Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 19:42:09 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1] 2 3   Dolů
Tisk
Autor Téma: Týden 31.10.-6.11.  (Přečteno 754 krát)
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041

« kdy: Říjen 30, 2011, 16:10:33 »

První listopadový. Dušičkový. Možná sychravý, možná slunečný, uvidíme. A co na nás koukne z talíře?
Zaznamenáno

Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #1 kdy: Říjen 31, 2011, 20:41:18 »

Nějak se nám do toho nového týdne nechce Úsměv.
Dnešní den byl hektický, ve znamení praní, potěmkinského úklidu a nákupu všeho možného, včetně chryzantém na hřbitov. Vaření se tedy velice smrsklo. Teď večer jsme konečně zapálili pár svíček a dali si večeři, vepřovou pečeni od včerejška. K obědu jsem kromě polévky udělala jen sendviče, variace na Reuben. Jen dětem se zelí dávat nesmělo. V troubě mám právě teď buchtu kefírku, aby byla na zítřejší snídani.
Zaznamenáno
KatyX
Sous chef

Bodů: 575

Piju vodu z vodovoduPeču skvělé rohlíky

« Odpověď #2 kdy: Říjen 31, 2011, 22:07:18 »

Zítra ještě dojím zbytky z víkendu - brokolicovou polívku. A asi se vrhnu na sovičkové sušenky, pokud tedy seženu ty kešu na zobáčky a něco na očička.
A pak ještě musím nutně vymyslet něco z masa na středu k večeři, když už má manžel ty narozeniny Mrknutí.
« Poslední změna: Říjen 31, 2011, 22:13:41 od KatyX » Zaznamenáno
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #3 kdy: Říjen 31, 2011, 23:01:01 »

Zahájeno rybou zapečenou se špenátem a bramborama.
Zaznamenáno
Daniela S.
Head chef

Bodů: 1204

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #4 kdy: Říjen 31, 2011, 23:22:56 »

Obed jsem prosvihla nakupama, odbyla jsem se hrozny. K veceri focaccia se sunkou, hody budou zitra (mame svatek, volno a hosty). Behem prace jsem nachystala spezzatino (necojakogulas) na zitra, cantucci a hrusky ve vine. K tomu bude polenta, nejmladsi host bramborovou kasi. Jako prvni chod dodaji hoste dyni k opeceni se spekem.
Zatimco se pekla focaccia, ostrihala jsem si vlasy a vzpomnela na Danielu, ktera behem kynuti testa vykachlickuje koupelnu.
Zaznamenáno
Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #5 kdy: Listopad 01, 2011, 09:21:38 »

V poledne to bude vývar s játrovými noky a nudlemi. Taky doufám, že se zbavím zbytků od předvčerejška, ta mikrosoustíčka v krabičkách jsou k zešílení. Leda bych je vyhodila, ale pak si vzpomenu na články a zprávy o tom, kde všude mají hlad a odkládám vyhazov zbytků až po nejzažší únosnou mez.
K večeři bude fazolka na smetaně, brambory a sekaná s pikantní klobáskou uvnitř. Namočila jsem proti svým zvykům dělat sekanou čistě z masa housky do mléka a jako vhodnou instrukci před činem si asi přečtu varovnou stať Roberta Fulghuma o domácí sekané, neb mám dnes silné pokušení nacpat tam všecko možné. Refrén dětské písně z dotyčné povídky tuším zní " nechceme jíst sekanou, sekaná je dobrá tak pro kozu s prasetem..", nebo hodně podobně. Tak bacha.
Zaznamenáno
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #6 kdy: Listopad 01, 2011, 11:57:28 »

No ale Fulghum tam píše o zahušťování sekané moc pěkně, myslím že končí tím, že by tam šlo snad dát i bláto Škleb
Zaznamenáno
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #7 kdy: Listopad 01, 2011, 13:02:41 »

