Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 19:47:52 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1] 2 3 4   Dolů
Tisk
Autor Téma: Týden 21.11.-27.11.  (Přečteno 743 krát)
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041

« kdy: Listopad 21, 2011, 07:00:40 »

Je čas honů, zabíjaček, poslední zahradních sklizní. Co z toho vznikne na vašem talíři?
Zaznamenáno

Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #1 kdy: Listopad 21, 2011, 08:54:58 »

Je čas honů...
Máš na mysli jak se tady honím jak blázen a nic nestíhám? V 6. ráno jsem si vyslechla dva dlouhé monology o tom, jak není co jíst, i káva a smetana už druhý den nejsou a poslední vejce padlo k večeři. V tuhle hodinu je má obranyschopnost na minimu, omezila jsem pouze na otočení v posteli ke zdi, což ale ty protivné zvuky nezastavilo. Nemůžu s tím ale moc co udělat, dnešní dovolená je v pytli, ale aspoň půjdu do práce v civilu a vypadnu jak nejdřív to půjde. Nakoupím jídlo a Miralon, nakrmím rodinu a začnu pokládat podlahu. Vážně bych potřebovala nějakou výjimku v časoprostoru  Kroutím očima
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Daniela S.
Head chef

Bodů: 1204

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #2 kdy: Listopad 21, 2011, 17:07:03 »

My vime, mezi otacenim palacinek stihnes i nejakou tu intarsii!   Smích
Zaznamenáno
Daniela S.
Head chef

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #3 kdy: Listopad 21, 2011, 17:11:47 »

Mame tu psi zimu, v nedeli byla veprova zebirka pecena s rozmarynou, plech jsme skoro vylizali.
Z nejake zcela nevinne poznamky vznikla soutez "tak ja udelam svuj cokoladovy dort a ty svuj a pak porovname, ci je lepsi". V podtextu "cha, TY MNE budes vykladat, jaky ma byt cokoladovy dort!"
Ja jsem upekla klasicky, nikdy nezklamavsi sacher, ze stejnych surovin a ve stejne troube jako vzdycky - je suchy k zaduseni, drobivy a nijaky.
F. (ktery v zivote nic nepekl) za velikeho kleni a triskani nacinim vyrobil kolac z krehkeho testa s hruskovo-cokoladovou naplni, ktery se rozplyva na jazyku...
Zaznamenáno
schnytlik
Head chef

Bodů: 1414

« Odpověď #4 kdy: Listopad 21, 2011, 19:17:57 »

Danielo S., to tak byva, ale soucitim s Tebou!

Po navratu po 4dnech k vyzrane lednici a rychlonakupu se smeckou, budou pro hladovce testoviny s bolonskou. Pokud zbyde, bude i zitra k obedu. U nas je stale jeste krasne, vubec nemam chut na nic zahrivaciho, takze ja si dam jen lisovy salat s cesnekovym jogurtem.
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #5 kdy: Listopad 22, 2011, 11:11:26 »

Rozmrazuji maso na paštiku, krájím staré pletýnky na opečení k tykvové polévce a čekání, až zase usednu za volant, si krátím úklidem skříňky na hrnce. Když je mám opravdu všechny umyté, tak se tam nevejdou. Normálně je nějaký v lednici nebo na plotýnce  Valím oči! Super! Požadavek na "skutečné" jídlo vymyslím až na nákupu, stejně nemám koupený Miralon, včera místo dřív jsem odjížděla z práce později, a všechno už bylo zavřeno.
Zaznamenáno

Diderot
Farinam
Chef de partie

Bodů: 347

« Odpověď #6 kdy: Listopad 22, 2011, 12:17:46 »

Časoprostorovou výjimku bych taky uvítala, kromě standardního vaření/aspoňtrochuuklízení je třeba zazimovat zahradu, zpracovat ještě půl dýně, vyžehlit a pečovat o kašlající Klárku potrápenou růstem zoubků Smutek
Včera k večeři bylo ne moc pracné kyselo, zbylo i na dnešní oběd. Večer nejspíš čočkový salát.
Zaznamenáno
Daniela S.
Head chef

« Odpověď #7 kdy: Listopad 22, 2011, 16:34:41 »

Nase italska domacnost dospela do stavu, kdy v ni neni ani jedna testovina. Vyhravam soutez o nejnedbalejsi hospodyni tydne!
Zaznamenáno
Farinam
Chef de partie

Bodů: 347

« Odpověď #8 kdy: Listopad 22, 2011, 18:15:12 »

Nase italska domacnost dospela do stavu, kdy v ni neni ani jedna testovina. Vyhravam soutez o nejnedbalejsi hospodyni tydne!
To je dobry protipol - ja byla minuly tyden v makru a koupila rovnou 2 baliky  Škleb
Zaznamenáno
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #9 kdy: Listopad 22, 2011, 22:00:32 »

Dostala jsem výskužku ze zabijačky - škvarky. I upekla jsem pagáčky.

Včera steak z tuňáka s taboulehem, taky jsem namočila cizrnu na dnešní kari s tempehem.
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #10 kdy: Listopad 23, 2011, 05:53:32 »

K obědu kachna, zelí, knedlík. Bylo by fajn, kdyby se neobědvalo v osm, ale co už... Kroutím očima Aspoň mám skoro celý den na jiné hlouposti Úsměv
Zaznamenáno

Diderot
Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #11 kdy: Listopad 23, 2011, 11:30:52 »

Včera jsme měli vepřové srdce na smetaně s knedlíkem a docela potěšilo. Dnes se budeme vypořádávat se všelijakými zbytky a chystám se udělat dětem nějakou jednoduchou buchtu, zřejmě nějakou obyčejnější bábovku. Bez kakaa, ale s vanilkou.
Zaznamenáno
schnytlik
Head chef

Bodů: 1414

« Odpověď #12 kdy: Listopad 23, 2011, 11:46:16 »

Vcera se dojidal pondelni zbytek, dnes bude losos s hraskem a ryzi.
Zaznamenáno
KatyX
Sous chef

Bodů: 575

Piju vodu z vodovoduPeču skvělé rohlíky

« Odpověď #13 kdy: Listopad 23, 2011, 11:49:49 »

Dneska k obědu bude vinná klobása (až se odhodlám k jejímu osmažení, neb teď ke konci těhotenství mi syrové maso poněkud smrdí Smutek) s vařenýma bramborama.
Zaznamenáno
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #14 kdy: Listopad 23, 2011, 13:37:46 »

Dochází mi úplně všechno a hlavně inspirace. Už dva týdny jedu na autopilota a nevytvořila jsem absolutně nic, za co bych byla ochotná se postavit. Když už ten pocit nemám já, tak jsem si ho chtěla dodat zvenčí a upekla jsem medovník, který se vždycky povede, všem chutná a jedí ho i ti, kdo sladké neradi... A co? A nic. Je dobrý, povedený, všichni ho jedí, sebevědomí mi nezvedl. Pořád nevidím nikde před sebou nic, co bych opravdu chtěla uvařit. Takže dneska polévka z malých bílých fazolek. K jídlu to určitě bude.
A pak se dívám na věci jako www.nutricare.cz, které mi přistanou v poště. A zjistím, že bych se měla živit jogurty, nízkotučnými čerstvými sýry a zeleninou. To tak. Svoje jídlo do cizích rukou nesvěřím.
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Stran: [1] 2 3 4   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.063 sekund, 19 dotazů.