Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 19:58:37 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: 1 [2]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Týden 19.-25.12.2011  (Přečteno 526 krát)
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1712

« Odpověď #15 kdy: Prosinec 21, 2011, 23:18:21 »

Neumím si představit, že by někdo v naší rodině píchl vidličkou do těstovin s řepou a fetou. Tiše závidím....

Tak nějak...
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #16 kdy: Prosinec 23, 2011, 01:30:32 »

Smrdím jako deset čertů, právě jsme doudili .... Akorát jsem si říkala, že zkusím ještě nějakou uzenou rybku, ale v úterý jsem se vrátila domů v jedenáct večer a včera (vlastně předevčírem, už v tom mám trochu bordel...) jsme přijeli z Prahy z divadla ve čtvrt na tři k ránu - je to teda dost zašmodrchané - takže na rybku už síla nezbyla. Tedy příště. Ranní exhumace nedopadla tak, jak jsem si původně představovala, takže maso jsme dávali do udírny až skoro v jedenáct, čili jsme mrzli s polínky u udírny doteď. Kupodivu uzené zas pár dní nemusím  Škleb
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #17 kdy: Prosinec 23, 2011, 10:53:51 »

Kde bereš tolik energie?  Šok
Vánočnímu pečení jsem nakonec neutekla, dětem se stýská po máminých rohlíčcích a lineckém a grilážkách... rekonstrukce přerušena a začala tedy příprava vánoc. Ale nehodlám to přehánět, co stihnu - bude Úsměv Zítra ráno ještě klobásy, udit je nebudu, ale jedna z nezbytností ve vánoční kapustnici je syrová klobása, tady k nesehnání, tak jsem ráda za střívka. A taky oplatky, aby to bylo opravdu kompletní. Vypadá to na hezké svátky Úsměv
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
ovecka
Head chef

Peču si doma chleba

« Odpověď #18 kdy: Prosinec 23, 2011, 15:41:53 »

Kdo tu mluví o energii? Pouhá setrvačnost.... Já jsem si včera tak kolem desáté večer myslela, že už začnu brečet. Zima, tma a kouř a konec v nedohlednu. Už chápu, proč si k tomu kolega bral litr slivovice  Mrknutí Dnes už je to lepší, vyspala jsem se, vykašlávám ty dehty, co jsem včera nadýchala, ale lezu jaksi od ničeho k ničemu.
Zaznamenáno
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1712

« Odpověď #19 kdy: Prosinec 23, 2011, 15:50:46 »

Ono se toto období tváří, kolik je toho nutné stihnout... Tím to je.

Zapomněla jsem si ráno zobnout (vlastně nezapomněla, chtěla jsem to zkusit bez) Diclofenac a páteř už zlobí. Ale máme nastrojený stromeček, což zařídil Petr a nejmladší člen rodiny. Máme hotový salát - pomáhaly obě holky, ty taky převlekly postele. Je nachystaný vývar na rybí polévku, udělám tu, co o ní píše Flo na blogu. Večer jsem šoupla do trouby zapomenuté cukroví a dneska nám domů dorazí vánočka. Každý rok nám ji darují, což je velmi milé.
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
ovecka
Head chef

Peču si doma chleba

« Odpověď #20 kdy: Prosinec 23, 2011, 22:37:23 »

Nakonec jsem uzené použila  Škleb Uvařila jsem zelňačku z našeho dobrého kysaného zelí a z uzeného a byla moc dobrá. Teď čekám, až přijede manžel, protože s mým rozřezaným prstem si na rybu netroufám.... A až bude ryba, můžu utřít podlahy, vše se vším souvisí, takže kde kurňa je??? Vánočka se mi trhla, ale určitě bude dobrá.
Zaznamenáno
Stran: 1 [2]   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.032 sekund, 17 dotazů.