Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 19:53:13 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1] 2   Dolů
Tisk
Autor Téma: Týden 5.-11.12.2011  (Přečteno 724 krát)
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041

« kdy: Prosinec 05, 2011, 19:55:30 »

Začínáte týdenní večeře na sladko s mikulášskou nadílkou?
Zaznamenáno

schnytlik
Head chef

Bodů: 1414

« Odpověď #1 kdy: Prosinec 05, 2011, 20:26:12 »

Mikulas chodi v noci a plni botky, uvidime, jestli na nas nezapomene  Úsměv

Jinac dojidame zbytky vcerejsi husy, zeli a bramborovych kulicek.
Zaznamenáno
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #2 kdy: Prosinec 05, 2011, 21:12:52 »

Včera v Plzni oběd, který bych nechtěla opakovat  - do  hospody Pod věží nikdy více.....
Dnes už doma jsem uvařila zelňačku z vývaru (z kozlíka) a z našeho dobroučkého kysaného zelí. A peču první letošní vánočku, protože jak se dceruška vyjádřila, ty předvánoční jsou nejlepší.  Smích Evita v Plzni byla super - viděla jsem brněnskou i ze Spirály a ač brněnský patriot, musím říct, že ta plzeńská je nejlepší.
Zaznamenáno
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041

« Odpověď #3 kdy: Prosinec 06, 2011, 13:38:51 »

Od rána mám chuť na zastřené vejce. Takže k němu asi budu muset vyrobit kulajdu.
Zaznamenáno

vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #4 kdy: Prosinec 06, 2011, 13:52:11 »

Mandarinky nesmí chybět Úsměv
Mikuláš přišel nejdřív dětský, to v pohodě, děti odříkaly básničky, dostaly sladkosti, druhé děti dostaly peníze a rozešli jsme se. Zato pak řišli dospělí. Šimon začal řvát sotva je uviděl. Zuzanka začala řvát když čert přišel k nim do pokojíčku. Dan si hrdinně stoupnul před Mikuláše, zazpíval písničku, načež Mikuláš otevřel knihu a povídá "Já tady mám, že neposloucháš." Načež začal řvát i Dan a zalezl pod Šimonovu postýlku. Takže dostat pak ty děti vůbec k tomu, aby si převzaly své balíčky sladkostí... No hrdinové Úsměv
Tak dostali za odměnu těstoviny s mákem, my dospělí bramborový salát se sladkými bramborami.
Dneska bude směsná obilninovo-luštěninová polévka s dýní.

U koho byl ještě Mikuláš?
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #5 kdy: Prosinec 06, 2011, 14:18:17 »

Náš Mikuláš přinesl oříšky, vysokoprocentní čokoládu a spousty sušeného a kandovaného ovoce v očekávání vánočního pečení. Děti dostaly samozřejmě hodně mandarinek a Člověče, nezlob se. Dnes jíme výbornou bramboračku s fazolemi, kterou vařil můj choť a přimlsáváme mikulášské perníčky, které jsme tentokrát nestihli nazdobit.
Zaznamenáno
schnytlik
Head chef

Bodů: 1414

« Odpověď #6 kdy: Prosinec 06, 2011, 15:05:31 »

Mikulas detem nadelil vodni fletnicky a kousaci klice. Maminka s tatinkem asi byli zlobivi, pze nedostali nic. Kvicalovi mel dnes prijit Mikulas do skolky, tak uvidime, jestli aspon tam dostal pytlik uhli.

Dnes bude hovezi gulas se susenyma houbama a testoviny.
Zaznamenáno
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #7 kdy: Prosinec 06, 2011, 15:21:31 »

Rodiče zlobili, protože děti dostaly vodní flétničky Smích
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
ovecka
Head chef

Peču si doma chleba

« Odpověď #8 kdy: Prosinec 06, 2011, 18:15:42 »

Ještě že to nebyl bubínek s paličkama.... I když foukací harmonika je taky pěkně vypečený dárek.
Zaznamenáno
olu
Junior sous chef

Bodů: 381

Piju vodu z vodovodu

« Odpověď #9 kdy: Prosinec 06, 2011, 18:54:40 »

Psychologové říkají, že strašení dětí Mikulášem jim způsobuje traumata. Já jsem to neměla (stejně jako velikonoční plácání) ráda do doby, kdy jsme sami začali chodit strašit děti (poprvé asi ve 12 letech?). Brněnský Mikuláš u mě nechodil, ale u mamky prý cosi nechal. Už dopředu jsem informovala, že sladkosti rozhodně ne vyjma žvýkaček, takže doufám v koš plný ovoce:-))
Jinak dojídám zbytky z víkendu a marně přemýšlím, co budu jíst zítra, kdy pravděpodobně zkejsnu celý den ve škole. Vidím to na zásobu zapečených toustů, které sice nejsou studené tak dobré, ale jíst se to pořád dá.
Zaznamenáno

kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #10 kdy: Prosinec 06, 2011, 19:53:33 »

Mikuláš ztratil plášť...  Úsměv a nás v práci zase jednu objednávku, co se SAMOZŘEJMĚ našla tam, kde ji VŠICHNI hledali  Škleb Nález se šel zapít do baru. Den korunoval ďábelsky dobrý steak, co byl andělsky křehoučký  Mrknutí

Dnes zapečené brambory se špenátem a tuňákem.
Zaznamenáno
ovecka
Head chef

Peču si doma chleba

« Odpověď #11 kdy: Prosinec 06, 2011, 20:32:43 »

Brambory pečené v troubě. Masožrouti s kuřecím plátkem, ostatní s tvarohem - s koprem, cibulkou, česnekem a ředkvičkami. Kyne chleba z bigy, který jsem po delší době zase vzala na milost a moc nám chutná. Nějak jsme se přejedli celozrnného žita.
Zaznamenáno
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436

Bojkot špatných restauracíDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #12 kdy: Prosinec 07, 2011, 07:22:53 »

My měli včera květákové placky, dnes má rodina čočku a maminka asi nic, protože počítá celý den vejplaty a pak jde na koncert.   Hraje u nás Pavel Šporcl. Lucianka mě nahlodla s kulajdou, tu vyrobím večer, až přijedu. Mikuláš dobrý, jen byl zmaten, protože netušil, že se u nás sejde 6 dětí, mnohem víc dospělých a všechno se to narve k babi do kuchyně. Takže čerti chodili jak svatí na orloji - jeden zalezl, druhý vylezl... Děti dostaly ovoce a moje holky, nechápu proč a od koho, pytlím s ptákovinama pro princezny.
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #13 kdy: Prosinec 07, 2011, 20:49:23 »

Včera pomalu pečená kachna s klasickým příslušenstvím, dnes pstroužky s pečenými brambůrkami a salátem s pomeranči. Jelikož byly obavy, že potom rychle vyhládne, tak k večeři slepičí polévka s játrovými haluškami, flammkuchen a rýžový pudink s malinami. S tím by už noc mohli přežít Úsměv Mikuláš mi přinesl něco, z čeho mám ohromnou radost - kartičku do Makra. Pořád je to pro mně diskriminující podnik, ale benzín budu mít levnější a dostanu se k nedostupným lahůdkám  Valím oči! Super!
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
ovecka
Head chef

Peču si doma chleba

« Odpověď #14 kdy: Prosinec 07, 2011, 21:22:03 »

Třeba střívka na klobásky  Škleb
Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.061 sekund, 19 dotazů.