Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 19:53:35 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: 1 [2]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Týden 5.-11.12.2011  (Přečteno 724 krát)
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #15 kdy: Prosinec 07, 2011, 22:19:39 »

Třeba střívka na klobásky  Škleb

Jo jo Smích Konečně budeme mít na vánoční večeři vše, co k ní patří, akorát...večeřet se bude odpoledne  Valím oči! Super! A na Silvestra budeme v práci všichni  Kroutím očima
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #16 kdy: Prosinec 07, 2011, 22:50:28 »

Takže vlastně zase normálka Úsměv My dneska lítáme jak hadr na holi. Já převážně za Šimonem, který si umí otevřít ohrádku, ale až dnes se rozhodl, že ho to opravňuje ke vstupu na staveniště s účelem najít cokoliv, pokud možno těžkého a kovového (plastová trubky bere jenom ty kanalizační, nic menšího ho nezajímá), co by se mu dobře zvedalo nad hlavu. Když to má aspoň jeden konec špičatý, tím líp. Pak jsme vyzvedli děti a jeli hned do Brna. takže mokré Zuzančiny plavky jsem vytáhla z batůžku v devět večer a k večeři byly jenom sladké chlebíčky od včerejška se zbytkem nutelly. A řeknu vám jedno - sladké chlebíčky se mají dělat jenom z bílé mouky. S více než 20% celozrnné žitné (rozuměj kváskové chlebíčky, kvasnice mě už přestávají bavit) je to takové rozpačité. Dospělí si na spravení chuti dají ledový salát. (Když se Dana ptal zubař, jestli máma s tátou večer mlsají, odpověděl "jo, mlsají zelí." Úsměv )
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
olu
Junior sous chef

Bodů: 381

Piju vodu z vodovodu

« Odpověď #17 kdy: Prosinec 08, 2011, 20:00:24 »

Udělala jsem žemlovku s tvarohem a rozinkami naloženými v koňaku a asi rok v ledničce zapomenutými:-) A snědla jsem jí rozhodně víc, než jsem původně měla v plánu.
Zaznamenáno

kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #18 kdy: Prosinec 08, 2011, 23:12:44 »

Pěkně vás synek napráskal, mlsouni  Škleb
Přijela jsem ze služebky dost pozdě, takže jsem ocenila výpečky v mrazáku, k nim rychle zelí a halušky. Žemlovka je dobrý nápad, loni jsem ji dost často dělala jako dezert, letos jsme ji ještě neměli.
Zaznamenáno
Daniela S.
Head chef

Bodů: 1204

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #19 kdy: Prosinec 08, 2011, 23:27:50 »

Probiram skrinky se zasobama a zjistuji prebytek susenych hub. Vcera veprove platky na houbach, dnes houbove rizoto, F. odpadl s migrenou a sama jsem ten hrnec nesnedla, zitra z toho bude malta  Kroutím očima
Nazdobila jsem pernicky a udelala vanilkove rohlicky a dortoletky (tak je nazyva kucharka) a linecke.
Zaznamenáno
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #20 kdy: Prosinec 09, 2011, 19:15:55 »

Až bude úřebytek vánočky (jakože asi nebude  Škleb), zkuste žemlovkuk z ní.  Mrknutí

Ve středu jsem udělala kotel guláše. Dojídal se ještě zítra. Jen jsem k němu připekla bramborovo-dýňové bochánky. A zase ten zbytek bochánků padl za vlast jako sendvič k obědu a dneska i k salátu z hnědé a červené čočky.

Uf, ani nemám náladu na cukrovíčko. Možná to Masarykovo, to já ráda  Smích Jak stíháte vy?
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #21 kdy: Prosinec 09, 2011, 22:49:05 »

....Dojídal se ještě zítra.

