Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 19:51:15 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: 1 2 [3]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Bistro party vánoční pečení??  (Přečteno 1209 krát)
Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #30 kdy: Prosinec 12, 2011, 09:12:05 »

Co jste napekly a co jste zažily? Těším se na rozsáhleší zpravodajství z akce, eventuelně obrázky. Nepochybuji, že byla báječná, už místo konání je kouzelné samo o sobě. Vzpomínala jsem na vás v Praze a Olomouci.
Zaznamenáno
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041

« Odpověď #31 kdy: Prosinec 12, 2011, 14:19:30 »

Budou nějaké fotky, prosím?
Zaznamenáno

vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #32 kdy: Prosinec 12, 2011, 15:08:40 »

No to nevím, fotit jsme nějak zapomněli. Danielo, máš něco ty?
Jinak bylo dobře, hekticky, v neustále se obměňující sestavě. Pekli jsme od soboty ráno, do neděle odpoledne, ještě i přes noc si Daniela aspoň cvičně vyšlehala a usušila pusinky. Na konci víkendu máme rohlíčky, linecké, tlapky, myslivecké knoflíky, čokoládové biscotti, kokosové kuličky, úly, marokánky, lanýže a ty pusinky. Každá má krabici cukroví, nikdo neměl doma žádný extrémní nepořádek, děti si postavily deset metrů dlouhé koleje tam a zpátky (takže dohromady asi těch dvacet, ale neměřila jsem je). Vypili jsme spoustu čaje a docela málo svařáku a v neděli večer jsme byli všichni rádi, že si můžeme dát oteklé nohy nahoru Úsměv Shodly jsme se že to byl relativně pohodový víkend a že si ho za rok klidně zopakujeme. V hrubých obrysech jsme spotřebovaly čtyři kila mouky, čtyři kila cukru, dvě a půl kila másla a dvě a půl kila čokolády. Dostala jsem vanilkové lusky a naučila jsem se, že na pusinky nesmím spěchat (což ještě neznamená, že se podle toho budu příště opravdu řídit) a že potřebují ještě víc cukru, než jsem vůbec považovala za možné. Bylo to hezké, bylo to poučné, ráda bych řekla, že teď týden nezapnu troubu, ale dneska chci zapéct špagety, co zbyly od včerejška Úsměv
A doufám, že teď máme náskok a do Vánoc už nemusím řešit nic jiného, než shánění dárků a brambor na salát Úsměv
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041

« Odpověď #33 kdy: Prosinec 12, 2011, 21:39:53 »

brambor na salát Úsměv

Budou keřkovské rohlíčky?  Mrknutí
Jinak díky za report, myslím, že je naprosto vyčerpávající. Máte můj obdiv!
Zaznamenáno

Johanka
Head chef

« Odpověď #34 kdy: Prosinec 12, 2011, 22:55:15 »

Taky děkuji za krásné zpravodajství a tiše závidím. Atmosféra musela být báječná.

Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #35 kdy: Prosinec 12, 2011, 23:52:39 »

Nějaké fotky mám, ale musí mi je nejdřív odsouhlasit postižení Úsměv Při prohlížení jsme se včera doma s Efčou dost nasmály, dokud se tam neobjevil Danýsek. Nastalo nevyhnutné zděšení: "To je Danýsek?? Už je tak velký?? Jémine, o tolik jsem zestárla??  Šok Šok " Příští rok možná pojede se mnou, ale co vezmu určitě je trouba. A možná tam nezapomenu plechy a váleček. A možná zase zapomenu něco jiného  Valím oči! Super!
Zatím aspoň nezávadné bezpohlavní fotky  Vyplazuji jazyk
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #36 kdy: Prosinec 14, 2011, 23:42:36 »

Holčičky moje, a recept na biscotti by nebyl (prosím, prosím, smutně koukám....) - až se konečně dokopu k pečení, to je přesně ten druh cukroví, které my můžeme. Sice dělám suchárky z bílků s mandlemi či lískovými oříšky, ale tohle je evidentně něco jiného.
Zaznamenáno
Johanka
Head chef

« Odpověď #37 kdy: Prosinec 15, 2011, 09:00:26 »

Holčičky moje, a recept na biscotti by nebyl (prosím, prosím, smutně koukám....) - až se konečně dokopu k pečení, to je přesně ten druh cukroví, které my můžeme. Sice dělám suchárky z bílků s mandlemi či lískovými oříšky, ale tohle je evidentně něco jiného.
Připojuji se k Oveččině prosbě o recept na biscotti, tenhle typ cukroví máme u nás také nejraději. Díky vřelé.
Zaznamenáno
vlaďka
Bistro
Head chef

« Odpověď #38 kdy: Prosinec 16, 2011, 13:13:17 »

Byl. Jsou to tyhle.
150 g lískáčů opražit a promnout ze slupek,
v misce smíchat 120 g nastrouhané čokolády, 230 g mouky, 30 g kakaa, lžičku jedlé sody, 1/4 lžičky soli, může být lžička instantního kafe, já na ni zapomněla.
V druhé misce rozšlehat 3 vejce s 210 g cukru a lžící vanilkové esence. Přimíchat suché věci, na plech s papírem vytvarovat dva špalíčky a péct na 160°C 35-40 minut. Pak nechat vychladnout tak, abyste se nepopálily, ale krájely to ještě teplé. Naskládat na plech, dosušit na 150°C asi 8 minut z každé strany. Namáčet do kafe. Čokoládovo čokoládové Úsměv
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #39 kdy: Prosinec 16, 2011, 13:42:09 »

Děkuji děkuji, už jsem si ho uložila a vytiskla. Včera jsem jako první vánoční počin dala (s)kandovat šest biopomerančů a pak jsem otevřela recepty, že si sepíšu nákup.... a zas jsem je zavřela, protože přifrčel synek a potřeboval opravit 11 stran bakalářky. No a pak jsem padla na ústa.
Včera jsem byla na výstavišti na vánočních trzích a po hodině jsem odtud prchla. Děs!!! Jen jsem se zastavila, už na mě viseli tři prodejci a snažili se mi vnucovat póvl, oblíbené firmy tam letos nebyly, byl to hadřinec, jaký člověk nevidí ani na tržnici. Uklidňovala jsem se pak svařákem na Zelňáku a konečně jsem objevila stánek, kde prodávali moučníky od Kokina. Levandulová bábovička byla prostě boží. Už mám koupenou levanduli a jdu do toho!
Zaznamenáno
Johanka
Head chef

« Odpověď #40 kdy: Prosinec 19, 2011, 09:59:33 »

Právě jsem si taky uložila recept na biscotti, děkuji, Vlaďko.
Zatím jsem upekla pouze vanilkové rohlíčky a mandlový suchar, těsto na linecké čeká. Také biskupský chlebíček dnes spatří světlo světa, doufám. Z tradičních pak plánuju už jenom zázvorky, a pak, bude-li čas a chuť, můžu začít experimentovat. Biscotti budou začátek..
Zaznamenáno
vlaďka
Bistro
Head chef

« Odpověď #41 kdy: Prosinec 19, 2011, 22:49:45 »

Biscotti se hodí i jako zcela nevánoční do běžného repertoáru ke kafi. Takže když se nestihnou teď, žádný stres, v únoru už bude po cukroví a zas bude čas péct.
Zaznamenáno

C. S. Lewis
Stran: 1 2 [3]   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.061 sekund, 17 dotazů.