Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 19:45:35 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1] 2   Dolů
Tisk
Autor Téma: Týden 7.11.-13.11.2011  (Přečteno 419 krát)
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« kdy: Listopad 07, 2011, 21:06:33 »

Bude Martina, ale letos nejspíš na koni nepřijede. Husu si ale můžeme dát Úsměv Co ještě kromě ní?
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #1 kdy: Listopad 07, 2011, 21:18:07 »

No jo, Martin, úplně mi unikl. Díky za připomenutí, hned rodinu vyzpovídám ohledně požadavků na husu. Dneska jsme večeřeli kuřecí plátky na houbách lipůvkách, k tomu zeleniový salát a rýži. Protože váze došly baterky, jsem odkázaná na hrnkové buchty a tak jsme pekli litý perník. Děti si upekly  - ještě než váha vypověděla nadobro - toustový chleba podle Cuketky, každý měl svoji cihličku hezky podle návodu vytvarovanou a vypnutou.
Zaznamenáno
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #2 kdy: Listopad 08, 2011, 14:16:01 »

Martina se děsím, protože v pátek peču chleba. Když budu od rána kmitat kolem trouby a odpoledne mám stihnout ještě nějaké bylinkaření, na husu to určitě nevypadá. Ale to teda asi v pátek stejně nevypadá a o víkendu jedeme k rodičům. Tam by husa být mohla.
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Alneka
Head chef

Bodů: 620

Piju vodu z vodovoduPeču skvělé rohlíky

« Odpověď #3 kdy: Listopad 08, 2011, 14:28:54 »

Na husu se asi vydáme ven, pokud by byla doma, musím sehnat pekáč. Večeři obstarává losos v různých variacích, neboť v Ikee je za hubičku. Dneska ve formě bílé polévky s koprem a bramborem.
Zaznamenáno
schnytlik
Head chef

Bodů: 1414

« Odpověď #4 kdy: Listopad 08, 2011, 15:00:08 »

U nas husa bude, i s kastanovou polevkou.

Vcera byl k veceri cokoladovy pidink, nikdo nic jineho nechtel jist   Kroutím očima Dnes je zkusim nalakat na lososa s mrkvi, brambory si dam akorat ja.
Zaznamenáno
Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #5 kdy: Listopad 08, 2011, 15:55:51 »

Touha po huse je mezi mými nejbližšími bližními na nule. Manžel bručel cosi o zbytečných kilech navrch, takže se letos neobtěžuji. Dnes jsem do foroty připravila velký hrnec pečených fazolí vegetariánských, inspirovaných Flo, a chystám se na jablkový litý koláč s mandlovo-skořicovou drobenkou. Večeřet budeme včerejší plátky na houbách, jako příloha těstoviny.
Zaznamenáno
Farinam
Chef de partie

Bodů: 347

« Odpověď #6 kdy: Listopad 08, 2011, 17:59:08 »

K obědu jsme měli drožďovou polévku a rýži se slepicí (od tchýně), k večeři bude svíčková s karlovarským knedlíkem. Možná kuskus s brokolicovou omáčkou (podle množství svíčkové).
Zaznamenáno
olu
Junior sous chef

Bodů: 381

Piju vodu z vodovodu

« Odpověď #7 kdy: Listopad 08, 2011, 19:19:59 »

Tak myslím, že husa nehrozí. Včera jsem udělala kuřecí na thajském karí, frkla jsem do toho pár lžiček tučného jogurtu, k tomu rýže, no lahoda, jak jsem jednu dobu ujížděla na těstovinách, teď bych jen rýžovala. A protože na mě cosik leze, vytáhla jsem z mrazáku maliny od babičky:-)
Zaznamenáno

kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #8 kdy: Listopad 08, 2011, 22:06:35 »

