Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 20:09:49 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1]   Dolů
Tisk
Autor Téma: segedín  (Přečteno 170 krát)
ectora
Commis chef
*

Bodů: 2

« kdy: Leden 11, 2012, 13:23:59 »

Ahoj, zítra budu dělat segedín podle kuchařky pro dceru, a tam je přidat jen 500 ml vody, toho bude málo. Když chci plný kastrol, mám násobit suroviny?? Když jednou tolik vody, i jednou tolik všeho ostatního? Děkuji
Zaznamenáno
vlaďka
Moderator
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #1 kdy: Leden 11, 2012, 14:39:31 »

Ahoj, s vodou je to individuální. Pokud chceš řidší guláš, dej víc vody. Třeba já mám ráda tekutý guláš i když vím, že to není úplně správně. Takže já bych oproti receptu ještě 250 ml přidala (ale zas dát tam dvojnásobek vody už je moc, to už bych musela použít vývar).
Ale pokud chceš víc guláše, ne řidší guláš, musíš násobit suroviny. Pokud potřebuješ nakrmit víc lidí, než je napočítáno porcí, nedáš jim polévku a ke guláši dostanou jenom chleba, určitě násob celé množství surovin. Jestli to na počet porcí vychází a plánuješ i polévku a na talíři vedle toho guláše bude knedlík, až tak bych se nebála, že toho bude málo.
Když jenom přidáš vodu, zředíš tím chuť a pak budeš přemýšlet, co tomu ještě chybí, že to pořád nějak není ono.
A rozhodně dej vědět, jak to dopadlo Úsměv
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Daniela
Moderator
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #2 kdy: Leden 11, 2012, 16:15:15 »

Kuchařku pro dceru mám 200 km daleko, tak nevidím, jaké poměry tam jsou, ale do segedínu obvykle nedávám víc než půl litru vody a mám toho velký kastrol. Pravda, dávám hodně kysaného zelí  Valím oči! Super!
Pokud to děláš podle kuchařky a chceš dvakrát tolik, tak je dobré násobit všechno, jinak to bude takové...bezpohlavní  Nevím co si myslet/Nerozhodný
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Zajoch
Commis chef
*

Bodů: 20

Peču si doma chlebaPiju vodu z vodovodu

« Odpověď #3 kdy: Leden 11, 2012, 16:28:33 »

Hele to odhadnes snadno. Dej tam ty vody nejako stredne, ona se bude trochu odparovat... a kdyz to bude na tebe malo husty, vodu nepridavej, kdyz moc husty (pripadne bude dochazet tekutina), tak vodu prilejes. To se neda moc zkazit Úsměv

Ostatni suroviny muzes normalne nasobit.
Zaznamenáno
ectora
Commis chef
*

Bodů: 2

« Odpověď #4 kdy: Leden 11, 2012, 17:38:56 »

jo děkuji za odpovědi. Servírovat to budu pro dva, pro mě a pro přítele, ale rádi vaříme na 2-3 dny, proto toho chci víc. Vždycky toho děláme plnej kotel ;o))
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #5 kdy: Leden 16, 2012, 13:53:21 »

Jednou vidět je lepší než tisíckrát slyšet. Každopádně počítej s tím, že Flo má porce spíš menší.
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Stran: [1]   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.036 sekund, 19 dotazů.