Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 19:40:16 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: 1 2 3 [4]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Týden 17.10.-23.10.2011  (Přečteno 908 krát)
KatyX
Sous chef

Bodů: 575

Piju vodu z vodovoduPeču skvělé rohlíky

« Odpověď #45 kdy: Říjen 22, 2011, 18:13:50 »

V pátek jsem vařila dušené kančí medailonky (sádlo, trocha cibule, pepř, nové koření, jalovec, špetka hřebíčku, na závěr lehce poprášené moukou  a podlité mlékem), k tomu jsem jen ohřála nějaké kupované rakouské knedlíky (ale slušné, žádné umělotiny, jen houska, vajíčko, uzené maso, petrželka, ...).

Dneska k obědu jsem udělala kostky z krůtích prsou podušené na cibuli, česneku a hořčici, k tomu byly vařené brambory. A mám zaděláno na Golden Semolina Torpedo podle Rose, dle postupu možno vytvarovat a nechat kynout přes noc v ledničce, takže je v plánu zítra čerstvě upečené k snídani.

A k zítřejšímu obědu budu dělat pomalu pečenou roládu z hovězího pupku (slanina, pepř, sůl a nic víc) s dušenou rýží, takhle udělané hovězí nám moooc chutná, mně snad dokonce i víc než steak.
Zaznamenáno
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1712

« Odpověď #46 kdy: Říjen 22, 2011, 19:45:43 »

K večeři rizoto s hovězím masem a na víně, zítra k obědu budou lasagne a k večeři hrášková polívka z pytlíku doladěná párkem a opečeným chlebem.
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #47 kdy: Říjen 22, 2011, 19:59:46 »

Dnes jsem k večeři uvařila guláš z hovězího zadního doplněného pikantní paprikovou uzenkou. Zvláště ctnostně jsem si připadala při zahušťování domácm chlebem Škleb. Teď je již sněden a zalit dobrým vínem. Jako sladká tečka po večeři posloužila obyčejná mramorovaná bábovka. Během dne  se ještě nějak stihl uvařit menší hrnec hrachovky a veliký vývaru. Jenom na slíbené brownies musí děti počkat, pochyběla vajíčka.
Děti nás dnes překvapily a dojaly nachystáním svačinky - vyrobily jednohubky se sýrem a rajčaty, ozdobené párátky s barevnými praporky, mrkvový salát a citronovou limonádu. Ke všemu přistupují hrozně vážně přepásány našimi velkými zástěrami a každý postup zapisují a zakreslují do notesu.
Zaznamenáno
marmota-b
Head chef

Bodů: 1316

Piju vodu z vodovoduMiluji škvarky.

« Odpověď #48 kdy: Říjen 22, 2011, 20:12:12 »

K večeři jsem si vyrobila jablečnou kaši/puding, okořeněnou trochou skořice a mletého zázvoru, s natrhanými kousky vdolku od včera. Je to dost syté, nechávám si k snídani (však jsem toho taky měla vrchovatě plný talíř). A je to děsně dobré. Vůbec ty nejjednodušší věci jsou často nejlepšejší. Smích
Zaznamenáno
KatyX
Sous chef

Bodů: 575

« Odpověď #49 kdy: Říjen 23, 2011, 09:52:40 »

Tak hlásím, že domácí chleba (golden semolina torpedo) k snídani není a nebude, někde se, ehm, stala chyba Kroutím očima a vyrobila jsem místo chleba nakysle chutnající cihlu, důkazy již byly odklizeny do odpadkového koše  Škleb a manžel cestou z kostela koupí nějaké pečivo v Albertu.
Podezřívám mouku, protože kdyby to jen nenakynulo, tak by to byla cihla, ale nebylo by to lehce divně cítit a nechutnalo nakysle. Fakt je, že jsme z téhle mouky už delší dobu nic nepekla, na čuch se zdála dobrá, ale nejspíš už byla žluklá  Hněv, takže její zbytek letěl tamtéž co ten chlebový nepodarek.

A v troubě už se zvolna peče ta rolka z hovězího pupku, tak snad nezprasím i tu Mrknutí.
Zaznamenáno
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #50 kdy: Říjen 23, 2011, 16:17:18 »

Pečené kuře se zeleninou u bábí. Dostali jsem výslužku - koláčky s drobenkou  Mrknutí Na takový malinký já bych nervy neměla, a to báb Mrknutí skoro nevidí  Škleb

Dneska steak z tuňáka a zeleninový bulgur. Pořád zápasím se právným načasováním. Vždycky by ještě na pánvi mohl minutu zůstat, nebo je naopak trochu moc.. Smutek

Zaznamenáno
Daniela S.
Head chef

Bodů: 1204

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #51 kdy: Říjen 23, 2011, 20:04:47 »

Predcasne jsme se vratili z dlouheho vikendu v Torine, v nedeli je vsude zavreno, tak jsem propatrala zasoby a udelala krehky kolac s marmeladou a focacciu s rajcaty. ("A to je cela vecere?")
Zaznamenáno
Johanka
Head chef

« Odpověď #52 kdy: Říjen 23, 2011, 20:45:06 »

Nedělní obědy pořád nemám vyřešené, dopoledne trávíme na bohoslužbě a tak nemůžu vařit. Vracíváme se kolem poledne zpravidla docela hladoví, takže už aby bylo něco na stůl - většinou zbytky z předchozího dne. Dnes tedy zaležený guláš a kupovaný knedlík, nebylo to špatné, ale nedělní oběd je v mých představách někde jinde. Později odpoledně jsme se ukonejšili jednoduchou verzí brownies, ale stejně pořád přemýšlím, jak tu neděli pojmout..řešíte někdo podobný problém? A jak jste úspěšné ve snaze zkombinovat nedělní program s vařením?
Zaznamenáno
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436

