Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 19:58:14 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1] 2   Dolů
Tisk
Autor Téma: Týden 19.-25.12.2011  (Přečteno 526 krát)
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041

« kdy: Prosinec 19, 2011, 19:25:48 »

Finišuje se ve znamení Vánoc. Na večeři 24. se ptát nebudu. Kromě ní je tu ještě 6 dalších večeří. Co bude u vás?
Zaznamenáno

schnytlik
Head chef

Bodů: 1414

« Odpověď #1 kdy: Prosinec 19, 2011, 20:25:28 »

Ze vcerejska tu mame a detma asi kilo roast beefu, takze dnes bude v listovem salatu, zitra ke snidani s chlebem a pokud jeste zbyde, jako ze asi jo, tak ho pokrajim do cervene omacky s testovinami. Nejsem si totiz jista, jak dluho takva vec vydrzi pozivatelna... Nikdy driv totiz nezbyl  Kroutím očima
Zaznamenáno
Alneka
Head chef

Bodů: 620

Piju vodu z vodovoduPeču skvělé rohlíky

« Odpověď #2 kdy: Prosinec 19, 2011, 21:48:10 »

Rybičková pomazánka, neb na ní byla taková chuť, že ji zítra pro úspěch asi zopakuju Úsměv
Zaznamenáno
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #3 kdy: Prosinec 19, 2011, 22:16:07 »

Sedačku jsme nestihli, prostě se to nějak nesešlo. Taky dobře, aspoň nemusím dělat maso, stačí uvařit těstoviny a smíchat červenou omáčku se zbytkem kuřete na paprikách a rajčatech. Poslední chřest bude pro dospělé, až budou děti spát. Pche, jíst nejpozději dvě hodiny předtím, než půjdeme spát Mrknutí
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #4 kdy: Prosinec 20, 2011, 00:22:10 »

Já jsem dnes opět vařila česnečku z kuřecího vývaru. Prostě je polívkový čas. Dojížděli jsme se zbytkem bramborového salátu odvčera. Zítra už zůstanu doma. Potřebuju si dobrat loňskou dovolenou  Škleb
Zaznamenáno
Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #5 kdy: Prosinec 20, 2011, 11:16:31 »

Včera jsem vařila mrkvový krém podle Lucie Dvořákové. Dcerunka jen loupla očkem a ptala se, odkdy u nás dáváme do polívky zázvor.
Jinak nás pořád ještě odbývám, měli jsme rybičkovou pomazánku a děti spoustu krajíců s máslem a medem. Chlapeček nic zlého netuše spásl z mísy dosti lineckého, ještě neslepeného. V troubě se právě dopéká čokoládový ovocný chlebíček, štědře provlhčený rumem podle receptu mé jihomoravské tety. Tož tak.
Zaznamenáno
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #6 kdy: Prosinec 20, 2011, 16:56:30 »

Vladi, hlavně nkupujte bílou sedačku  Mrknutí Škleb

Mě je od soboty blbě od žaludku. Že by to bylo tou bábinou pečení? To asi těžko. Každopádně od té doby jsem na jogurtech a vývarech.  Dnes zkusím dušenou mrkev, a mmožná zadělám na Masarykovo cukroví.
Zaznamenáno
olu
Junior sous chef

Bodů: 381

Piju vodu z vodovodu

« Odpověď #7 kdy: Prosinec 20, 2011, 21:18:32 »

V pondělí jsem upekla perníčky - jediné letošní cukroví. Večer jsem se jala zdobit. Asi jsem do polevy dala málo cukru, je stále trochu lepivá. Zbytek jsem frkla do ledničky a zkoušela dnes dozdobit a už se to roztéká. Takže polevu vyhazuju a na nenazdobené kousky navážu mašli a nalepím vánoční nálepky, bo bych se u toho musela asi vzteknout. Ještěže jsem většinu perníčků ozdobila před pečením mandličkou (a příště to udělám u všech a každý mi může. Však mamka říkala, že se na to mám vyprdnout a radši se učit).