Já tam mám taky ještě mističku zelí a mám podezření, že po minulém zelno-zelném týdnu už o ni nikdo nebude stát. Leda bych si koupila listové těsto (opět jsem lemra a nechce se mi ho dělat) a udělala jakože burek. To by jeden byl se zelím a dva tři s něčím jiným a pak by to možná bylo snesitelné. V nějaké kavárně jsem okukovala závin s cibulí a olivami. To by se dalo zkusit i doma... No uvidíme. Masožravce včerejší zeleninová polévka (s vývarem! jinak mrkev, petržel, řapíkatý celer, pórek, kroupy, quinoa) úplně neuspokojila a zeleniny bylo, že by polévky bylo na tři dny. Takže druhá půlka zeleniny se dneska peče s hovězím a ještě si rozmyslím, jestli k tomu budou šťouchačky nebo nastavovaná kaše. Všímáte si, že tenhle týden mám chuť na kroupy Úsměv
Sovičkové sušenky jsou krásné, ty musím taky upéct. Děti chtěly netopýří muffiny (do čokoládových muffinů zapícháte nastojato čokoládová křídla a bílou polevou uděláte očička a tesáky), ale nějak pořád nemám to správné množství čokolády. Zato na sovičky by to bylo akorát.
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #8 kdy: Listopad 01, 2011, 16:49:43 »

Peču naprosto nesezónní malinový dort. K narozeninám, co už dát kuchaři  Kroutím očima
Zedníkům k obědu smažený sýr, který napůl vytekl, ale o 100% lepší než ten, co jsem jedla (spíš nejedla) včera v restauraci, kde pracuji. Prý hermelín  Kroutím očima Tvrdé jako podešev a brambory byly cítit. Ale jelikož se s těmi lidmi vidím každý den, zbaběle jsem to jenom nesnědla a nestěžovala si. Ale už tam víc nepůjdu...
K večeři hrachovka s opečeným uzeným a toustíky z právě upečených housek. Jsou sice skvělé i bez opečení, ale k hrachovce mi to pasuje nějak víc takhle.
Jinak funguji jak řidič, podavač a nákupce zapomenutých věcí, nezbytných k dostavbě mého pokoje. Kdybych si jej dělal sama, tak se do něj stěhuji ke svým padesátinám, takže frflání si nechávám pro sebe  Valím oči! Super!
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
KatyX
Sous chef

Bodů: 575

« Odpověď #9 kdy: Listopad 01, 2011, 22:37:35 »

Tak a tady je ten soví útok  Škleb
« Poslední změna: Listopad 01, 2011, 22:42:50 od KatyX » Zaznamenáno
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #10 kdy: Listopad 02, 2011, 08:55:45 »

Ty jsou krásný! Kešu jsem sehnala, čokoládové kolečka na očička jsem chtěla vynechat, ale teď abych šla ještě pro lentilky. Vypadají fakt dobře.
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Andule
Head chef

Bodů: 1130

Políbená na prvního máje

« Odpověď #11 kdy: Listopad 02, 2011, 09:45:57 »

sovičky jsou suprový Smích
Zaznamenáno

Vařit se musí s láskou...
Alneka
Head chef

Bodů: 620

« Odpověď #12 kdy: Listopad 02, 2011, 10:13:39 »

Já chci taky sovičkyyyy!! Protože ale u nás doma neprojde nic, co se musí zdobit, aby to bylo podobné zvířátkům, vynechám lentilky a budu se tvářit, že tak šišaté je to omylem  Škleb

Dneska se dojí srnčí na brusinkách, krásně se to rozleželo a masíčko je snad ještě lepší. Mělo být už včera, bohužel jsem si ale vzpomněla na rozhovor s drahým, kde jsme vzali srnčí nohu, "To je zlomená noha Bambího maminky!", a tak mě včera přešla chuť.
« Poslední změna: Listopad 02, 2011, 10:16:04 od Alneka » Zaznamenáno
schnytlik
Head chef

Bodů: 1414

« Odpověď #13 kdy: Listopad 02, 2011, 11:27:57 »

Vcera jsme meli jehneci kytu na cesneku a brambor, dnes bude zbytek masa se salatem. Je u nas podezrele teplo....
Zaznamenáno
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #14 kdy: Listopad 02, 2011, 13:22:05 »

Já chci taky sovičkyyyy!! Protože ale u nás doma neprojde nic, co se musí zdobit, aby to bylo podobné zvířátkům, vynechám lentilky a budu se tvářit, že tak šišaté je to omylem  Škleb

Dneska se dojí srnčí na brusinkách, krásně se to rozleželo a masíčko je snad ještě lepší. Mělo být už včera, bohužel jsem si ale vzpomněla na rozhovor s drahým, kde jsme vzali srnčí nohu, "To je zlomená noha Bambího maminky!", a tak mě včera přešla chuť.
Spíš ulomená noha, ne?  Valím oči! Super!
Zaznamenáno
Stran: [1] 2 3   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.054 sekund, 19 dotazů.