|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #15 kdy: Listopad 11, 2011, 22:10:52 » |
|
Udělala jsem kotel kulajdy, ale omylem, pže jsem zapomněla na Archimedův zákon a brambory a šlehačka a vejce rapidně zvýšily obsah hrnce, takže dojídáme ještě dnes Taky jsem likvidovala bazalku, co mám na parapetu už od léta. Padla za vlast do pesta a rajčatových špaget s grand moravií. Čest její památce 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
KatyX
Sous chef

Bodů: 575
|
 |
« Odpověď #16 kdy: Listopad 11, 2011, 22:36:55 » |
|
Zítra k obědu bude drůbeží vývar (z kuřecích krků, odřezků a drůbků z husy) s játrovými knedlíčky, pečená husa (už je v troubě, do rána bude v podstatě bez práce akorát, jen dodělat kůži dokřupava), kynuté houskové knedlíky a podušené kysané zelí. A k tomu pivo, teda za předpokladu, že nějaké zítra dopoledne v pivotéce koupíme. A odpoledne ke kafi budou martinské rohlíčky plněné jablečno-hruškovými povidly.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #17 kdy: Listopad 12, 2011, 18:41:00 » |
|
Dnes jsem uvařila hrnčisko bramboračky s hříbky a smetanou, naložila řízky na zítřek do citronové a limetové šťávy a právě vymýšlím nějakou večeři. Taky vymýšlím buchtu, v minulých dnech jsme měli proklatě rychlý litý jablečný koláč a proklatě rychlé tvarohové řezy. Jablíčka v županu by mohla být to pravé.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #18 kdy: Listopad 13, 2011, 13:14:27 » |
|
Včera jsem pekla lososa na cuketách s koprem a musím říct, že to fakt bodlo. A teď mám díky vám chuť na nějakou polívku.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #19 kdy: Listopad 13, 2011, 15:32:26 » |
|
Jablíčka v županu by mohla být to pravé.
Proklatě rychlé jablíčka?  Smekám klobouk před všemi, co vaří s dětmi. Moje vaření s Peťkom se skládá z uklízení, vaření s uklízením, uklízení a očistu dítěte. To vaření se tam nějak ztrácí... Udělala jsem si radost a koupila si pár nových hrnců. Zapojila jsem je naplno do Martinského šílení, i když trochu podvádím - husa ani kachna není a než běhat po obchodech, tak falšuji kuřata. Efča by husu beztak nejedla. Vynahrazuji to přílohou, zelí jenom jedno červené, ale k tomu lokše, bramborový a kynutý knedlík. A polévka z vepřových kostí s haluškami. Nad sladkým zatím jenom přemýšlím. Jo a ještě bude chléb a housky, ty musí vystačit na 4 dny, než budu zase doma 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #20 kdy: Listopad 13, 2011, 16:16:27 » |
|
Proklatě rychlé jablíčka?  Smekám klobouk před všemi, co vaří s dětmi. Moje vaření s Peťkom se skládá z uklízení, vaření s uklízením, uklízení a očistu dítěte. To vaření se tam nějak ztrácí... Udělala jsem si radost a koupila si pár nových hrnců. Zapojila jsem je naplno do Martinského šílení, i když trochu podvádím - husa ani kachna není a než běhat po obchodech, tak falšuji kuřata. Efča by husu beztak nejedla. Vynahrazuji to přílohou, zelí jenom jedno červené, ale k tomu lokše, bramborový a kynutý knedlík. A polévka z vepřových kostí s haluškami. Nad sladkým zatím jenom přemýšlím. Jo a ještě bude chléb a housky, ty musí vystačit na 4 dny, než budu zase doma  Proč by nejedla husu? Jednou za rok se to smí, ne?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #21 kdy: Listopad 13, 2011, 16:33:00 » |
|
Efča by husu beztak nejedla...
Proč by nejedla husu? Jednou za rok se to smí, ne? Ona to nejí, protože jí to nechutná. Ani krůtu a kachnu, pouze kuře a nějaké vepřové. Je to děsně omezující, ale nedokážu ji z těch předsudků dostat 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #22 kdy: Listopad 13, 2011, 17:37:11 » |
|
U nás taky nebyla husa ani kačenka, vrátila jsem se z dost únavné třídenní akce tak pozdě, že už jsem žádnou nesehnala a v takovém stavu, že se mi ani nechtělo. Upekla jsem kuře a la kachna, na sádle a špeku s kmínem, s dušenou smetanovou dýní a kynutým knedlíkem. Včera jako poslední, co jsem ještě stihla, jsem upekla hruškový koláč s ořechovým krémem a dala vařit vývar. Dnes mezi četnými pračkami a dalším úklidem peču ještě martinské rohlíčky s povidlím. A nějak mi dochází záruka či co.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #23 kdy: Listopad 13, 2011, 22:35:37 » |
|
Žádná martinská husa, ale svíčková! Ale rohlíčky byly, to jo 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #24 kdy: Listopad 14, 2011, 10:28:36 » |
|
Proklatě rychlé jablíčka?  Smekám klobouk před všemi, co vaří s dětmi. Moje vaření s Peťkom se skládá z uklízení, vaření s uklízením, uklízení a očistu dítěte. To vaření se tam nějak ztrácí... Jablíčka neplánuju proklatě rychlá, ale poctivá v máslovém těstě podle Sandtnerky. A furt ještě jsem se nezmohla. Vaření s dětmi taky zvládám jenom občasně, rozhodně to není standard.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Farinam
Chef de partie

Bodů: 347
|
 |
« Odpověď #25 kdy: Listopad 14, 2011, 12:00:25 » |
|
Nebylo to sice na Martina, ale k nedělnímu obědu a nebyla to husa, ale kacha. S knedlíkem a červeným zelím. Droždí do knedlíků jsem dala trochu nepoměrně, takže velikost jednoho plátku knedlíku mi zakryla dlaň i s prsty, ale v očích strávníků (tchýně-tchán) jsem zase o něco výše 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|