lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« kdy: Prosinec 19, 2011, 19:25:48 » |
|
Finišuje se ve znamení Vánoc. Na večeři 24. se ptát nebudu. Kromě ní je tu ještě 6 dalších večeří. Co bude u vás?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
schnytlik
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 19, 2011, 20:25:28 » |
|
Ze vcerejska tu mame a detma asi kilo roast beefu, takze dnes bude v listovem salatu, zitra ke snidani s chlebem a pokud jeste zbyde, jako ze asi jo, tak ho pokrajim do cervene omacky s testovinami. Nejsem si totiz jista, jak dluho takva vec vydrzi pozivatelna... Nikdy driv totiz nezbyl 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Alneka
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 19, 2011, 21:48:10 » |
|
Rybičková pomazánka, neb na ní byla taková chuť, že ji zítra pro úspěch asi zopakuju 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 19, 2011, 22:16:07 » |
|
Sedačku jsme nestihli, prostě se to nějak nesešlo. Taky dobře, aspoň nemusím dělat maso, stačí uvařit těstoviny a smíchat červenou omáčku se zbytkem kuřete na paprikách a rajčatech. Poslední chřest bude pro dospělé, až budou děti spát. Pche, jíst nejpozději dvě hodiny předtím, než půjdeme spát
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 20, 2011, 00:22:10 » |
|
Já jsem dnes opět vařila česnečku z kuřecího vývaru. Prostě je polívkový čas. Dojížděli jsme se zbytkem bramborového salátu odvčera. Zítra už zůstanu doma. Potřebuju si dobrat loňskou dovolenou
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Prosinec 20, 2011, 11:16:31 » |
|
Včera jsem vařila mrkvový krém podle Lucie Dvořákové. Dcerunka jen loupla očkem a ptala se, odkdy u nás dáváme do polívky zázvor. Jinak nás pořád ještě odbývám, měli jsme rybičkovou pomazánku a děti spoustu krajíců s máslem a medem. Chlapeček nic zlého netuše spásl z mísy dosti lineckého, ještě neslepeného. V troubě se právě dopéká čokoládový ovocný chlebíček, štědře provlhčený rumem podle receptu mé jihomoravské tety. Tož tak.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Prosinec 20, 2011, 16:56:30 » |
|
Vladi, hlavně nkupujte bílou sedačku  Mě je od soboty blbě od žaludku. Že by to bylo tou bábinou pečení? To asi těžko. Každopádně od té doby jsem na jogurtech a vývarech. Dnes zkusím dušenou mrkev, a mmožná zadělám na Masarykovo cukroví.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
olu
Junior sous chef

Bodů: 381
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Prosinec 20, 2011, 21:18:32 » |
|
V pondělí jsem upekla perníčky - jediné letošní cukroví. Večer jsem se jala zdobit. Asi jsem do polevy dala málo cukru, je stále trochu lepivá. Zbytek jsem frkla do ledničky a zkoušela dnes dozdobit a už se to roztéká. Takže polevu vyhazuju a na nenazdobené kousky navážu mašli a nalepím vánoční nálepky, bo bych se u toho musela asi vzteknout. Ještěže jsem většinu perníčků ozdobila před pečením mandličkou (a příště to udělám u všech a každý mi může. Však mamka říkala, že se na to mám vyprdnout a radši se učit).
Taky po žravém víkendu držím malou předvánoční dietku - k snídani ovocný salát, na oběd krémové polévka s mrkví a celerem, vařená brokolice s gran moravií, pak hříšně domácí horká čokoláda, na kterou jsem pozvala kamaráda, a k večeři notně rozležený kousek nakládaného hermelínu. Už jsem se jich nějak přejedla, zítra to dorazím a zase dlouho je nebudu muset vidět:-)
Jinak už máme naplánované vánoční menu: na Štědrý den u mamky klasicky zelňačka a pečený losos se salátem, 25. u jedné babičky salát a řízky, 26. u druhé babičky kachna se zelím. Budeme to muset proložit procházkami se psem, který je narozdíl od nás neúnavný a jí jen tehdy, kdy mu granule strkáme přímo do pusy:-))
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
|
|
|
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Prosinec 21, 2011, 06:44:08 » |
|
My máme ryby. V mrazáku se nám totiž kupí všechny možné a Tom odmítl jet v pátek pro kapra, když je jich k dipozici tolik, takže vyjídáme. Včera salát z kapra, dnes filé se zeleninou a zítra, pokud se posádka nevzbouří, pstruzi. Tomáš loboval za řízky, ale ty přece budou z toho čerstvého kapra, ze zmražených nejsou ono  .
