Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 19:52:03 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1] 2 3   Dolů
Tisk
Autor Téma: Týden 28.11.-4.12.  (Přečteno 725 krát)
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041

« kdy: Listopad 28, 2011, 13:58:19 »

Osobně bych potřebovala k snědku něco, co rozpustí vztek, naštvání, nepochopení a bezradnost. Nemáte nějaký příjemný tip?
Zaznamenáno

schnytlik
Head chef

Bodů: 1414

« Odpověď #1 kdy: Listopad 28, 2011, 14:06:53 »

Lucianko, cokolada? Svarak? Postel a kniha? (ale to zas moc k jidlu neni).

U nas to vypada jak u vyzranyho kramu, k obedu jsem mela hrozny a posledni mamdarinku  Kroutím očima
Takze odpoledne nas ceka nakup a podle toho uvidime. Nevyhneme se navsteve reznictvi, nejvic oblibeneho obchodu naseho mladocha, takze asi bude neco od masa...
Zaznamenáno
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #2 kdy: Listopad 28, 2011, 19:28:43 »

Osobně bych potřebovala k snědku něco, co rozpustí vztek, naštvání, nepochopení a bezradnost. Nemáte nějaký příjemný tip?

Jojo, přimlouvám se za čokoládu. Třeba ve formě lehounké pěny? Nebo teploučký závin. Se zmrzlinou. Prostě něco echt kalorickýho, ať se nervíky obalí  Mrknutí

Dneska rychlé nudle ve woku se zeleninou a tofu. A taky jsem si koupila žlutou Fidorku  Škleb
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #3 kdy: Listopad 28, 2011, 22:41:12 »

Luci, co se stalo?  Šok Mně na únavu a vztek pomáhá slepičí polévka...
Dnes nějaký zkrat v komunikaci, ráno jsem narychlo vařila hráškovou polévku a palačinky a teď jsem se vrátila a nikde nikdo, slibovaní jedlíci zřejmě nedorazili. Aspoň bude na zítra  Valím oči! Super!
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #4 kdy: Listopad 29, 2011, 08:26:18 »

Luci, cítím s tebou, ať už je příčina smutění jakákoli.
U mně taky depka. Neznáte prosím nějaké webové stránky pro ženy, které daly přednost rodině před kariérou ( a nejsou to žádné s odpuštěním slepice) ? Připadám si čím dál víc jako trosečnice.. omlouvám se za OT.
Jinak máme od pondělka postní čas, ve kterém nejíme vajíčka a mléčné výrobky, ale jíme ryby. Což je výzva, protože ryby moc neumím a bez vajec a mlíka se v kuchyni těžko obcházím. Zatím dojídáme zbytky, částečně se špatným svědomím, a vymýšlím, co teda dál budu vařit. Dnešní večeři vidím na škubánky s mákem.
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #5 kdy: Listopad 29, 2011, 09:52:26 »

K snídani se dojedla poslední palačinka i hrášek. Dělám tedy kapustové karbanátky bez masa s přidáním brambor a sýra, k nim pečené brambory a domácí tatarka. Dietní to není, ale jsou tady zedníci, o kterých jsem se dozvěděla až když parkovali auto před domem... už zase  Kroutím očima A ještě perník ke kávě. Jak jim bude chutnat neuvidím, práce volá Úsměv
Zaznamenáno

Diderot
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #6 kdy: Listopad 29, 2011, 13:29:37 »

Luci, já navrhuju nějaký eintopf, guláš nebo jídlo toho typu. Něco, do čeho musíš spoustu věcí rozkrájet (nebo rozsekat a ve výsledku nebude poznat agresivní styl přípravy), pak se to musí dlouho dusit, je z toho teplo a voní to. Musí v tom být maso, pokud možno udušené víc než doměkka, a na závěr se to musí jíst lžící, s chlebem a zapíjet vínem. To je moje obdoba slepičí polévky. Ačkoliv i ta slepičí polévka by podle popisu seděla Úsměv A ať se to rychle srovná. Nebo aspoň za snesitelnou dobu.
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041

« Odpověď #7 kdy: Listopad 29, 2011, 16:32:06 »

To se seslo rad, diky! Nakonec nejvic pomohl spanek, uz je lip. Nicmene jsem necekala, ze srazka s blbcem me dokaze tak vykolejit.
Dneska musim vymyslet večeři na veselejší notu, něco barevného Úsměv
Zaznamenáno

Farinam
Chef de partie

Bodů: 347

« Odpověď #8 kdy: Listopad 29, 2011, 19:05:48 »

