Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 20:05:08 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1] 2 3 ... 5   Dolů
Tisk
Autor Téma: Týden 2.1.-8.1.2012  (Přečteno 704 krát)
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041

« kdy: Leden 01, 2012, 18:38:14 »

Přehupnuto do nového roku. Sundejte z misek staré chlebíčky, shrábněte zbytek čočky a servírujte. Copak?
Zaznamenáno

Daniela S.
Head chef

Bodů: 1204

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #1 kdy: Leden 02, 2012, 10:38:40 »

Cocku samozrejme. F. s veprovou nadivanou nohou (cotechino), ja se ztracenym vejcem, a pak panettone s vanilkovym mascarponovym kremem, prece ho nenechame zkazit!
Zaznamenáno
olu
Junior sous chef

Bodů: 381

Piju vodu z vodovodu

« Odpověď #2 kdy: Leden 02, 2012, 18:12:26 »

My měli čočku včera - v polívce. Pak stejky z panenky s vařenýma bramborama. 2 sosáky, ve slušných domácnostech zvané vosí úly, mamčin punč s hromadou ovoce, kterým mě nalila nejpíš jen proto, aby nade mnou zvítězila v pexesu. Kousek tvarohové bábovky to zazdil. Jestli bude platit jak na Nový rok, tak po celý rok, do prosince se nevlezu do futer:-)

Dnes jsem k obědu dojedla hrachovou kaši z minulého týdne, taky jsem uvařila houbovou polévku, ale tu budu mít až k večeři (a pak nejpíš do konce týdne:-)). S tou dietou to slavně nevidím, všude nástrahy jako karamelový řez, zbytek vánočky, cukroví, bábovka, škvarkové pagáčky, špaldové tyčky a aby nebylo málo home made nezdravostí, válí se mi tu hromada čokolády a čokoládových bonbonů. Napadá mě přitom to samé, jako při pohledu na enormní množství na Silvestra odpalovaných rachejtlí - když mají lidi peníze na takové blbosti, nedá se mluvit o krizi:-))
Zaznamenáno

kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #3 kdy: Leden 02, 2012, 18:55:33 »

Olu, vosy mají hnízda, ne? V úlech bydlí včely, aspoň myslím.
Tvůj pohled na plýtvání rachejtlemi vřele sdílím, my jsme radši pouštěli balónky štěstí - aspoň nedělají takový virvál. Taky jsme dneska dojídali zbytky čočkového karí a vývar z vepřových kolen. Aby bylo něco čerstvého, udělala jsem špenát z mraženého protlaku. Mrazák je narvaný po vrch, musím mu pustit žilou. Taky řešíme ty zbytky sladkého, chce to už něco čerstvého a svěžího. Plánuju salát z kiwi, kterých mám nadbytek a už se musí spotřebovat.
Zaznamenáno
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1712

« Odpověď #4 kdy: Leden 02, 2012, 20:05:14 »

K obědu knedlík s křenovou omáčkou a uzené, k večeři zelenina na plechu a basmati.

Zítra k obědu kuře nadívané pod kůži a dýňová polévka, večeře se uvidí. Ale chtěla bych něco rychlého, bez pečiva (nemůžu ho ani vidět, proč, to nevím).
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #5 kdy: Leden 02, 2012, 20:51:44 »

Dojídáme včerejší čočkové karí s vejci. Jen jsem k němu dopekla dalamánky s dýňovýma semínkama. Aspoň bude na zítra na oběd.
Zaznamenáno
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #6 kdy: Leden 02, 2012, 21:31:57 »

A my ostudy ještě čočku neměli vůbec. Ale zas stejně ani nepočítáme s možností, že by v nadcházejícím roce byl kdovíjaký nadbytek peněz.
Dneska jsme měli pizzu a já pečený květák. Všichni zhrdli a to jsem dělala celý pečený květák jako u Ruhlmanů. A je dobrý. Jejich škoda.
S dietou to taky vidím bledě Úsměv A se cvičením ještě hůř. Vytáhla jsem si švihadlo s krásným předsevzetím, že za pět minut toho budu mít dost - už za minutu mi ho zabavil Šimon. Pak jsem zkusila alternovat posilovacími cviky - Šimon mi okamžitě skočil na břicho. Přitom jsem u vždycky nejdřív v nestřeženém okamžiku utekla do vedlejší místnosti. Tak si místo toho raději čtu útěšnou ukázkovou kapitolu z knihy, jak se zabíjíme zdravými rostlinnými tuky. Zatím jsem se dozvěděla, že při srovnávacích dlouhodobých studiích, kde jedna skupina jedla živočišné tuky a druhá skupina se vyhýbala cholesterolu a nahrazovala rostlinnými tuky, byl v té druhé výrazně vyšší počet sebevražd. Proč mě to nepřekvapuje...
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #7 kdy: Leden 02, 2012, 22:08:28 »

Přišla jsem k pár dnům volna, ale nemám velké plány, zatím jenom se vyspat. K jídlu zbylá čočka s opečenou klobásou, a když už jsem vyndala z mrazáku balíček, tak něco skončilo v kapustnici. Zítra nevařím, ale možná upeču housky Úsměv
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Daniela S.
Head chef

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #8 kdy: Leden 03, 2012, 13:08:32 »

Tak si místo toho raději čtu útěšnou ukázkovou kapitolu z knihy, jak se zabíjíme zdravými rostlinnými tuky. Zatím jsem se dozvěděla, že při srovnávacích dlouhodobých studiích, kde jedna skupina jedla živočišné tuky a druhá skupina se vyhýbala cholesterolu a nahrazovala rostlinnými tuky, byl v té druhé výrazně vyšší počet sebevražd. Proč mě to nepřekvapuje...
Ale prece z vyzivy ze sadla a masla toho cholesterolu ziskas tak 5 %. To jsou mi studie tohlencto.

