lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« kdy: Prosinec 12, 2011, 14:14:08 » |
|
Ježíšek už dobaluje poslední dárky, kapři už se skoro mrskají v kádích, purpura voní na plotně. CO zavoní z hrnců ve Vaší kuchyni?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 12, 2011, 14:57:11 » |
|
Zbytek včerejších těstovin, dneska pro změnu zapečený se šunkou a sýrem. Ještě k tomu musím nakoupit nějakou zeleninu. Spousta cukru, spousta mouky, spousta masa, a nic svěžího.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 12, 2011, 21:40:50 » |
|
Svěží jste přece vy, ne? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 13, 2011, 00:28:30 » |
|
Po hodně dlouhé době jsem se flákala Makrem. Sama, jen jsem si prohlížela, s čím můžu v budoucnu počítat. Přivezla jsem si bedýnku hlívy, pytel mražených jahod, kuře velké jako kachna s krásně žlutou kůží a které jistě postačí k obědu pro 6 lidí, pstroužky a oravskou uzenou nevařenou slaninu. Zítra začnu houbovou polévkou, tu můžu jíst celý den, ale ten beztak doma nebudu. Rybky k večeři jenom se salátem z listí a popřemýšlím, co s kuřetem. Taky jsem si pořídila nové cukrářské karty a formičky medvídka, sněhové vločky a sněhuláka - mám v lednici medovníkové těsto, tak je vyzkouším co nejdřív. Hned jak se ke mně vrátí zapomenuté plechy 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 13, 2011, 12:32:21 » |
|
Což o to, plechy jsou na cestě, ale ještě tě čeká obvyklý problém s vyzvedáváním na poště v rámci pracovní doby pošty 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Prosinec 13, 2011, 17:54:53 » |
|
Nene  Skloubila jsem volný čas s pracovním tak, abych byla dopoledne doma, mohli by snad přijet až sem. Horší to bude s jinou zapomenutou zásilkou, tam se poště nevyhnu Ještě cestou domů jsem plánovala gnocchi se špenátem a parmezánem, ale nakonec mi stačila polévka a nikdo jiný tady není a ani netuším, jaké budou příchody, tak nevím, kolik lidí tady bude dnes jíst a pro koho a kolik uvařit. Je z toho jasné, že vařit nebudu?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Prosinec 13, 2011, 21:30:46 » |
|
Jéje, vy jste se o víkendu asi vyřádily, co? Já se za úspěšnou zkoušku odměnila brownies. Vyvážila jsem je jako Vlaďka špagetama. S pestem, protože mi skomírala bazalka na parapetu. Ostříhala jsem jí, snad se zberká. Dneska je den blbec, fakt. Byla jsem ráda, když jsem se v sedm svalila na gauč a dojela zbytek špaget jako studený salát s přídavkem tuňáka z konzervy. A asi dojedu i ty brownies 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Prosinec 14, 2011, 10:06:46 » |
|
Jo, špagety a podobné jsou nyní sloupem našeho jídelníčku, čím rychlejší, tím lepší. Dneska plánuju krupičnou kaši dětem v poledne, neb prochází mlíko, a večer cizrnové kari. Včera jsem propadla zoufalství, že letos Vánoce prostě vůbec nestihnu nachystat. No, třeba nestojí na dvaceti druzích cukroví a hloubkovém úklidu, protože těchto met opravdu nemám šanci dosáhnout. Tento víkend se chystáme slavit narozeniny a tak upeču dva dortíky ve tvaru rybky, jeden světlý z těsta na biskupský chlebík a druhý čokoládový, také s kandovaným ovocem a rumovými rozinkami. Obě těsta jsou taková bohatá a vláčná, že už se nemusí vymýšlet žádné krémy. Obrázky na vlákně o letoším vánočním pečení jsou hrozně apetitlich - přesně moje představa o dokonalém cukroví. Pokud to jenom trošičku půjde, příští rok za vámi také vyrazím.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Prosinec 14, 2011, 23:36:42 » |
|
