Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 19:57:10 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1] 2   Dolů
Tisk
Autor Téma: Týden 12.-18.12.2011  (Přečteno 716 krát)
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041

« kdy: Prosinec 12, 2011, 14:14:08 »

Ježíšek už dobaluje poslední dárky, kapři už se skoro mrskají v kádích, purpura voní na plotně. CO zavoní z hrnců ve Vaší kuchyni?
Zaznamenáno

vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #1 kdy: Prosinec 12, 2011, 14:57:11 »

Zbytek včerejších těstovin, dneska pro změnu zapečený se šunkou a sýrem. Ještě k tomu musím nakoupit nějakou zeleninu. Spousta cukru, spousta mouky, spousta masa, a nic svěžího.
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041

« Odpověď #2 kdy: Prosinec 12, 2011, 21:40:50 »

Svěží jste přece vy, ne? Úsměv
Zaznamenáno

Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #3 kdy: Prosinec 13, 2011, 00:28:30 »

Po hodně dlouhé době jsem se flákala Makrem. Sama, jen jsem si prohlížela, s čím můžu v budoucnu počítat. Přivezla jsem si bedýnku hlívy, pytel mražených jahod, kuře velké jako kachna s krásně žlutou kůží a které jistě postačí k obědu pro 6 lidí, pstroužky a oravskou uzenou nevařenou slaninu. Zítra začnu houbovou polévkou, tu můžu jíst celý den, ale ten beztak doma nebudu. Rybky k večeři jenom se salátem z listí a popřemýšlím, co s kuřetem. Taky jsem si pořídila nové cukrářské karty a formičky medvídka, sněhové vločky a sněhuláka - mám v lednici medovníkové těsto, tak je vyzkouším co nejdřív. Hned jak se ke mně vrátí zapomenuté plechy  Valím oči! Super!
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #4 kdy: Prosinec 13, 2011, 12:32:21 »

Což o to, plechy jsou na cestě, ale ještě tě čeká obvyklý problém s vyzvedáváním na poště v rámci pracovní doby pošty Úsměv
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #5 kdy: Prosinec 13, 2011, 17:54:53 »

Nene Úsměv Skloubila jsem volný čas s pracovním tak, abych byla dopoledne doma, mohli by snad přijet až sem. Horší to bude s jinou zapomenutou zásilkou, tam se poště nevyhnu  Kroutím očima
Ještě cestou domů jsem plánovala gnocchi se špenátem a parmezánem, ale nakonec mi stačila polévka a nikdo jiný tady není a ani netuším, jaké budou příchody, tak nevím, kolik lidí tady bude dnes jíst a pro koho a kolik uvařit. Je z toho jasné, že vařit nebudu?
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #6 kdy: Prosinec 13, 2011, 21:30:46 »

Jéje, vy jste se o víkendu asi vyřádily, co?  Mrknutí

Já se za úspěšnou zkoušku odměnila brownies. Vyvážila jsem je jako Vlaďka špagetama. S pestem, protože mi skomírala bazalka na parapetu. Ostříhala jsem jí, snad se zberká.

Dneska je den blbec, fakt. Byla jsem ráda, když jsem se v sedm svalila na gauč a dojela zbytek špaget jako studený salát s přídavkem tuňáka z konzervy. A asi dojedu i ty brownies  Škleb
Zaznamenáno
Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #7 kdy: Prosinec 14, 2011, 10:06:46 »

Jo, špagety a podobné jsou nyní sloupem našeho jídelníčku, čím rychlejší, tím lepší. Dneska plánuju krupičnou kaši dětem v poledne, neb prochází mlíko, a večer cizrnové kari. Včera jsem propadla zoufalství, že letos Vánoce prostě vůbec nestihnu nachystat. No, třeba nestojí na dvaceti druzích cukroví a hloubkovém úklidu, protože těchto met opravdu nemám šanci dosáhnout. Tento víkend se chystáme slavit narozeniny a tak upeču dva dortíky ve tvaru rybky, jeden světlý z těsta na biskupský chlebík a druhý čokoládový, také s kandovaným ovocem a rumovými rozinkami. Obě těsta jsou taková bohatá a vláčná, že už se nemusí vymýšlet žádné krémy. Obrázky na vlákně o letoším vánočním pečení jsou hrozně apetitlich - přesně moje představa o dokonalém cukroví. Pokud to jenom trošičku půjde, příští rok za vámi také vyrazím.
Zaznamenáno
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #8 kdy: Prosinec 14, 2011, 23:36:42 »