Taky po žravém víkendu držím malou předvánoční dietku - k snídani ovocný salát, na oběd krémové polévka s mrkví a celerem, vařená brokolice s gran moravií, pak hříšně domácí horká čokoláda, na kterou jsem pozvala kamaráda, a k večeři notně rozležený kousek nakládaného hermelínu. Už jsem se jich nějak přejedla, zítra to dorazím a zase dlouho je nebudu muset vidět:-)

Jinak už máme naplánované vánoční menu: na Štědrý den u mamky klasicky zelňačka a pečený losos se salátem, 25. u jedné babičky salát a řízky, 26. u druhé babičky kachna se zelím. Budeme to muset proložit procházkami se psem, který je narozdíl od nás neúnavný a jí jen tehdy, kdy mu granule strkáme přímo do pusy:-))
Zaznamenáno

kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436

Bojkot špatných restauracíDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #8 kdy: Prosinec 21, 2011, 06:44:08 »

My máme ryby. V mrazáku se nám totiž kupí všechny možné a Tom odmítl jet v pátek pro kapra, když je jich k dipozici tolik, takže vyjídáme. Včera salát z kapra, dnes filé se zeleninou a zítra, pokud se posádka nevzbouří, pstruzi. Tomáš loboval za řízky, ale ty přece budou z toho čerstvého kapra, ze zmražených nejsou ono  Mrknutí.
« Poslední změna: Prosinec 21, 2011, 20:22:28 od Kecka » Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #9 kdy: Prosinec 21, 2011, 11:22:05 »

Ryby jsme měli mít včera, ale než jsem oloupala a upekla brambory a zeleninu, tak se každý nacpal po své ose a nikdo už neměl hlad ani chuť. Dnes si s těmi pstroužky poradím tedy sama (doufám, že v tom není vidět, jak mi to není vůbec líto  Valím oči! Super!), Efči noky se špenátem a parmezánem, vývar se zeleninou k večeři, až dorazí i drahý. A konečně dům provoní perníčky, zdobit ale budu jenom část, které půjde do dózy pro Peťka, s ostatními mám zcela jiné úmysly Úsměv
A dneškem startuji finální fázi stěhování se do vlastního pokoje, co by mělo vyřešit spací problémy půlky rodiny, nebo aspoň moje zcela určitě. Začínám malováním  Mrknutí
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
schnytlik
Head chef

Bodů: 1414

« Odpověď #10 kdy: Prosinec 21, 2011, 11:52:16 »

U nas testoviny s pecenou repou a fetou (oblibena klasika deti, hned po cervene omacce) a listovy salat s cervenou repou budou k obedu. K veceri hutna zeleninova polevka a rajcatovy salat.
Zaznamenáno
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #11 kdy: Prosinec 21, 2011, 15:15:19 »

Efko, sedačka už je víc než rok koupená, jen se odstěhovala jinam než my a já doufám, že si ji k Vánocům konečně přivezeme. No uvidíme. Zatím o úplně nevypadá.
Dneska potřebuju půjčit mlýnek na maso a dělat paštiku. To bude ještě zajímavé. A k večeři prý mám nechat kousek bůčku a do něčeho ho rychle naložit. Děti dostanou smažené brambory, které jsem včera vařila úplně zbytečně. Skončili jsme totiž u řízků a nikdo k nim nechtěl nic jiného než česnekový jogurt. Ještě bych měla honem upéct perníčky na stromeček.
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436

Bojkot špatných restauracíDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #12 kdy: Prosinec 21, 2011, 20:22:04 »

No a my měli nakonec polívku ze zmražené dýně a mrkve a petržele. Nějak mě vzalo, že mi dnes ukradli peněženku s komplet dokladama, tak se mi nechtělo vůbec nic. Ale pekla jsem štolu, vypadá celkem dobře a i chleba se povedl. Aspoň něco Nevím co si myslet/Nerozhodný.
Zaznamenáno
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #13 kdy: Prosinec 21, 2011, 21:57:20 »

Achjo...to je smolík! Pořád je mi špatně. Dumám, co jsem snědla a co ne... Nevím co si myslet/Nerozhodný Pokračuju "gurmetskou" večeří: nudle s tvarohem  Škleb

Masarykovo cukrovíčko upečené. Zítra ještě lanýže a končím.
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #14 kdy: Prosinec 21, 2011, 22:34:34 »

Jéj  Smutek s doklady mám taky smutnou zkušenost, zpestřenou ještě jednáním s cizineckou policií a ambasádou - nerada na to vzpomínám...

Brambory se nikomu loupat nechtělo, bylo to jasné už kolem oběda, tak jsem nechala v robotu uhníst těsto na pizzu a jelikož nebylo kynuté v lednici a blbě se s ním pracovalo, tak jsem použila Vlaďčin trik, který jsem viděla naživo a poprvé  Smích Do polévky místo nudlí halušky a místo zákusku hodně jahodový koktejl - takové vaření bez práce  Valím oči! Super!

Neumím si představit, že by někdo v naší rodině píchl vidličkou do těstovin s řepou a fetou. Tiše závidím....
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Stran: [1] 2   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.063 sekund, 19 dotazů.