|
Andule
|
 |
« kdy: Prosinec 30, 2011, 21:21:54 » |
|
Které jídlo by podle Vás nemělo chybět na svatbě? A co teprve na zahradní svatbě? Jaká je osvědčená klasika? A zkuste se vytasit i s něčím neobvyklým.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vařit se musí s láskou...
|
|
|
vlaďka
Moderator
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 30, 2011, 21:45:47 » |
|
Pamatuješ si ještě ty Danieliny křtiny? Zahradní svatba asi nebude v zimě, viď? A neplánuješ si vařit na vlastní svatbu, budeš to úkolovat, ne? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
Daniela
Moderator
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 30, 2011, 22:17:03 » |
|
Jó křtiny...chystám se na reprízu  Svatba snad počká o něco déle  Nevím, bez čeho se svatba neobejde, ale na křtinách jako první zmizel losos, rostbíf a klasické řízky, i když osobně mám raději smažené kuřecí stehýnka. Nebo že by mi je nechali schválně? Polévka taky slavila úspěch, stejně tak cereme brulee s malinami a mandlový dort, to všechno určitě zopakuji. Ale to bylo pro ani ne 30 lidí, kolik jich bude na svatbě? Z opalování pistolí jsem měla v palci křeč
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 30, 2011, 22:49:05 » |
|
nee, je to v červnu. a určitě si sama vařit nebudu, to bych fakt nezvládla a ani to nechci po jiných. spíš hledám inspiraci abych věděla do chci v restauraci a taky co nabídnout na zahradě v době po obědě až do konce. losos a mandlový dort by uspěl u mladších, ale starší by to asi nerozdýchali. jinak lidí max. 50, v restauraci do 30.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vařit se musí s láskou...
|
|
|
|
schnytlik
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 31, 2011, 07:29:23 » |
|
Kamaradka mela na svatbe pecenou kytu - myslim tim celou praseci nohu marinovanou, napred pecenou pomalu zabalenou v kilometru alobalu a pak nad otevrenym ohnem - slavila uspech jak u ceskych, tak portugalskych, britskych i nemeckych hostu bez rozdilu veku  Pak mela ruzne zeleninove salaty, rizky, vyber syru a uzenin, a utopence (asi pro mne, nikdo jiny je nejedl), vyber peciva. Ze sladkeho tam byla babovka, ovocny kolac a spousta ovoce. K obedu mela domaci pastiku, hovezi vyvar a pak pecenou kacenu, coz jsem treba ja moc neocenila vzhledem k tomu horku, ale jini si hojne pridavali.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
KatyX
Sous chef

Bodů: 575
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Prosinec 31, 2011, 12:11:34 » |
|
Tak nás bylo cca 60, najala jsem catering, neb vybraný malý brněnský hotel se zahradou neměl vlastní kuchyni (dělají jen snídaně, pokoje zhruba pro 30 lidí, spala tam jen moje část rodiny z Pardubic, manželovo příbuzenstvo z okolí Brna to mělo kousek). Klasický oběd jsme neměli, jen odpolední až noční raut pro všechny, protože obřad byl kolem druhé hodiny odpoledne. Nejvíc frčelo hovězí carpaccio - i u starších, já na vlastní svatbě akorát ochutnala malý kousek (myslím, že ze sestřina talíře), pak už hodně brzo nebylo. Pak taky studené kuřecí řízečky a grilované maso - naložené vepřové a kuřecí plátky a losos, nejdřív z toho zmizel losos a to manžel tvrdil, že rybu skoro nikdo nebude chtít. Taky jsme tam měli hovězí vývar s játrovými knedlíčky a guláš v takových těch kovových vaničkách v ohřívači, kdo chtěl, tak si nabral. Dost se jedly i různé sýry + ovoce, zelenina (k ní tři druhy dressingů), kuřecí roláda, klobásky, paštiky (asi dva nebo tři druhy), studená ostře kořeněná vepřová pečeně (vykoštěná kotleta). Bylo toho určitě ještě víc, ale kdo si to má pamatovat. Ze sladkého se nakonec skoro vůbec nesnědl svatební dort a naopak frčely krémové minidezerty (v malých mističkách) - tiramisu, tvarohový nebo smetanový krém s ovocem, čokoládová pěna apod.
|
|
|
|
« Poslední změna: Prosinec 31, 2011, 12:21:06 od KatyX »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Prosinec 31, 2011, 19:10:55 » |
|
U nás nejrychleji mizely miniřízečky a pečený křidýlka a nožičky. Hodně ovoce, hlavně hrozno, melouny a broskve a sladký se ani moc nejedlo. Pak zeleninové saláty. Nakonec zmizel ženich, ale to už sem nepatří  .
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Leden 02, 2012, 10:42:22 » |
|
Co jsem tak byla na par zahradnich oslavach, tak jsem videla, ze bez listkoveho testa to nejde. A do kosicku se pak da naplnit cokoliv, ji se to rukama a ani talirku netreba.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Leden 03, 2012, 16:34:15 » |
|
Tak já aspoň moc gratuluju 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Leden 03, 2012, 17:21:51 » |
|
Ano, taky valem mizely spizy z cehokoliv (drzi se v ruce a onipava ze spejle) a jednoporcove kalisky s ruznymi penami, pudinky a kremy.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|