Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 19:41:02 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1] 2 3 4   Dolů
Tisk
Autor Téma: Týden 24. 10. - 30. 10.  (Přečteno 752 krát)
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1712

« kdy: Říjen 24, 2011, 12:36:45 »

Nový týden, co bude k obědu nebo k večeři?
(Odvážila jsem se založit nové vlákno.)
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #1 kdy: Říjen 24, 2011, 18:30:36 »

Dobře ses odvážila Úsměv Děti se včera dívaly na Ratatouille. Hádejte, co chtějí dneska k večeři? Včera mi došlo úplně všechno, zůstaly mi jen těstoviny, kyselé zelí a mrazák plný masa. Tak jsem si musela sjet pro zeleninu. S mrazákem plným masa neumím vařit. Nemám zeleninu, nemám inspiraci. A to tam u toho masa je i mrkev, petržel, hrášek a dýně. Ale zas jsem do konce týdne nějak zasekaná, na to ještě dojde. (A to nic nedělám, co teprve až budu chodit do práce.) K dnešní ratatouille bude včerejší  (rozuměj včera ulovený) kapr.
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041

« Odpověď #2 kdy: Říjen 24, 2011, 21:02:21 »

(Odvážila jsem se založit nové vlákno.)

Díky za odvahu.
Podzim je studený, brrrrr, v troubě je hokkaido s cibulí, kořením a čeká na ně ještě sýr a rajčata naložená v oleji. A samozřejmě já, bo mám hlad Úsměv
Zaznamenáno

Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #3 kdy: Říjen 25, 2011, 09:18:01 »

Zkusila jsem odpověď, ale nějak se mi neposlala..
Tak ještě jednou rychle.
Dnes budu dělat jablečnou žemlovku, polévek máme v mrazáku přebytky. Chystáme se na chalupu, balím a snažím se trošku uklidit, večer mají přijít známí. Dcera se chystá na víkendový pobyt s dětmi, napeču jí brownies, když už jsme v té čokoládě, alespoň dvojnásobnou dávku.
Teď už musím vážně letět, tak papa vespolek.
Zaznamenáno
Daniela S.
Head chef

Bodů: 1204

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #4 kdy: Říjen 25, 2011, 10:59:28 »

I u nas prsi a je lezavo. Vidim to na kruti stehno pecene v hlinenem pekacku a bramborovy dort.
Zaznamenáno
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #5 kdy: Říjen 25, 2011, 12:53:02 »

I u nas prsi a je lezavo. Vidim to na kruti stehno pecene v hlinenem pekacku a bramborovy dort.

Páni, bramborový dort, jak ho děláš? Jako tortilu (vrstvy brambor) nebo bramborové těsto?  Mrknutí

Sychro nevlídno. Včera zažehnáno pálivýma nudlema se zeleninou a tofu. Dala jsem tam JEDNU chilli papričku a pusa mě pálí ještě dneska.  Škleb Budu se muset v zelinářství zeptat, co to bylo za odrůdu. Taková malinká mrška to byla!

Dneska si proto spravím chuť - jdeme do restaurace na mexické speciality. Burritos, quesadilla's, tacos... Každá si objednáme něco a pak začne hostina  Škleb

Zaznamenáno
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1712

« Odpověď #6 kdy: Říjen 25, 2011, 14:02:52 »

K večeři jsem upekla chleba, má dost černou spodní kůrku, musím to příště ještě vychytat. A nakoupit si mouku, protože mi strašně rychle dochází.
Kvásek mám teď v lednici, napadá mě, jestli by šel oživit zmrazený, nevíte?
Dál tam mám hokaidovou polívku -  uvařenou k obědu a omylem nepodanou na stůl.
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
Daniela S.
Head chef

Bodů: 1204

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #7 kdy: Říjen 25, 2011, 17:02:42 »

Páni, bramborový dort, jak ho děláš? Jako tortilu (vrstvy brambor) nebo bramborové těsto? 

