Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 19:47:30 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: 1 2 [3]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Týden 14.11. - 20.11.  (Přečteno 640 krát)
Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #30 kdy: Listopad 19, 2011, 15:02:54 »

Zvířátko se v kuchyni chová slušně, máme kočičku. Občas hupne na linku a chce vodu přímo z kohoutku, ale našeho jídla si až na výjimky, které si pamatujeme a hlídáme, nevšímá.. Mezi ty patří krémové sýry, paštiky, ryba a kdovíproč piškot, který nežere, ale ráda jej olíže. Občas hupne i na stůl, aby se podívala, co jíme, ale to je z její strany společenská záležitost. Je zpravidla vyhozena, uražena a nějaký čas to pak nezkouší.
Dnes peču vykostěná kuřecí stehna a pokrájenou šunkovou klobásu na adžice, česneku a tymiánu. Bude s rýží, je to takový rychlooběd mezi jinou prací. Plánuju polévku kapustovou, a nějakou buchtu, zřejmě štrůdl z pivního těsta, nebo křehké jablkové řezy. Rodinka buchtu neviděla týden, pečeme furt ty bagety.
Zaznamenáno
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436

Bojkot špatných restauracíDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #31 kdy: Listopad 19, 2011, 15:54:48 »

My jsme sami dva, Tom si objednal bramboráky, tak bude cmunda po kaplicku. Musí se okoštovat zelí. Dopoledne jsme byli v Táboře a dieta nedieta jsem si dala taaaak dobrý zákusek.. K obědu králík se špenátem. Prý musíme posílat děti pryč častěji Úsměv.
Zaznamenáno
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #32 kdy: Listopad 19, 2011, 21:37:35 »

Naše hladové a podvýživené psisko mi z batohu vytáhlo žvýkačky v takovém tom uzavíratelném sáčku. Naštěstí to dobře dopadlo - byť nevím, kolik kusů stihla sníst, zdravotní následky to nezanechalo.
Možná chtěl jen dělat bubliny.... To oni jsou všichni, chudáčci, hladoví a podvyživení  Mrknutí Když tak koukám na Bailu a její blýskavý zrzavý kožich a dokonalé tělesné tvary, říkám si, jestli nemám přestat vařit a začít zobat granule s lososem.....  Škleb
Zaznamenáno
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #33 kdy: Listopad 19, 2011, 22:31:06 »

Dopoledne jsme byli v Táboře a dieta nedieta jsem si dala taaaak dobrý zákusek.. K obědu králík se špenátem. Prý musíme posílat děti pryč častěji Úsměv.

Kecko, měla jsi dát echo, mohly jsme se sejít, a ukázala bych ti super místa spojený s jídlem  Mrknutí btw: kde sis dala zákusek? U Veselých?

U bábí dnes byly zabijačkové hody, a ty já fakt nemám ráda, takže jsem zůstala doma, a doháněla semestrálky do školy (přeloženo: strávila den v posteli  Škleb ) Jinak od včerejška mi zbylo mleté maso ze základu na boloňské špagety, takže zbytek dnes letěl tacos.
Zaznamenáno
KatyX
Sous chef

Bodů: 575

Piju vodu z vodovoduPeču skvělé rohlíky

« Odpověď #34 kdy: Listopad 20, 2011, 15:30:41 »

Dneska k obědu jsem udělala telecí plátky dušené na pórku, zelené papričce (kozím rohu) a smetaně a k tomu dušenou jasmínovou rýži.
Zaznamenáno
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436

Bojkot špatných restauracíDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #35 kdy: Listopad 20, 2011, 21:42:05 »

Evi, tak příště, ale bez mého stydlivého chlapa. V Moka (moca?) kavárně jsme byli. Jak tam jezdí mašinka. Dnes máme den ve znamení ryb. Výlov, kam se podíváš, takže řízky, po novohradsku a kotel polívky.
Zaznamenáno
olu
Junior sous chef

Bodů: 381

Piju vodu z vodovodu

« Odpověď #36 kdy: Listopad 20, 2011, 22:01:18 »

Houbová polívka s kapustou a lasagne ze včera a kupodivu zbyde porcička i na zítra. Ale nějak se nemůžu dopočítat - jeden pekáč lasagní = 4 porce pro jednoho člověka a ve dvou jsme to sežrali na posezení? :-))
Zaznamenáno

kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1712

« Odpověď #37 kdy: Listopad 20, 2011, 22:54:34 »

K večeři škubánky s mákem a zbylý vývar, k obědu dušené hovězí kostky v zelenině, co byla v lednici.
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #38 kdy: Listopad 22, 2011, 21:15:04 »

Ještě ke zvířátkům v kuchyni - dneska se mi sysel činčil Matýsek sviňák neslušnej dostal na Kuchařku pro dceru a sežral mi záložku. Asi se chtěl naučit vařit.
Zaznamenáno
Stran: 1 2 [3]   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.052 sekund, 17 dotazů.