Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« kdy: Prosinec 26, 2011, 09:24:13 » |
|
Pochlubte se, co hezkého jste našli pod stromečkem i co dobrého budete vařit 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
|
Abies Alba
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 26, 2011, 15:15:14 » |
|
K večeři budou domácí rohlíky a bílá polévka z králíka.
Pod stromečkem jsem našla polosárí, fivefingers a soudek piva. A vstupenky do ND na Labutí jezero.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."
Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 26, 2011, 19:29:20 » |
|
Zcela nesvátečně peču blíže neurčené množství koleček pizze do mrazáku. Bylo zjištěno, že po příchodu z noční se rozpečou dřív, než proběhne očista v koupelně a je to lepšejší snídaně, než polotovary z pytlíků zalité vodou
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 26, 2011, 20:00:44 » |
|
Mužskej nakládá sýry jako jedlé dárky, můj naříznuý pazour s tím má trošku problém. ZesPlzně jsme přijeli ve čtvrt na tři ráno, dopoledne jsme spali a od té doby se tady opět potácím odničehokničemu... Zítra mi doufám vytáhnou stehy a budu mít od úrazovky pokoj. Nejradši bych si je přefikla sama a už tam ani nešla. Stejně měl pan doktor největší starost dokázat mi, co jsem to za blbku, že strkám prsty do ponoráku, prst ho až tak nezajímal... A čeho jste to madam prosím vás za inžinýrku? Nejsem mstivá, ale..... !!! Dnes možná nudné, ale klasické vepřo - knedlo - kvašenozelo, fše zbaštěno, tak to asi nebylo tak špatné 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 27, 2011, 13:04:15 » |
|
Vcera opeceny chleba s jatrovou pomazankou, ja se sunkou. Jsme zavaleni "zbytky" od pribuznych, mame lavor tortellin a ja premyslim, jak asi ohrat jiz uvarene testoviny... Pak vareny jazyk a pecenou ohanku, to asi dame nastudeno s horcici. Netknuty pekac veproveho v mlece. Pulka cibuloveho kolace. Nadivany kapoun. Do Noveho roku mame vystarano.
Pod stromeckem jsem nasla keramickou formu na babovku, formicky na malicke kolacky, kucharku cokoladovych receptu, podivuhodne mistni pivo s 9 % alkoholu, mizerne podomacku usite chnapky, sadu popelniku (nekourim) a dvou stamprlat (nepiju) s patrne ftipnymi napisy, ale je to v azbuce a ac to preslabikuju, vyznam mi to nedava. Kolegyne patrne ne zcela pochopila, odkud ze to pochazim. Nejlepsi (hned po formach) je kucharka hezky literarne zpracovana (ty ja rada) na podkladech Manzoniho Snoubencu a nekterych starych az stredovekych kucharek, to vse s prihlednutim k regionu Brianza jiz od usvitu veku, cili jeste pred Longobardy a Vizigoty. Konecne se dozvim vse, co jsem kdy chtela vedet o polente, panettone a salamech, ale bala jsem se zeptat. (Maslo tu pouzivali temer vyhradne za Rimanu, kdy se naopak nejedly kravy, jezto urcene k obetim. O to vic se vyuzivalo mleko, potazmo maslo. Pak nabehli Vizigoti a kravy snedli; mleka se nedostavalo a zacaly vice prosperovat prasata, takze obyvatelstvo preslo na sadlo a k maslu se uz nevratilo.)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
olu
Junior sous chef

Bodů: 381
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Prosinec 27, 2011, 13:31:50 » |
|
Nejmíň do Silvestra si dávám očistnou kůru, protože ta kvanta (výborného!) jídla, co jsem do sebe nasoukala, jsou neuvěřitelná. Takže špagety s pestem, z mrazáku vyndaný vývar, do kterého přijde trocha zeleniny a zavářkových těstovin (pokud do večera aspoň povolí). Ovoce, jogurt a vločky. Až začnu šilhat hlady, přijde k chuti vajíčková pomazánka od babičky.
Z kuchařských záležitostí jsem dostala knížku o těstovinách, kde je skoro víc čtení jak receptů, takže se docela těším, až ji v klidu otevřu. Pak by se ještě dala zmínit černá síťovka, která bodne při mých výletech na Zelňák;-)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Prosinec 27, 2011, 16:19:57 » |
|
Olu, taky odlehčujeme, jíme polívku. Včera měl chlapec svátek, tak jsem spotřebovala zbylé bílky na minipavlovy, které jsme nazdobili kiwi a šlehačkou. Od božího hodu nám zbyla pečená krůtí prsa na všelijaké chlebíčkové kreace, pak nám zbyl závin plněný směsí sušených švestek, brusinek, mandlí, hroznů, jablek, hrušek a v rumu naložených rozinek. Nechala jsem se s tou směsí trochu unést, ale bylo to dobré. Salát už se chýlí k úplnému konci, stejně jako hrachovka, naštěstí. Na zítra plánuju péct malé buchtičky, které se podávají namáčené v horké vodě, prolité máslem a medem a prosypané mletým mákem, zvané pukance, které už se na štědrovečerní stůl prostě nevešly. Taky jsem připravena upéct vánočku, ale zase to moc neinzeruju, do práce se pustím teprve až si o ni někdo řekne.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Prosinec 27, 2011, 20:48:30 » |
|
My jsme dneska absolvovali vánoce u babičky krmivé a večer přijdou hosté. Moje rodina totálně odpadla a poručila si žaludeční čaj, udělala jsem špagety s česnekem, sušenými rajčaty (jedlý dárek  ) a parmezánem a na přímou objednávku budu smažit olomoucké tvarůžky. Jinak je potřeba dojíst cukroví, babička mi na poslední chvíli ještě vrhla do tašky půlku chleba a rohlíky, máme domácí vlašáček, hlady neumřeme, spíše na přežrání. Dostala jsem pod stromeček Poklady klasické české kuchyně, manžel si všiml, že mi nad nimi zvlhlo oko v Makru, Je to hezký počin. Včera tu nad nimi výskala snacha - todle zkusím, todle taky!! Já jsem všem svým holkám nadělila Sváteční pečení s Ivetou. Ze Štědrého dne už nezbylo co se týče jídla nic, zbytek brsalátu (byl s kysaným zelím!) plus řízky, které jsem přismažila navíc, si odvezla umělkyně do Plzně, poslední dvě lčíce polívky jsem včera posnídala. Tak se mi to líbí.
