Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 20:04:21 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Svatba  (Přečteno 276 krát)
Andule
Head chef

Bodů: 1130

Políbená na prvního máje

« kdy: Prosinec 30, 2011, 21:21:54 »

Které jídlo by podle Vás nemělo chybět na svatbě? A co teprve na zahradní svatbě? Jaká je osvědčená klasika? A zkuste se vytasit i s něčím neobvyklým.
Zaznamenáno

Vařit se musí s láskou...
vlaďka
Moderator
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #1 kdy: Prosinec 30, 2011, 21:45:47 »

Pamatuješ si ještě ty Danieliny křtiny? Zahradní svatba asi nebude v zimě, viď? A neplánuješ si vařit na vlastní svatbu, budeš to úkolovat, ne? Úsměv
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Daniela
Moderator
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #2 kdy: Prosinec 30, 2011, 22:17:03 »

Jó křtiny...chystám se na reprízu  Valím oči! Super! Svatba snad počká o něco déle  Mrknutí

Nevím, bez čeho se svatba neobejde, ale na křtinách jako první zmizel losos, rostbíf a klasické řízky, i když osobně mám raději smažené kuřecí stehýnka. Nebo že by mi je nechali schválně? Polévka taky slavila úspěch, stejně tak cereme brulee s malinami a mandlový dort, to všechno určitě zopakuji. Ale to bylo pro ani ne 30 lidí, kolik jich bude na svatbě? Z opalování pistolí jsem měla v palci křeč  Valím oči! Super!
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Andule
Head chef

Bodů: 1130

Políbená na prvního máje

« Odpověď #3 kdy: Prosinec 30, 2011, 22:49:05 »

nee, je to v červnu. a určitě si sama vařit nebudu, to bych fakt nezvládla a ani to nechci po jiných. spíš hledám inspiraci abych věděla do chci v restauraci a taky co nabídnout na zahradě v době po obědě až do konce. losos a mandlový dort by uspěl u mladších, ale starší by to asi nerozdýchali. jinak lidí max. 50, v restauraci do 30.
Zaznamenáno

Vařit se musí s láskou...
schnytlik
Head chef

Bodů: 1414

« Odpověď #4 kdy: Prosinec 31, 2011, 07:29:23 »

Kamaradka mela na svatbe pecenou kytu - myslim tim celou praseci nohu marinovanou, napred pecenou pomalu zabalenou v kilometru alobalu a pak nad otevrenym ohnem - slavila uspech jak u ceskych, tak portugalskych, britskych i nemeckych hostu bez rozdilu veku  Mrknutí Pak mela ruzne zeleninove salaty, rizky, vyber syru a uzenin, a utopence (asi pro mne, nikdo jiny je nejedl), vyber peciva. Ze sladkeho tam byla babovka, ovocny kolac a spousta ovoce. K obedu mela domaci pastiku, hovezi vyvar a pak pecenou kacenu, coz jsem treba ja moc neocenila vzhledem k tomu horku, ale jini si hojne pridavali.

Zaznamenáno
KatyX
Sous chef

Bodů: 575

Piju vodu z vodovoduPeču skvělé rohlíky

« Odpověď #5 kdy: Prosinec 31, 2011, 12:11:34 »

Tak nás bylo cca 60, najala jsem catering, neb vybraný malý brněnský hotel se zahradou neměl vlastní kuchyni (dělají jen snídaně, pokoje zhruba pro 30 lidí, spala tam jen moje část rodiny z Pardubic, manželovo příbuzenstvo z okolí Brna to mělo kousek). Klasický oběd jsme neměli, jen odpolední až noční raut pro všechny, protože obřad byl kolem druhé hodiny odpoledne.
Nejvíc frčelo hovězí carpaccio - i u starších, já na vlastní svatbě akorát ochutnala malý kousek (myslím, že ze sestřina talíře), pak už hodně brzo nebylo. Pak taky studené kuřecí řízečky a grilované maso - naložené vepřové a kuřecí plátky a losos, nejdřív z toho zmizel losos a to manžel tvrdil, že rybu skoro nikdo nebude chtít. Taky jsme tam měli hovězí vývar s játrovými knedlíčky a guláš v takových těch kovových vaničkách v ohřívači, kdo chtěl, tak si nabral. Dost se jedly i různé sýry + ovoce, zelenina (k ní tři druhy dressingů), kuřecí roláda, klobásky, paštiky (asi dva nebo tři druhy), studená ostře kořeněná vepřová pečeně (vykoštěná kotleta). Bylo toho určitě ještě víc, ale kdo si to má pamatovat.
Ze sladkého se nakonec skoro vůbec nesnědl svatební dort a naopak frčely krémové minidezerty (v malých mističkách) - tiramisu, tvarohový nebo smetanový krém s ovocem, čokoládová pěna apod.
« Poslední změna: Prosinec 31, 2011, 12:21:06 od KatyX » Zaznamenáno
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436

Bojkot špatných restauracíDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #6 kdy: Prosinec 31, 2011, 19:10:55 »

U nás nejrychleji mizely miniřízečky a pečený křidýlka a nožičky. Hodně ovoce, hlavně hrozno, melouny a broskve a sladký se ani moc nejedlo. Pak zeleninové saláty. Nakonec zmizel ženich, ale to už sem nepatří Škleb.
Zaznamenáno
Daniela S.
Head chef

Bodů: 1204

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #7 kdy: Leden 02, 2012, 10:42:22 »

Co jsem tak byla na par zahradnich oslavach, tak jsem videla, ze bez listkoveho testa to nejde. A do kosicku se pak da naplnit cokoliv, ji se to rukama a ani talirku netreba.
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #8 kdy: Leden 03, 2012, 16:34:15 »

Tak já aspoň moc gratuluju  Mrknutí
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Daniela S.
Head chef

Bodů: 1204

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #9 kdy: Leden 03, 2012, 17:21:51 »

Ano, taky valem mizely spizy z cehokoliv (drzi se v ruce a onipava ze spejle) a jednoporcove kalisky s ruznymi penami, pudinky a kremy.
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.073 sekund, 19 dotazů.