Syrove brambory nakrouham na platky a vrstvim do dortove formy (vymaslovane, vystrouhankovane) spolu s tim, co dum dal. Na zaver dodam syr/smetanu, je-li.
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #8 kdy: Říjen 25, 2011, 19:05:07 »

Na mně asi vážně leze ten zimní spánek  Kroutím očima Ráno jsem upekla chléb, pak nějaké pochůzky a po návratu se mi kromě spánku nic nechtělo. A to jsem si plánovala tolik věcí... K večeři flammkuchen, těsto bylo v lednici, tak s tím práce nebyla a nejspíš si teď pustím pohádku a zalehnu.
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #9 kdy: Říjen 25, 2011, 19:30:11 »

Abies, mělo by to jít. Taky se dá kvásek usušit. Normálně řídký hladový kvásek se prý dá rozetřít na papír na plech a nechat při pokojové teplotě sušit. Asi to vyzkouším, abych měla v záloze, až si ho příště zabiju.
My byli dneska u zubaře. Za úspěch považuju, že neodcházím s rozpisem na příští tři měsíce, ale i tak mě bolí spravený zub a nechce se mi vařit. Takže gnocchi z mrazáku lemrounsky posypané mákem a cukrem. A zítra se bude sushit Úsměv
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Merlin
Administrator
Head chef

Bodů: 1736

« Odpověď #10 kdy: Říjen 25, 2011, 20:09:32 »

cukrem krystalovým ...
Zaznamenáno

Autobusová zastávka (stanice) je místo, kde zastavuje autobus. Železniční stanice je místo, kde zastavuje vlak. Na svém stole mám pracovní stanici...
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #11 kdy: Říjen 25, 2011, 20:12:25 »

Smích  Smích  Smích vážně bych nechtěla mít takového bonzáka na fóru  Valím oči! Super!

Že by zítra sushi den? mám uzeného lososa, avokádo a vše ostatní, dokonce i volno  Mrknutí
O sušení a mrazení kvásku jsem jenom četla, zkoušel to někdo?
« Poslední změna: Říjen 25, 2011, 20:18:35 od Daniela » Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #12 kdy: Říjen 25, 2011, 20:44:06 »

Kvásek mrazí můj kamarád - dostal ho ode mne asi před třemi roky a protože odjíždí dvakrát do roka pracovat na několik měsíců do ciziny, kvásek si mrazí a posléze ho resuscituje.
Zaznamenáno
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #13 kdy: Říjen 25, 2011, 21:28:34 »

Dnes mám den debil.... Na cokoliv jsem sáhla, to se poondilo, nakonec jsem prchla z práce "už" ve čtvrt na šest a od té doby tady hniju. Jsem doma sama, manžel je na Slovensku a synek přijde až kolem půlnoci. Tak si tu povídám s andulkama a s roztouženou činčilou. Na rozdíl od nepodařených počinů dnešního dne se mi večerní bramboračka mimořádně povedla. Víc riskovat radši nebudu. Po minulém týdnu, kdy jsem pracovala převážně v zimě, mě rozbolely staré bolístky (hlavně sviňák tenisový loket, takže mi v noci mrtví ruka), a padla na mě únava a sebelítost. Navíc jsem se dneska na alergologii dozvěděla, že bych neměla pít kravské mléko, z čehož jsem naprosto odvázaná. Bez mléka se minu, piju asi půl deci denně ráno v kafi, jinak moje tělo si už dávno řeklo a na syrové mléko prostě nemám chuť. No ale sýry, to by pro mě byla dost trága. Uvidíme.
Zaznamenáno
olu
Junior sous chef

Bodů: 381

Piju vodu z vodovodu

« Odpověď #14 kdy: Říjen 25, 2011, 21:29:18 »

Já už začala zase vařit troška zimně. Milý přijel na víkend a jedl si jako král (teda, on by určitě nezapomněl dodat, že si to nejdřív musel taky uvařit - je to zlatíčko, pomáhá s vařením, pochválí, jak je to dobré a ještě nádobí umyje!), v pátek zbytek hovězího na pšeničném pivě (nádherně rozleželé), sobota králík na hořčici podle webu  Apetitu s rýží (stehna jsem vyškemrala na babičce a bylo to moje první vlastnoruční králičí a naprosto rozdupalo dřívější averzi vůči tomuto masu), neděle rissoto s přemírou hub a taky rybízový ořechový koláč podle Cataliny. Včera babička upekla pstroužky, instruovala jsem ji pouze je trochu popatlat rozsekanýma bylinkama s česnekem, iniciativně do pekáče přihodila pár posledních rajčat... No bomba. Zato zbytek pracovního týdne bude stát za prd... (kdeže je moje dietní předsevzetí, že poslední jídlo nejpozději v šest. S velkou snahou v šest dojdu domů a pokud nechci celý den přežívat na pečivu, hold večeřím až v sedm. Samozřejmě vydatně, doháním, na co není čas přes den. Achjo).
Zaznamenáno

kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
Stran: [1] 2 3 4   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.049 sekund, 19 dotazů.