|
|
|
|
« Poslední změna: Prosinec 21, 2011, 20:22:28 od Kecka »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Prosinec 21, 2011, 11:22:05 » |
|
Ryby jsme měli mít včera, ale než jsem oloupala a upekla brambory a zeleninu, tak se každý nacpal po své ose a nikdo už neměl hlad ani chuť. Dnes si s těmi pstroužky poradím tedy sama (doufám, že v tom není vidět, jak mi to není vůbec líto  ), Efči noky se špenátem a parmezánem, vývar se zeleninou k večeři, až dorazí i drahý. A konečně dům provoní perníčky, zdobit ale budu jenom část, které půjde do dózy pro Peťka, s ostatními mám zcela jiné úmysly  A dneškem startuji finální fázi stěhování se do vlastního pokoje, co by mělo vyřešit spací problémy půlky rodiny, nebo aspoň moje zcela určitě. Začínám malováním 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
|
schnytlik
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Prosinec 21, 2011, 11:52:16 » |
|
U nas testoviny s pecenou repou a fetou (oblibena klasika deti, hned po cervene omacce) a listovy salat s cervenou repou budou k obedu. K veceri hutna zeleninova polevka a rajcatovy salat.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Prosinec 21, 2011, 15:15:19 » |
|
Efko, sedačka už je víc než rok koupená, jen se odstěhovala jinam než my a já doufám, že si ji k Vánocům konečně přivezeme. No uvidíme. Zatím o úplně nevypadá. Dneska potřebuju půjčit mlýnek na maso a dělat paštiku. To bude ještě zajímavé. A k večeři prý mám nechat kousek bůčku a do něčeho ho rychle naložit. Děti dostanou smažené brambory, které jsem včera vařila úplně zbytečně. Skončili jsme totiž u řízků a nikdo k nim nechtěl nic jiného než česnekový jogurt. Ještě bych měla honem upéct perníčky na stromeček.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Prosinec 21, 2011, 20:22:04 » |
|
No a my měli nakonec polívku ze zmražené dýně a mrkve a petržele. Nějak mě vzalo, že mi dnes ukradli peněženku s komplet dokladama, tak se mi nechtělo vůbec nic. Ale pekla jsem štolu, vypadá celkem dobře a i chleba se povedl. Aspoň něco  .
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Prosinec 21, 2011, 21:57:20 » |
|
Achjo...to je smolík! Pořád je mi špatně. Dumám, co jsem snědla a co ne...  Pokračuju "gurmetskou" večeří: nudle s tvarohem  Masarykovo cukrovíčko upečené. Zítra ještě lanýže a končím.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #14 kdy: Prosinec 21, 2011, 22:34:34 » |
|
Jéj  s doklady mám taky smutnou zkušenost, zpestřenou ještě jednáním s cizineckou policií a ambasádou - nerada na to vzpomínám... Brambory se nikomu loupat nechtělo, bylo to jasné už kolem oběda, tak jsem nechala v robotu uhníst těsto na pizzu a jelikož nebylo kynuté v lednici a blbě se s ním pracovalo, tak jsem použila Vlaďčin trik, který jsem viděla naživo a poprvé  Do polévky místo nudlí halušky a místo zákusku hodně jahodový koktejl - takové vaření bez práce  Neumím si představit, že by někdo v naší rodině píchl vidličkou do těstovin s řepou a fetou. Tiše závidím....
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
|