si pochutnala a i ostatní chválili. Obsluha příjemná a nevtíravá, vázy na kytky dřív, než jsme si řekli. Já jsem měla králíka, kluci jehněčí, dceruška rumpsteak, babička bezmasý závin, jídlo bylo svělé.
Zaznamenáno
ovecka
Head chef

Peču si doma chleba

« Odpověď #140 kdy: Listopad 09, 2011, 14:37:45 »

Přišla jsem právě z oběda, byla jsem na Palacké U všech čertů. Není to hospoda na hóch akci, ale když budete pořebovat jít na dobré meníčko, zatím mi tam chutnalo všechno. Hospoda je rozdělená na kuřáckou a nekuřáckou část, v létě je tam ještě příjemná zahrádka. Denně tam vaří 3-4 meníčka a nemůžu tomu říct jinak než domácí kuchyně. Dnes jsem měla pórkovou polévku a francouzské brambory přelité kysanou smetanou. Bylo to výborně ochucené, dobře uvařené, na nic si to nehrálo a v bříšku jako v pokojíčku.
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

pooky

« Odpověď #141 kdy: Březen 06, 2012, 10:00:45 »

Na Veveří poměrně nově otevřeli bistrorestauraci Cattani (na Scuku se recenze objevila letos v lednu). Má spíš užší sortiment, vaří několik druhů těstovin a několik druhů omáček, které se dají libovolně kombinovat. Krom toho je na tabuli vypsaná denní nabídka (která je nejbohatší kolem poledního). Bistro je opravdu maličké a hádám, že přes obědy tam bude narváno, protože podnik se očividně zaměřuje na studenty (na rozdíl od ostatních podniků na Veveří) a ceny se pohybují v rozmezí brněnského obědového menu. To se naštěstí nijak neprojevuje na kvalitě jídla, masa v něm totiž najdete pomálu. V podvečer místo k sezení rozhodně najdete.

Za fettuccine con funghi se můžu zaručit, od kamarádky jsem ochutnala gnocchi se šalvějovým máslem, kterého bych potřebovala o trošku míň, ale chápu, že jiní zákazníci by se mohli cítit ošizení. Naposledy mě tam viděli jen v tom případě, že mě v dohledné době přejede šalina. I kdybych neměla v plánu večeřet, protože kafe mi tam taky chutnalo. 
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Zuska
Moderator
Head chef

« Odpověď #142 kdy: Březen 14, 2012, 21:51:59 »

Cattani je fajn. A kousek od něj je taky bistro Franz, které je taky fajn, i když dražší. A ještě nad ním je arabské a vegetariánské Kupé, a to je v poslední době můj oblíbenec na polední menu...Tolik doporučení z poslední doby:)

Jo a promoce jsem byla slavit do Hansena a měla jsem z toho dobrý pocit, to se taky dá doporučit (a to jsem tedy nikdy moc příznivcem nebyla).
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

pooky

« Odpověď #143 kdy: Březen 15, 2012, 09:27:32 »

Hansen je báječný, ale lidi se ho bojí, protože myslí, že to je snobárna. Ve skutečnosti ale dost výrazně hýbe brněnskou kulinářskou scénou a pořád organizuje nějaké ty trhy (v létě teda)
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
ovecka
Head chef

Peču si doma chleba

« Odpověď #144 kdy: Květen 15, 2012, 16:37:28 »

Po přestěhování jsme začali příležitostně chodit do restaurace Aura na meníčka, http://www.aurabrno.cz/. Je to nekuřácká restaurace, každý den je výběr ze šesti menu, polévka je vždycky bezmasá, jedno jídlo minimálně je vegetariánské. Mimo oběd mají normální jídelní lístek, nají se tam bez problémů masožrout i vegetarián. Prostředí je moc příjemné, obsluha taky, v době oběda tam kmitá asi šest holek a opravdu jim to odsejpá. Ještě jsem tam nejedla nic, co by mi nechutnalo a i návštěvy si je pochvalují. Dnes jsem tam například měla cibulačku a pečené plněné žampiony s bramborovou kaší a syrovou zeleninou.
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

pooky

« Odpověď #145 kdy: Květen 21, 2012, 10:31:32 »

Tak v Auře už dělají maso? Dřív to bejvala čistě vege restaurace. A taková.. já nevím, moc to zavánělo feng -shui Úsměv (což určitě nemá co dělat s jídlem, to bejvalo dobrý, i když studený)
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
ovecka
Head chef

Peču si doma chleba

« Odpověď #146 kdy: Květen 21, 2012, 11:19:55 »

Já jsem tam byla poprve před necelým měsícem, po přestěhování, doporučili mi ji známí. Jídelák je v procesu vývoje, dívala jsem se teď, že tam mají napsané jen drůbeží maso a při tom minulý týden, když jsme tam byli na večeři s dcerou a jejím přítelem, si on určitě dával vepřový stejk z krkovice s volským okem. Moc se mi líbí, že se tam nekouří.
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 8 9 [10]   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.038 sekund, 19 dotazů.