Vcera cely den proprsel, od 23.12. nikdo nenakoupil, spachala jsem kulajdu. K veceri bylo dietni nic (ale vsimla jsem si, ze stangle salamu se zahadne zkratila).
Zaznamenáno
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #9 kdy: Leden 03, 2012, 14:51:02 »

To je právě ono. Ty dvě mají problém s rostlinnými tuky, nebo spíš s militantním postojem proti živočišným tukům, které jedli naši předkové v dobách, kdy kardiovaskulární choroby neexistovaly. Tak jak jsem to napsala, to asi není úplně pochopitelné, ale sebevraždili se ti, kdo nesměli máslo Úsměv
A dneska bude guláš z masa ze Sasova. Konečně.

EDIT:Jo a ještě přidám sunarovou perličku ze své tukové odyssey:

Citace
Pečlivě vybrané složení rostlinných olejů v mléčné kojenecké výživě odpovídá profilu složení tuků mateřského mléka.

Přemýšlím, jestli jsem blázen, když mi to připadá úplně ufonské...
« Poslední změna: Leden 03, 2012, 14:54:49 od vlaďka » Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
schnytlik
Head chef

Bodů: 1414

« Odpověď #10 kdy: Leden 03, 2012, 15:37:58 »

To je právě ono. Ty dvě mají problém s rostlinnými tuky, nebo spíš s militantním postojem proti živočišným tukům, které jedli naši předkové v dobách, kdy kardiovaskulární choroby neexistovaly. Tak jak jsem to napsala, to asi není úplně pochopitelné, ale sebevraždili se ti, kdo nesměli máslo Úsměv
A dneska bude guláš z masa ze Sasova. Konečně.

EDIT:Jo a ještě přidám sunarovou perličku ze své tukové odyssey:

Citace
Pečlivě vybrané složení rostlinných olejů v mléčné kojenecké výživě odpovídá profilu složení tuků mateřského mléka.

Hmmm, ja si radeji nebudu cist slozeni toho, co kunkalka do nedavna pila. Ale z vyssiho rizika spachani sebevrazdy u nasich deti strach nemam, oni jsou poctive od pulroka krmeni tim, cim vsichni ostatni, toz masla a sadla dost  Mrknutí Smích

A dnes je u nas take gulas, hovezi, na husim sadle. K tomu testoviny nebot nemam mouku na knedle. 
Zaznamenáno
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1712

« Odpověď #11 kdy: Leden 03, 2012, 15:49:17 »

Studie je zajímavá. Přestože zapřísáhlá konzumentka másla a sádla, teď jsem vděčná za rostlinnou Floru. Po másle mě zlobí žlučník. Smutek

K obědu bylo to kuře a k večeři nevím. Nemám inspiraci.
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
olu
Junior sous chef

Bodů: 381

Piju vodu z vodovodu

« Odpověď #12 kdy: Leden 03, 2012, 16:58:06 »

Tak všechny ty flory a ramy jsou pro mě hnus jak chuťový, tak výživový. Upřímně řečeno, kdo má vysoký cholesterol ze stravy, toho výměna másla za kunerol nespasí. A naopak lidé, kteří jedí plnohodnotnou, zdravou stravu, nemusí mít strach ani z chleba s máslem, ani z guláše zasmaženém na sádle. Na druhou stranu dávám třeba do muffinů a litých buchet máslo i olej (a někdy i sádlo!), jak je co doma.

Na pozdní oběd jednoduché těstoviny s čerstvýma bylinkama (babička mi naškubala na zahrádce - rozmarýn je ve výborné kondici, dobromysl seschlá a vadnoucí), ricottou a sušeným rajčetem. Kousek tvarohové bábovky. Oči by ještě jedly. To je z toho rozežrání o svátkách. Člověk vědomě potlačuje pocit sytosti a cpe se dál. A zůstane mu to!
Zaznamenáno

kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
Daniela S.
Head chef

« Odpověď #13 kdy: Leden 03, 2012, 17:20:04 »

Citace

Uplne jsem se zasnila nad predstavou trifidu, kterak koji sve mlade...
Zaznamenáno
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #14 kdy: Leden 03, 2012, 20:22:03 »

Jasně, dětem to nejlepší. Bylo tu období, kdy se ani kojení nedoporučovalo, aby si dítky zvykly a maminky mohly ihned do procesu... Škleb
Vařím kari a lososovou polévku. Kari z kousku masa (jak nakrmit rodinu čtvrtkilem masa) a všemožné zeleniny, polévka bude na zítra. A zkusím poprve naložit gravlax. Krásný filet z lososa mě okouzlil.
Zaznamenáno
Stran: [1] 2 3 ... 5   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.067 sekund, 19 dotazů.