Bojkot špatných restauracíDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #53 kdy: Říjen 23, 2011, 21:06:57 »

Johanko, my máme kostel docela poránu, takže v tom problém nemám, ale od půl 10 do 11 učím. Takže nedelní oběd řeším tak, že dám něco do pekáče a peču - není to monónní, střídají se maso, ryby, i sekaná. No a přílohu řeším hned ráno. Dalo by se takhle i vepřo - knedlo, když si uděláš zelí v sobotu. Jinak u nás dnes k večeři hodně sýrů, pstruzi od včerejška a cuketa.
Zaznamenáno
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1712

« Odpověď #54 kdy: Říjen 23, 2011, 22:34:31 »

Nedělní obědy pořád nemám vyřešené, dopoledne trávíme na bohoslužbě a tak nemůžu vařit. Vracíváme se kolem poledne zpravidla docela hladoví, takže už aby bylo něco na stůl - většinou zbytky z předchozího dne. Dnes tedy zaležený guláš a kupovaný knedlík, nebylo to špatné, ale nedělní oběd je v mých představách někde jinde. Později odpoledně jsme se ukonejšili jednoduchou verzí brownies, ale stejně pořád přemýšlím, jak tu neděli pojmout..řešíte někdo podobný problém? A jak jste úspěšné ve snaze zkombinovat nedělní program s vařením?

Řešíme.
Buď vařím v sobotu 2 jídla, nebo vařím brzo ráno v neděli, anebo jsme pozvaní k někomu na oběd. Ale většinou vařím v sobotu 2 jídla - sobotní a nedělní, které se dá ohřívat.
Dřív jsem měla programovací troubu, tak jsem do ní ráno strčila předchystané maso a nastavila ji na čas, kdy jsme se vraceli domů. Takže jídlo bylo akorát k podávání.
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #55 kdy: Říjen 23, 2011, 23:02:16 »

Dnes jsem si vyzvedla prase, ale ranní vstávání po čtvrté mně docela zmohlo, tak jsem odpoledne prospala. Kromě porcování a balení do mrazáku jsem stihla akorát tak upéct chléb na zítra ke guláši, který si ale budu vařit až ráno, a usmažit hromadu řízků.

Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #56 kdy: Říjen 24, 2011, 00:11:50 »

Já jsem dnes poprve vařila z hovězího z českého angusa (plemeno aberdeen angus) přímo z farmy, vyzrálého a vakuovaného. Ráno jsem si alibisticky oloupala hromádku cibule, že udělám z toho asi 1,5 kg roštěnce roštěnky, ale byl tak krásný, že jsem překonala strach a naložila ho chvilku s čerstvě namletým pepřem a oliváčem na roastbeef. Dělala jsem ho zatím asi třikrát, ale nikdy se mi výsledek nezdál uspokojivým..... I když jsem nakoupené maso nechala odležet. Kroutím očima Roastbeef byl tentokrát skvělý, měkoučký, šťavnatý. S pečenými bramborami, salátem z pečené červené řepy, naloženými grilovanými paprikami a pro drsňáky s česnekovou jogurtovou pokecandou, a s pečenými zbytečně oloupanými cibulemi s máslem. Bylo nás k obědu šest a poslední tři tenké plátky dojel nastudeno skorozeť večer ke kafi místo buchty. Takže je to opravdu o mase. Ještě mám dva rib eye steaky a moc pěkný kousek zadního. A už se na ně doopravdy těším.
Koupila jsem si v bazaru za necelé dvě stovky elektrický nůž a měla jsem dnes velmi tenoučké plátky roastbeefu. Vyzkoušela jsem si ho jinde a moc se mi líbil. Ale syrový celer nepřefikne.... Škleb Na maso, které bych jinak zmasakrovala svým obyčejným nožem na drť, je skvělý.
Zaznamenáno
Alneka
Head chef

Bodů: 620

« Odpověď #57 kdy: Říjen 24, 2011, 09:55:04 »

Včera k večeři (po kačním víkendu na horách) palačinky s karamelizovaným ananasem a spoustou šlehačky. Velká mňamka  Úsměv
Zaznamenáno
Johanka
Head chef

« Odpověď #58 kdy: Říjen 24, 2011, 17:52:31 »

Řešíme.
Buď vařím v sobotu 2 jídla, nebo vařím brzo ráno v neděli, anebo jsme pozvaní k někomu na oběd. Ale většinou vařím v sobotu 2 jídla - sobotní a nedělní, které se dá ohřívat.
Dřív jsem měla programovací troubu, tak jsem do ní ráno strčila předchystané maso a nastavila ji na čas, kdy jsme se vraceli domů. Takže jídlo bylo akorát k podávání.
Vidíš, ta dvě jídla v sobotu, to je zajímavé. Programovací troubu nemáme a neděle ráno nepřipadá v úvahu, ale tou sobotou se asi inspiruju, Abies.
Zaznamenáno
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041

« Odpověď #59 kdy: Říjen 24, 2011, 21:03:05 »

Co je na dýňové kaši zajímavého? 

Asi ta dýně Úsměv
Zaznamenáno

Stran: 1 2 3 [4]   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.093 sekund, 19 dotazů.