Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 19:57:52 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: 1 [2]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Týden 12.-18.12.2011  (Přečteno 716 krát)
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #15 kdy: Prosinec 15, 2011, 14:06:01 »

Kachnu jsem strčila do trouby brzy ráno, ještě než jsem se dozvěděla, že kontrola drahému nedopadla nejlíp. Mám tedy povolení zeleninu a ovoce na všechny způsoby, tmavý chléb, luštěniny a ryby a ryby Úsměv Dnes tu kachnu vykompenzuji pečenou máslovou dýní a červenou řepou, to bude místo přílohy. Plechy nedorazily, tak chléb upeču na kameni a zákusek zastoupí jahodový jogurtový koktejl, slazený medem a trochou vanilkového cukru.
Místo Gran Moravie jsem koupila kilový kus parmezánu, v akci vyšel levněji, jinak ho používám taky. V poslední době mi ale oboje někdo krade!
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #16 kdy: Prosinec 16, 2011, 13:12:58 »

Nevím, v jakém receptu jsem našla, že dýni a řepu můžu strčit do trouby najednou  Kroutím očima Dýně samozřejmě na bláto, půjde večer s bramborami do noků, aspoň si konečně vychutnám hojnou dávku parmezánu  Valím oči! Super! S obědem se nenamáhám, jsem sama, a ani netopím, zahřívá mně práce. A na zítra upeču toustové chleby a panettone, na to nepotřebuji plechy, které pošta zřejmě dopravuje z Brna pěšky  Kroutím očima Ještě musím vymyslet něco "normálního" k jídlu z domácích zásob - venku se žení čerti a ani psa by nevyhnal (Puntik se roztáhl přímo ve dveřích do kuchyně a nehne se, ani když ho překračuji)
Zaznamenáno

Diderot
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #17 kdy: Prosinec 16, 2011, 14:35:04 »

On už je vážně tenhle týden? Co víc, on už je pryč? A dárky samozřejmě nemám, vánoční náladu taky nemám, mí studenti už mají dárky, cukroví  a dokonce i stromečky, jen já už mám pomalu leden za sebou a posouvám se směr Velikonoce, jen počasí mi v tom nějak nepřeje.
Ani nestíhám vnímat, co vařím. Včera dělal Merlin langoše. Samozřejmě došel kečup, ale poradil si. Zredukoval pasírovaná rajčata s česnekem a trochou cukru. Šikovný chlapec. Ještě jsme stáli před obchodem a nepotřebujeme něco? A já samozřejmě že né, nic kromě mlíka. Chytrá hlavička.

Velké děti měly besídku ve škole a vystoupení na Zelňáku (odtud se vzaly ty langoše, na kterých trval Dan), malé tvořivé dílničky ve školce, nejmenší si tam aspoň stihl zahrát fotbálek. Nějak jsem z toho taky naměkko, co všechno už umějí. Okolo se všichni vypořádávají s pečením buchet a mícháním pomazánek na firemní vánoční večírky, jen Merlinův kolega si zlomil nohu. Prostě adventní pohoda.

A dneska jsem zase vytahala z mrazáku balíčky se sladkým chlebem, jablky a třešněmi, a bude žemlovka. Padne do ní vanilkový cukr z rohlíčků a nahoru přijde sníh z bílků, co mi tu ještě zůstaly ležet.
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #18 kdy: Prosinec 16, 2011, 20:50:02 »

Ve středu hovězí závitky na slanině s kapary a basmati. Zbytek rýže padl včera do českého rizota se zeleninou z mrazáku. 

Dneska peču kokosová kolečka. A pořád ochutnávám a ochutnávám, a najednou koukám, že jsem na poloviční dávce  Škleb Když já si němůžu pomoct.  Škleb Takže večeře žádná, zato zalený čaj a alou spát, zítra se jede za bábí.  Mrknutí
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #19 kdy: Prosinec 16, 2011, 23:17:52 »

Vánoce jsou i u nás ve stadiu nedohledno. Dnes jsem se vykašlala i na večeři a padnu do postele utahaná jako kotě s Puntikem u postele, neb ho chytá panika ze skučení větru a vyžaduje neustálou blízkost osoby spřízněné. Další volno budu mít až těsně před vánocemi, ale přestavba bude pokračovat, tak si to nechávám snad až na štědrý den  Valím oči! Super!
Zaznamenáno

Diderot
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #20 kdy: Prosinec 17, 2011, 22:58:56 »

Ráno jsem vstala brzo, abych udělal rizoto a ve finále jsem na něj zapomněla a ve vaně už jenom čichala oblaka kouře. K večeři včera upečený toustový chléb zapečený se sýrem Úsměv Prý aspoň něco.
Zaznamenáno

Diderot
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #21 kdy: Prosinec 18, 2011, 00:16:02 »