To zní jak název scifi povídky Úsměv
Guláš bude zítra u nás, a taky pozítří - jedno z mála snadno ohřívatelných jídel a navíc mu to na chuti neubírá, spíš naopak. Možná stihnu i něco sladkého, ale jinak balím plechy a jedu na dva dny na dovolenou Úsměv
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #22 kdy: Prosinec 10, 2011, 11:18:03 »

Cukroví odsouvám na čas těsně předsváteční. Dnes udělám klasickou pórkovou polévečku a upeču kuřecí stehna, neboť chlapec je žádostiv masitého pokrmu a veškeré rybky odmítá. Jako přílohu plánuji směs pečené zeleniny a brambor. Žemlovka je určitě výborný tip na tyto dny s nedostatkem času. Z vánočky ji nedělám, protože ji nekupujeme, ale osvědčil se mi v tomto směru Cuketkův toustový chléb. Příští náplň bude hrušková a tvarohová, s rozinkami v rumu.
Mezitím se pokusím ještě trochu uklízet a zpracovat si poznámky za včerejší akce a na akci zítřejší - prostě mít i "jiné zájmy", jak hezky píše Betty MacDonaldová. Pokračuju tedy ve svém nuceně nevařícím období, obrat nastane až těsně před Vánocemi- teda doufám. V Lidlu se nám podařilo koupit krásnou drobounkou hnědou čočku, která se nerozvařuje. Pokud ji ještě příště budou mít, nakoupím hojné zásoby.
Zaznamenáno
olu
Junior sous chef

Piju vodu z vodovodu

« Odpověď #23 kdy: Prosinec 10, 2011, 16:46:33 »

Spáchala jsem smažený sýr. Docela tragédie. Z jedné strany na krásu, z druhé vytekl. Ještěže tu hrůzu nikdo neviděl. Účel splnil až moc, jsem tak nacpaná, že se mi klíží oči a mám chuť padnout do postele.
K večeři chci něco lehčího, takže asi kuskus se zeleninou. A v mrazáku mám od babičky králičí hřbet, asi ho vytáhnu a zítra nějak podusím... Achjo, dochází mi inspirace, ale jistá jsem si rýží jako přílohou.
Zaznamenáno

Abies Alba
Head chef

Bodů: 1712

« Odpověď #24 kdy: Prosinec 10, 2011, 17:12:47 »

Dnes k obědu Petr pekl hořčičné kuře s těstovinami, zítra budeme mít guláš s knedlíkem. Průběžně odbíháme na trhy - všichni (mimo Petra) - ale ne pro nákupy, prodávat. Letos se to vypadá vydařeně. Všechno škvarkové sádlo je prodané, pečené čaje taky, citrónové likéry, čočkové polévky i nakládané citróny, sušené čaje, přáníčka. Což máme samozřejmě radost, protože to dalo nějakou práci.
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #25 kdy: Prosinec 10, 2011, 18:02:41 »

....Dojídal se ještě zítra.

To zní jak název scifi povídky Úsměv

Smích nojo, jsem nějaká zrychlená a zmagořená. Jak to zvládáte vy? kromě vaření gulášů  Škleb
Zaznamenáno
Alneka
Head chef

Bodů: 620

Piju vodu z vodovoduPeču skvělé rohlíky

« Odpověď #26 kdy: Prosinec 10, 2011, 18:04:33 »

Rybí polévka z tresky s pórkem, pošmákla jsem si, že mám v plánu se s ní přejíst ještě min. 1x Úsměv Včera večer a dnes dopoledne jsem spáchala cukroví: rohlíčky, kokosky (vršky), linecká kolečka dospod (teď to někdo musí slepit krémem a omatlalt čokoládou), mandlové sušenky (bloodhounďátka - několika upadla hlava, jiným ocásky, nafotím, je to sranda Úsměv ) ačokoládové tlapky. Tím končím, stejně to zas nesníme.
Zaznamenáno
olu
Junior sous chef

Piju vodu z vodovodu

« Odpověď #27 kdy: Prosinec 11, 2011, 18:36:45 »

Po dlouhé době oblíbená kvasnicová polívka a avizovaný králičí hřbet. Osmahla jsem ho na másle, podlila trochou vína, nechala vyvařit, přidala drcený zelený pepř a nové koření, zalila vodou a vařila. Ke konci ještě lžičku pepřové hořčice a jakousi mraženou směs s brokolicí. Musím říct, že ačkoli to vypadalo až moc dietně, s rýží to bylo výborné.
Zaznamenáno

vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #28 kdy: Prosinec 12, 2011, 14:55:30 »

My si přes víkend naporoučeli pizzu, pečené kuře s rýží a masové kuličky v rajské omáčce se špagetami. Sladkého máme za celý víkend až běda, ale že bych se ho někdy přejedla, až bych začala hubnout, to se asi nestane Úsměv
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Stran: 1 [2]   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.08 sekund, 17 dotazů.