|
|
|
|
« Poslední změna: Prosinec 27, 2011, 20:50:29 od ovecka »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Prosinec 27, 2011, 21:09:00 » |
|
O vánocích jsem se ani nepřecpala, protože mi den před Štědrým dnem nasadili rovnátka  já je taaaak strašně moooc chtěla! Je to sice divný, mít je ve 24 letech, ale prý vypadám na 15, to každá žena slyší ráda  Takže jsem sváteční večer snědla jen polévku, neb zuby bolely  A dál se jelo na jogurty. Včera jsem poprvé najela na "pevnou" stravu, houbovéhu kubu, co jsem si schraňovala ze štědrého dne, a dnes zbytek bramborového salátu leč bez řízku (neukousnu ho  ) zato s vinnou klobáskou.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Prosinec 28, 2011, 18:39:22 » |
|
Ovečko, to zní divoce. ale aspoň pozůstatky štědrého dne už zmizely z obzoru - u nás taky. Evi, velmi s tebou cítím, drž se. Mně dávali rovnátka v dětství, vydržela jsem to asi 48 hodin, pak jsem byla přemožena pocitem, že mi v nejbližší chvíli rupnou lebeční švy a zuby vyletí z kořenů ven. Rovnátka letěly z pusy. Ale to nebyly ty fixní. No, zuby vyrostly i bez rovnátek a jsou celkem rovné, oproti očekávání paní ortodontky. My jsme si dnes naordinovali pořádnou svižnou lesní procházku a odpoledne už jenom ovoce.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Prosinec 28, 2011, 22:00:18 » |
|
Já bych taky ordinovala, ale místo procházek to vypadá na stodal, sinecod, paralen, paragrippe a dál po této ose. Původně jsem si plánovala štědrák, flódni nebo týž vrstvený koláč s jiným názvem. Ale nějak z toho sešlo. Zbytky ze štědrého dne jsme hned rozdali, ale po návratu z návštěv jsme ještě nebyli nakoupit. Takže brsalát jsem udělala nový jenom s hráškem a cibulí. A pokud se zítra dokopu (a Šimon bude mít výrazně nižší teplotu), tak dokoupím zeleninu. Děti už si dnes naplánovaly ratatouille (na co se dneska asi dívaly). A taky jsem se zvážila, což stačilo na lehkou depresi, ale teď už ji přemazala rýmička.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Prosinec 29, 2011, 11:59:50 » |
|
Vcera troffie s pestem z darkoveho kose od noveho souseda, ktery sem patrne spadl primo z americkeho filmu ("Dobry den, jsem vas novy soused, rad vas poznavam, kdykoliv se zastavte na kafe, kdyby vam bylo smutno, a tady je pro vas maly vanocni darek"). K veceri veprove v mlece a dusene repne listy, ktere me nadchly (a stoji jen 98 centu kilo). Na dnesek mame porad jeste tortellini od Vanoc, asi je dam do vyvaru. Netrpelive sleduji ubyvani cukrovi, abych uz mohla vyzkouset novou formu na babovku. V rodine se traduje, ze babovka v klasicke forme *nejde upect*, mate nejaky osvedceny recept? (Troubu mam standardni elektrickou.)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Abies Alba
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Prosinec 29, 2011, 14:47:00 » |
|
A taky jsem se zvážila, což stačilo na lehkou depresi, ale teď už ji přemazala rýmička.
Vladi, váha není určující, určujícnější jsou centimetry. Ale ani ty nejsou podstatné. Vždycky si můžeš pořídit nové oblečení, aspoň máš důvod. Vždycky můžeš používat příjemné tělové a kosmetické prostředky a vypadat tak lépe než ramínko na šaty. Život není o hubenosti, přece. Život je o tom, abychom ho žili a užili si ho za všech okolností. Buď odvážná - tzn. jsi krásná, i když nevážíš 45 kg.  ) A taky se tak ciť - jsi krásná a plná života. Oběd: těstoviny podle KPD - rajčata, česnek, olivový olej. Včerejší večeře bez mojí zásluhy: bram. kaše a kuřecí roláda.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."
Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
|
|
|
|
Alneka
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Prosinec 29, 2011, 17:14:35 » |
|
Dneska budou k večeři řízky. Jak mám dovolenou, přijde mi, že se po mně chce vařit. A ono to i jde, jen nemám odhad a toho jídla je pak vždycky ještě min. na 2x. Řízky budou vepřové kotlety a kuřecí prsa, já si k tomu dám kaši, drahý asi domácí hranolky. A oba salátek.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #14 kdy: Prosinec 29, 2011, 18:55:13 » |
|
Tousty s uzenym lososem. A pak do telocvicny hubnout.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|