Koupila jsem v Makru halal kuře, má dvě a půl kila, a protože se zítra bude rodina scházet postupně, asi ho usmažím a udělám k němu bramborový salát. Počkám, až do kuřátka poprve říznu, možná by i roláda nebyla od věci. Uvidíme, uvidíme. Každopádně něco, co bude dobré i ohřáté. Chlebík vypadá moc pěkně, Danielo, máš pravdu, staré těsto je to správné ořechové pro baby, co jsou doma jenom občas. Dnes tedy chlebík ze starého těsta, půl pšenice, půl žita, semínka (ale dnes ne sekaná, fobie z ponoráku zatím trvá). Bochníček jako vymalovaný. Jdu dát ještě vařit brambory na zítřejší salát. A zítra NIKAM nemusím!!! Haleluja!
Zaznamenáno
vlaďka
Bistro
Head chef

« Odpověď #22 kdy: Prosinec 18, 2011, 21:55:56 »

My jsme si dnes udělali rodinný mejdan. Merlin se nadýchal štuku, že ho může kašlat až do Vánoc, Makinka udělala masový závin a zelené fazolky, já jsem donesla zcela mimosezónní chřest, který byl za velmi sezónní cenu. Takže ano, spousta odpadu, ale dokud nebyl plesnivý, tak nešlo odolat. A děti si poručily jahodovou zmrzlinu. Skvělá večeře.
A zítra zase všichni musíme vstávat a zase se tu sejdeme až večer, ale pokud se zadaří, mohli bychom mít svou první domácnost se sedačkou Úsměv Na oslavu této významné události asi budu muset vymyslet nějaké jídlo s masem.
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #23 kdy: Prosinec 19, 2011, 10:19:25 »

Byli jsme včera na velké narozeninové oslavě, kde se podávaly bulharské rybí pokrmy. Polévka byla někde na pomezí boršče a byla to vůbec první rybí polévka mého života. K mému překvapení se dala velmi dobře jíst. Přítomní cizinci se shodli, že česká rybí polévka je úplně špatný typ rybí polévky, což vysvětluje její nízkou popularitu. Moc se mi líbilo, jak svou řeč o naší rybí polévce doprovázeli výmluvnými grimasami a otřásáním celého těla. Přesně tak to taky cítím.
Pak následovaly výborně kořeněné rybí krokety, houbový pilaf a zelný salát, vše s rajčatovou omáčkou. Jako dort něco, co vyhlíželo jako medovník - to jsem už neochutnala, zcela plná předchozího. Prý to bylo skvělé a opravdu velmi, velmi sladké, chystám se, že získám recept.
Mé kuchařské výkony jsou stále téměř na nule, poslední opus byl čokoládovo-mandlový dortík s nastavovaným krémem podle receptu mé prababičky k synovým šestým narozeninám. Posypala jsem jej křupavými čokoládovými kuličkami a dala svíčky z pravého včelího vosku, které krásně vypadají i voní a jsou téměř jedlé - na rozdíl od těch čínských parafínových dortovek ze supermarketu.
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #24 kdy: Prosinec 19, 2011, 13:27:43 »

Včera byly výborné fazolky na uzenině, výborný chřest na másle a hnusný masový závin, kterým jsem si pokazila žaludek. A je dost dobře možné, že jsem otrávila rodinu, protože se mi nikdo neozývá.
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Alneka
Head chef

Bodů: 620

Piju vodu z vodovoduPeču skvělé rohlíky

« Odpověď #25 kdy: Prosinec 19, 2011, 21:54:36 »

Houbový krém, co v něm lžíce stála, byl v sobotu i s bagetkami zapečenými sýrem. V neděli jsem ho dojedla (ještě zhoustl, kdo by to byl řekl!) a drahý povečeřel rajskou od maminky. Na následující týden má navařeno tak nějak od každé ženské z rodiny, ten se ale má!  Škleb Pečený králík, ještě jedna rajská, vepřové na paprice...
Protože jsem lepila kokosky krémem, marmeládou a tím vším, aby to bylo dobré, na sladké nebyla chuť. V rámci klidné domácnosti jsem upekla aspoň rychlý piškot v chlebíčkovce s čoko pecičkami a polila rychle čokoládou (od kokosek). A uspělo to.
Zaznamenáno
vlaďka
Bistro
Head chef

« Odpověď #26 kdy: Prosinec 19, 2011, 22:13:27 »

Nikdo se neozývá, protože nás nikoho nenapadlo, že by ti z takovýho dobrýho jídla mohlo být špatně. No co, závin byl krapet rozmočený. Umíchala jsem ti do něj moc mokrou náplň. Příště to bude koláč, aby bylo všechno těsto jenom okolo a nic vevnitř. A spodek si předpečeš, aby se nerozmočil. A nikdo tě nebude honit, že chce ještě stěhovat Úsměv
Zaznamenáno

C. S. Lewis
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436

Bojkot špatných restauracíDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #27 kdy: Prosinec 19, 2011, 22:17:37 »

U nás opět zapečená brokolice. Děti dostaly příkaz, že pokud si chtějí pořídit každoroční vánoční chorobu, musí začít tento (rozuměj minulý) víkend, pže do pátku musí být ok. Načež Johanka si poslušně v pátek přinesla laryngitidu. Teď už "jen" kašle a smrká, takže čaje, děda krocnul slepici a do holčičky leju po litrech vývar. Zítra bude rizoto, pokusím se o to se skořicí, co dělávala babička.
Zaznamenáno
Stran: 1 [2]   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.082 sekund, 17 dotazů.