Po týdnu, který jsem strávila cestováním a pak na Zlobici na Adventu, následovala v pondělí porada zaměstnanců tamtéž a v úterý další schůze. Včera večer jsem musela konstatovat, že u nás v lednici by se i myš oběsila. Honem jsem rozmrazovala maso a shledávala zbytky zeleniny, protože na nákup už nezbyl čas, nakonec jsem uvařila vývar z králičího ořezu s játrovými nočky, rychlou "čínu" s mrkví a černou ředkví a oprášila jsem recept na pudinkovou bábovku. Dojemný byl pohled na velké dítě, které se vhrnulo do dveří, zavětřilo a zaúpělo: "Jóóó, jídló !!! Že nespím??"
Dnes jsem byla poprve ve městě na Zelňáku na vánočních trzích, pravda jen 3/4 hodiny, pak jsem zase musela mazat. Ale koupila jsem na Radnické v sýrárně špalek gran moravie a mají tam na váhu úžasná sušená rajčata. Takže hádejte, co bylo k večeří (ve spojení s českým česnekem - mňam!). A ještě jsem si koupila na Zelňáku pytlík levandule a jen co se dojí pudinková bábovka, bude levandulová.
Na cukroví zatím nedošlo a protože jsem blbka a slíbila jsem na sobotu ještě jednu akci, asi hned nedojde. Souhlasím s Tebou, Johanko, že na tom Vánoce nestojí.
Zaznamenáno
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436

Bojkot špatných restauracíDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #9 kdy: Prosinec 15, 2011, 06:50:28 »

My včera měli vánoční besídku a náš malý partyzán se nesvěřil, že bude hrát Marii a poputuje do Betléma, takže jsem ronila slzy celou dobu, absolutně něpřipravená na ten nápor dojmů. Já už obrečím fakt všechno... Večer byl chleba - vozí nám do práce výborný, ohromný pecen, který vydrží skoro tak dlouho, jak ten můj a nakoupila jsem v sýrárně sýry. Táta dojídal rizoto. Pak jsem vyráběla karamel, který mě baví čím dál víc a karamelky a plnila karamelem takový malinký koláčky. Dneska  nás čeká velký nákup, takže k večeři budou hodně rychlé... Asi špagety Mrknutí.
Zaznamenáno
Daniela S.
Head chef

Bodů: 1204

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #10 kdy: Prosinec 15, 2011, 12:16:28 »

Slany kolac se spenatem, na pracantovu zadost "s hodne slaninou a smetanou!" Bylo mu prano.
Vcera kureci vyvar s rozmixovanou zeleninou a cockou. No a parkem, no  Nevím co si myslet/Nerozhodný
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #11 kdy: Prosinec 15, 2011, 12:43:53 »

Ježiš, to už je tenhle týden, aha Úsměv Já si říkala, že příští týden je tu nějak brzo Smích

Dneska hrstková polévka. Ptal se mě kamarád, co budu vařit a s opovržením dodal, že určitě něco moravského. Přiznala jsem se k tomuhle jídlu a on opáčil, že zrovna u téhle polévky je jedno, odkud je, protože si zaslouží odsoudit jako taková. Hrstková polévka prý pochází z Hané, kdyby vás to zajímalo. Ale já bych řekla, že recept "hoď tam, co máš doma" dokázali vynalézt i jinde Úsměv
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
olu
Junior sous chef

Bodů: 381

Piju vodu z vodovodu

« Odpověď #12 kdy: Prosinec 15, 2011, 12:47:22 »

Ale koupila jsem na Radnické v sýrárně špalek gran moravie a mají tam na váhu úžasná sušená rajčata.  
Jo, mají! Já už jsem vyjedla všechny méně slané (jde to poznat, když se podíváte na vnitřek - v některých se lesknou krystalky soli a ty opravdu není radno dát do pusy jen tak) a zbytek frknu do rissota s cuketou a samozřejmě gran moravií. A mám doma výjimečně i víno (sice holka z vinařské rodiny, ale von vždycky někdo dojede a vyslope mi to!), takže po pohárku na rýži a pohárkem to zaliju v žaludku. Ale to bude až za odměnu, až nakoupím dárky;-)
Zaznamenáno

kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #13 kdy: Prosinec 15, 2011, 12:56:25 »

Ale koupila jsem na Radnické v sýrárně špalek gran moravie a mají tam na váhu úžasná sušená rajčata.  
Jo, mají! Já už jsem vyjedla všechny méně slané (jde to poznat, když se podíváte na vnitřek - v některých se lesknou krystalky soli a ty opravdu není radno dát do pusy jen tak) a zbytek frknu do rissota s cuketou a samozřejmě gran moravií. A mám doma výjimečně i víno (sice holka z vinařské rodiny, ale von vždycky někdo dojede a vyslope mi to!), takže po pohárku na rýži a pohárkem to zaliju v žaludku. Ale to bude až za odměnu, až nakoupím dárky;-)
Tak že bych se tam dneska stavila? Už jsem dlouho neměla nějaký dobrý sýr.
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #14 kdy: Prosinec 15, 2011, 13:16:55 »

Já ta rajčata stejně proplachulu, než je do té pusy strčím. A jsou dobroučká!!!!
Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.083 sekund, 19 dotazů.