U mně taky depka. Neznáte prosím nějaké webové stránky pro ženy, které daly přednost rodině před kariérou ( a nejsou to žádné s odpuštěním slepice) ? Připadám si čím dál víc jako trosečnice.. omlouvám se za OT.
Narážky na nicnedělání a nedostatečné vydělávání jsou u nás poslední dobou taky častější (ovšem těch výmluv, když má přebalit!) - soucítím s tebou!
Zaznamenáno
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436

Bojkot špatných restauracíDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #9 kdy: Listopad 29, 2011, 22:36:54 »

U nás brokolicová polívka a zelňáky a dlouhý rozhovor, co je to půst... Jinak, taky OT - já si připadám v práci jako blázen, že doma vařím, peču... Fakt, a to jsme velká kancelář plná ženských. Vánoce - kýč. Pečení - proč? Tak se držím zuby nehty a nenechám si těšení zkazit. Dneska jsem si koupila Nigellu vánoční a asi nějaký ten silně ovocný dort prubnu.
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #10 kdy: Listopad 30, 2011, 10:43:18 »

Johanko, já jsem na opačném konci spektra a taky ze své společnosti nejsem kdovíjak uvalená.

Jinak včera jsem byla tady http://www.scuk.cz/d/restaurante-brasileiro-slovansky-dum/# (a nemusela jsem to platit, cha!)
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #11 kdy: Listopad 30, 2011, 12:03:46 »

Já mám lidí celkem dost v práci, tak dávám přednost doma samotě, ale to se málokdy povede. Dnes je to takové divné - všichni spí a já musím být potichu a starat se o oheň. Tak se tady jen tak motám, pomaloučku uklízím a v hlavě takové prázdno, že mně k večeři nic nenapadá. Kromě větrníků, ale z toho se nikdo nenají.

Omlouvám se za přemíru tak, takové, to....
« Poslední změna: Listopad 30, 2011, 12:10:30 od Daniela » Zaznamenáno

Diderot
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #12 kdy: Listopad 30, 2011, 13:51:23 »

Neomlouvej, to jsou přesně ta slova, která sdělují líné a pomalé prázdno. Stylisticky dokonalé vyjádření tvé aktuální nálady. Úplně si tě v té kuchyni dokážu představit Úsměv
Já včera dětem naaranžovala na talířky šunčičky, salámky, sýreček, rajčata, kedlubny, okurky, salát. Takové hezké obložené talířky. K tomu každý dostal jednu pitu. Vyžrali salám a začal teror. Tohle nejím, tamto nejím, deset minut kšeftovali, co kdo na tom talíři nechce a co by ten druhý jedl, co na tom talíři nechcou ani jeden a jsem ochotná vrátit do ledničky (veškerý sýr), Zuzana půl vého talíře přesunula k Danovi a nad tím zbytkem tři čtvrtě hodiny bezvýsledně seděla, až jsem se naštvala a poslala ji spát bez pohádky. Tak pak prý Merlinovi slibovala, že dneska už bude jíst polívečku.
Narážka pochopena, dneska bude uzená polévka. Ale na srdíčkový dort může děvče zapomenout.
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #13 kdy: Listopad 30, 2011, 15:47:01 »

Danielo, mám úplně přesně stejnou náladu. Je možné, že na nás všechny takhle působí to ohavné počasí? Skoro teď nejsem doma, ale kdybych byla, pravděpodobně taky bloumám od ničeho k ničemu.
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #14 kdy: Listopad 30, 2011, 16:21:52 »

... Ale na srdíčkový dort může děvče zapomenout.
A proč tedy plánuješ nákup srdíčkové formy?  Valím oči! Super!
Počasím to může být, nebo jsem prostě unavená, jak se snažím skloubit práci a domácnost.
Ještě k tomu, jak je zbytečné si plánovat doma oběd. Rozhodla jsem se, že je vhodný den na Merlinovo tříhodinové kuře, smetanovo-žampionovou omáčku a voňavou jasmínovou rýži. V obchodě, ve kterém mají kuře a houby a šlehačku i před zavíračkou, dnes chybělo všechno. Operativně rozhodnuto o kuřecím vývaru (skelet z mrazáku) s játrovými haluškami a bramborovými plackami z vařených brambor s máslem a cukrem. Přihodím i chléb a zadělal jsem na zázvorové pivo a cibulový sirup. Příště budu plánovat už jenom v obchodě  Kroutím očima
Zaznamenáno

Diderot
Stran: [1] 2 3   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.062 sekund, 19 dotazů.