Teda tady se chystá hotové obžerství  Škleb

Kapustičky od bábí skončily v kořeněné omáčce s červenou čočkou a tofu. A dneska podle Vlaďky se šťouchanýma bramborama a hovězím na zázvoru. Mňam - neznáte dezert s kapustičkama?  Smích Mrknutí

Joo, a taky jsem vyzkoušela makové pagáče z minulého Apetitu. Nic moc teda... příště mák upotřebím do makovníku Škleb
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #9 kdy: Listopad 09, 2011, 11:55:38 »

Taky hlásím husu, pořádáme větší akci s kolegy, slezeme se v Mazaném andělu. Jako předkrm mají husí játra, jako hlavní jídlo pak husu s červeným zelím s jablky, bílým zelím s hrozny a variací knedlíků (můžete si vybrat, jestli stehno, prsa nebo celou kachnu) a zákusek je tvarohový koláč s marmeládou, obojí prý domácí. No žádné velké parádičky, ale snad to bude dobré.  Tento týden nevařím, skoro nejsem doma.
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Farinam
Chef de partie

Bodů: 347

« Odpověď #10 kdy: Listopad 09, 2011, 12:36:31 »

Tak jsem dostala instrukce co nejvíce vyklidit lednici, ve čtvrtek soused uvaří pivo a potřebuje ho někam dát rozležet (máme v současnosti zapnuté 2 lednice, jedna je jejich stará). Takže musím dnes upéct koláče, mám tam tvaroh, mák, načatá povidla. Do toho se mi na zahradě válí velikánská dýně, pro začátek to vidím na polévku, pak se uvidí.
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #11 kdy: Listopad 09, 2011, 20:20:17 »

Na vaření piva mně tady taky někdo lákal, skončila jsem pouze u zázvorového Úsměv Na to mám prostory a je to fakt dobré.
Odešli zedníci, odešla návštěva a mně zůstala zprasená kuchyně a prázdné hrnce. Večer ještě zapeču pletýnky s čedarem, který se objevil v Lidlu a je překvapivě vyzrálý, kromě toho jsou tam teď i mandlové lupínky a mandlovou mouku, pokud by někdo měl v plánu makronky nebo mandlový dort. Vše za příjemné peníze (měli by mi platit za reklamu  Valím oči! Super!)
Zaznamenáno

Diderot
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #12 kdy: Listopad 09, 2011, 20:56:07 »

Losos, mandlová mouka... Já tady budu plakat a naříkat. Aspoň pro toho lososa se musím dostat.
Pivo u nás taky ještě neproběhlo, neboj Úsměv
A dneska jsem se inspirovala sama a zapekla jsem těstoviny s kapustičkami a uzeným. Krom toho uzená polévka do mrazáku, jako dezert jenom granátové jablko s jogurtem a medem. Koláče máme ještě zbytek jogurtového (opět na vlně tenký piškot, jogurt se želatinou, poslední variace s bílou čokoládou).
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #13 kdy: Listopad 10, 2011, 22:19:55 »

Pivo u nás taky ještě neproběhlo, neboj Úsměv

Pořád je v plánu?  Šok
Zítra je Martina, ani nevím, jestli je syn doma nebo někde v zahraničí - taková jsem já matka  Kroutím očima A jelikož budu v práci, uvařím ránou houbovou polévku a to bude muset stačit. Jestli pojedu ráno pro dceru, tak možná upatlám další mrkvové šátečky, včera zmizeli ještě za tepla, ani jsem nestačila ochutnat. Na tu hodinku do postele se neoplatí a vstávat 2x se mi ani trochu nechce...
Zaznamenáno

Diderot
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041

« Odpověď #14 kdy: Listopad 11, 2011, 20:26:12 »

Já nehusím, tedy vlastně jo, ale jen husí kůží ze zimy. Takže polévka, vroucí, drůbeží kaldoun. Zahřeje, zasytí a zachutná.
Zaznamenáno

Stran: [1] 2   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.049 sekund, 19 dotazů.