Po týdnu, který jsem strávila cestováním a pak na Zlobici na Adventu, následovala v pondělí porada zaměstnanců tamtéž a v úterý další schůze. Včera večer jsem musela konstatovat, že u nás v lednici by se i myš oběsila. Honem jsem rozmrazovala maso a shledávala zbytky zeleniny, protože na nákup už nezbyl čas, nakonec jsem uvařila vývar z králičího ořezu s játrovými nočky, rychlou "čínu" s mrkví a černou ředkví a oprášila jsem recept na pudinkovou bábovku. Dojemný byl pohled na velké dítě, které se vhrnulo do dveří, zavětřilo a zaúpělo: "Jóóó, jídló !!! Že nespím??" Dnes jsem byla poprve ve městě na Zelňáku na vánočních trzích, pravda jen 3/4 hodiny, pak jsem zase musela mazat. Ale koupila jsem na Radnické v sýrárně špalek gran moravie a mají tam na váhu úžasná sušená rajčata. Takže hádejte, co bylo k večeří (ve spojení s českým česnekem - mňam!). A ještě jsem si koupila na Zelňáku pytlík levandule a jen co se dojí pudinková bábovka, bude levandulová. Na cukroví zatím nedošlo a protože jsem blbka a slíbila jsem na sobotu ještě jednu akci, asi hned nedojde. Souhlasím s Tebou, Johanko, že na tom Vánoce nestojí.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Prosinec 15, 2011, 06:50:28 » |
|
My včera měli vánoční besídku a náš malý partyzán se nesvěřil, že bude hrát Marii a poputuje do Betléma, takže jsem ronila slzy celou dobu, absolutně něpřipravená na ten nápor dojmů. Já už obrečím fakt všechno... Večer byl chleba - vozí nám do práce výborný, ohromný pecen, který vydrží skoro tak dlouho, jak ten můj a nakoupila jsem v sýrárně sýry. Táta dojídal rizoto. Pak jsem vyráběla karamel, který mě baví čím dál víc a karamelky a plnila karamelem takový malinký koláčky. Dneska nás čeká velký nákup, takže k večeři budou hodně rychlé... Asi špagety  .
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Prosinec 15, 2011, 12:16:28 » |
|
Slany kolac se spenatem, na pracantovu zadost "s hodne slaninou a smetanou!" Bylo mu prano. Vcera kureci vyvar s rozmixovanou zeleninou a cockou. No a parkem, no 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Prosinec 15, 2011, 12:43:53 » |
|
Ježiš, to už je tenhle týden, aha  Já si říkala, že příští týden je tu nějak brzo  Dneska hrstková polévka. Ptal se mě kamarád, co budu vařit a s opovržením dodal, že určitě něco moravského. Přiznala jsem se k tomuhle jídlu a on opáčil, že zrovna u téhle polévky je jedno, odkud je, protože si zaslouží odsoudit jako taková. Hrstková polévka prý pochází z Hané, kdyby vás to zajímalo. Ale já bych řekla, že recept "hoď tam, co máš doma" dokázali vynalézt i jinde 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
olu
Junior sous chef

Bodů: 381
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Prosinec 15, 2011, 12:47:22 » |
|
Ale koupila jsem na Radnické v sýrárně špalek gran moravie a mají tam na váhu úžasná sušená rajčata.
Jo, mají! Já už jsem vyjedla všechny méně slané (jde to poznat, když se podíváte na vnitřek - v některých se lesknou krystalky soli a ty opravdu není radno dát do pusy jen tak) a zbytek frknu do rissota s cuketou a samozřejmě gran moravií. A mám doma výjimečně i víno (sice holka z vinařské rodiny, ale von vždycky někdo dojede a vyslope mi to!), takže po pohárku na rýži a pohárkem to zaliju v žaludku. Ale to bude až za odměnu, až nakoupím dárky;-)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Prosinec 15, 2011, 12:56:25 » |
|
Ale koupila jsem na Radnické v sýrárně špalek gran moravie a mají tam na váhu úžasná sušená rajčata.
Jo, mají! Já už jsem vyjedla všechny méně slané (jde to poznat, když se podíváte na vnitřek - v některých se lesknou krystalky soli a ty opravdu není radno dát do pusy jen tak) a zbytek frknu do rissota s cuketou a samozřejmě gran moravií. A mám doma výjimečně i víno (sice holka z vinařské rodiny, ale von vždycky někdo dojede a vyslope mi to!), takže po pohárku na rýži a pohárkem to zaliju v žaludku. Ale to bude až za odměnu, až nakoupím dárky;-) Tak že bych se tam dneska stavila? Už jsem dlouho neměla nějaký dobrý sýr.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #14 kdy: Prosinec 15, 2011, 13:16:55 » |
|
Já ta rajčata stejně proplachulu, než je do té pusy strčím. A jsou dobroučká!!!!
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|